Co to je? Vyrážka?

27305
13.2.11 19:58

Co to je? Vyrážka?

ahoj maminky,
dneska večer měl prcek úplnej hysterickej záchvat u mytí a přebalování, nevím, co se mu stalo, ale hrozně brečel a nešel uklidnit. Pak se uklidnil asi za 10 minut, a dala jsem mu večeři - kaši a po ní jsem si všimla, že má na čele cosi, kdyby nebyl leden, tak bych řekla štípanec. Jinde to nemá, muselo se to objevit během večeře, při mytí bych si všimla. Viz foto.
Nemáte s tím zkušenost? Samozřejmě, když to nezmizí, volám zítra mudr., manžela napadá, jestli to není od toho brečení, takhle moc fakt nikdy nebrečel. Žádnou novou potravinu ani kosmetiku ani léky nedostal, nebouchl se.
Jo a na omak nereaguje, nebolí ho to, netře si to, nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
13.2.11 20:03

to vypada na prvni nestovici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
13.2.11 20:04

Ale kde by k tomu přišel? Mezi děti nechodí, jsme furt doma, notabene teď s tou rýmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
13.2.11 20:07

hm neštovice já nevím … napadá mě pásový opar, začíná na čele či obličeji a pak jde jakoby v pásu se vysejou další.. :think: fakt nevím.. :nevim:
a jestli neštovice.. může to chytit kdekoliv třeba i v obchodě… kde je nějaké dítko, které je má.. či končí.. :nevim: to je hned..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
13.2.11 20:08

Neštovice jsou spíše červené pupínky, tohle má jen červený okraj. Vypadá to jako štípanec, ale zase kdyz to nesvědí, tak to asi štípanec nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
13.2.11 20:11

Měli jsme to taky. Začalo to jako jeden štípanec po záchvatu vzteku a postupně to běhěm několika dnů až týdnů vygradovalo tak, že po pláči a při únavě měla flekaté celé nohy, ruce , zadek a obličej, jako by vletěla mezi miliony komárů. Kožní mi řekla, že je to nějaká alergie a projevuje se při vyčerpání nebo řevu, protože se tak vyplavuje víc histminu a ten způsobuje tyhle kožní projevy. Na alergu nic nezjistili a má to takhle už přes půl roku, pokud není vykrytá nějakým antihistaminikem. Bere Aerius a je klid. Když několik dní po sobě nedostane, opět se to objeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
13.2.11 20:13

my jsme to meli taky.a byla to alergicka reakce,jak pupinek od komara,parkarat se to objevilo ,nejdriv jeden pupinek ,nekdy po celem telicku ,delalo se nam to po multivitaminu Sanostol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
13.2.11 20:20

aha, no on byl úplně bez sebe, plakal jak o život. To jsme ještě nezažili. Tak možná to je tím. Každopádně ale s večeří dostal Fenistil (kvůli rýmě, dávám už týden), což je antihistaminikum, takže jestli je to ono, mělo by to potlačit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
13.2.11 20:22

Nám se objevil přesně takhle jeden pupen asi před 3 týdny. Zničehonic. Za pár hodin zmizel. Vůbec to nechápu. Žádnou alergii dcera nemá… 8-o Přesně jsem si taky říkala, nebýt zima, myslím si, že má štípanec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
13.2.11 20:41

hmm, to jsou věci…čumím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
13.2.11 22:40

Malej jich měl asi před půl rokem i víc a doktorka řekla, že je to vyrážka a předepsala tekutý pudr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
14.2.11 07:21

tak holky,
když jsem šla v deset spát, na světle mobilu na čele nic neměl, zmizelo to. Teď na ranním světle tam má nepatrnou načervenalou skvrnku, kdybych nevěděla, co tam měl, ani si toho nevšimnu. Takže se přikláním asi reakci na ten pláč. :nevim:
Každopádně ho budu pozorovat, ale mudr. zatím nevolám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
14.2.11 08:15

Ještě mě napadla blecha..nemáte pejska?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
14.2.11 11:37
BettyB. píše:
Ještě mě napadla blecha..nemáte pejska?

nemáme, štípanec to na 100% není, resp. nebyl :-) je to pryč. Známá, porodní asistentka, mi potvrdila verzi reakce na pláč. Tak to nechám být. Pokud se to bude opakovat, budu to řešit, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
4.11.14 18:49

Zdravím netusite co to muže byt udelalo se mi to včera svedi to vcsnazim se to neskrsnat zacina to jako by mokvat lip to vyfotit nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí