Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@marty368 Klid
at už by si napsala cokoliv, pokaždé se najde někdo, kdo tě zkritizuje:-) to už si tady nemůžeš tak brát ![]()
Taky mám v práci stres a snažím se otěhotnět a jít marodit by mne ani nenapadlo a to mám k tomu jiné zdravotní komplikace, díky kterým bych třeba i mohla. Achjo.. Někteří to berou teda docela pohodově. ![]()
Jestli máš nervy, radši si dojdi k psychologovi a řeš to. T5eba nakonec zjistíš, že ty nervy jsou naprosto zbytečné a děláš si je sama. Nebo si kup nějaký čaj na nervy, najdi něco, co odvede tvé myšlenky od práce..
Příspěvek upraven 29.05.14 v 15:41
@marty368 a jak dlouho si myslíš, že bys jen tak marodila. Než by se zadařilo? Nám se povedlo po 10 letech. Doktoři jsou dnes opatrní s vypisováním neschopenek.
@marty368 píše:
Pracuji v kolektivu, kdy se dělaji naschvaly…zaměstnavatel nutí přesčasy, neplnime normy tudíž přichazime o penize a když se člověk ozve že se mu něco nelibi tak je to pak ještě horší,,,
Holka zlatá, ale tohle je všude. Je potřeba naučit se s tím poprat. Od kolektivů, naschválů a buzerace nikam neutečeš.
@marty368 píše:
To je to čeho jsem nechtěla docilit aby mi tady někdo psal takove věci typu že je to vyčurané nebo tak…děkuji za nazory vic asi už číst nepotřebuji
Hele neber si to ve zlým, ale práce bez stresu asi fakt neexistuje moc nikde. Jako já ti rozumím, jestli cítíš že jsi OPRAVDU v prd.eli.. a potřebuješ orazit, tak se hod marod.. ale to asi nijak dlouhodobě nepůjde, když ti bude stačit 14 dní na otřepání se, proč ne.. Ale jako v souvislosti s otěhotněním nějak dlohodobě mi to fakt nepřijde úplně reálné.
Obávám se, že kdyby si každý bral neschopenku proto, aby si mohl v klidu zasouložit, tak se náš systém zdravotního pojištění zhroutí. Netvrdím že psychická pohoda není fajn, ale kdyby to hrálo nějakou významnější roli, tak se po IVF nenarodí dítko ani jediné
Nechci Ti křivdit, třeba jsi na tom fakt tak špatně že PN a domácí léčbu potřebuješ - pak jdi k doktorovi a svůj problém řeš.
Snad ještě dodávám, že s bolestí v krku taky hned nemusíš k doktorovi, až když domácí léčba selhává - zkusila jsi něco? Těch úlevových metod je spousta… Samozřejmě jinou práci si hledej pokud tam nejsi spokojená ![]()
Zakladatelko, tak podej výpověď… Budeš se moci doma válet bez stresu ![]()
Proboha nechápu proč jste na ní tady tak jedovatý. Nemyslím si, že je normální si v práci mezi sebou škodit. A je to chyba nadřízeného, že to tam trpí. No ženský kolektiv. Pokud půjdeš na nemocenskou a neotěhotněla by jsi tak musíš počítat s tím, že se tam budeš muset vrátit a myslím, že to bude pak asi peklo. A třeba se Vám to povede a budeš mít to vyřešený. Tak ať to vyjde.
Docela zakladatelku chápu…před mateřskou jsem byla 1,5 roku v práci, kde jsem se v noci hruzou budila, co bude další den, dávala si upomínky do mobilu na dalsí den, abych na to nezapomnela. Byla to manažerská, pomětně dobře placená práce. Od nevidím do nevidím, vsechno bylo špatne, práce tak min. pro 2 lidi a ne jednoho, přesčasů haldy atd..atd..Po třičtvrte roce jsem si rekla, ze vysadím antikoncepci a bud otehotním nebo dám výpoved. Povedlo se nastesti to první ![]()
Kdo nezažil neco podobného, nikdy nepochopí, jak může nekteré zamestnání vypadat. Ano, stres a buzerace je všude, ale není stres jako stres…
@marty368 Spíš aby sis neuškodila v tom smyslu, že když budeš doma, budeš mít čas se sledovat a nad vším přemýšlet a pak budeš nervózní z toho, když se ti nepovede otěhotnět hned. Aspoň tak bych to měla já. Jinak stres mám v práci taky, docela do graduje
Hlavně „díky“ jedné kolegyni, jinak jsme prima oddělení a i vedení je super. Zrovna za chvíli jdu za vedoucí a budeme to nějak řešit.
@elík3 píše:
Proboha nechápu proč jste na ní tady tak jedovatý. Nemyslím si, že je normální si v práci mezi sebou škodit. A je to chyba nadřízeného, že to tam trpí. No ženský kolektiv. Pokud půjdeš na nemocenskou a neotěhotněla by jsi tak musíš počítat s tím, že se tam budeš muset vrátit a myslím, že to bude pak asi peklo. A třeba se Vám to povede a budeš mít to vyřešený. Tak ať to vyjde.
Ne, normální to není, ale taky není normální to řešit neschopenkou…
A co je v dnešní době normální. Když budeš chtít být těhotná tak to řekni při pohovoru tak už vidím kdo tě přijme. Těhotný jsou pro zaměstnavatele nežádoucí. A to je normální…A je normální tajit v zaměstnání těhotenství ze strachu, že ti pak nevyplatí odměny, že tě vyhodí ve zkušební době a některé kolegyně to těhotenství taky dají té dotyčné sežrat atd… A to se plno těch holek může pro šéfa roztrhat a bez tak jsou ty špatné. Tak co je v dnešní době normální…
@elík3 píše:
A co je v dnešní době normální. Když budeš chtít být těhotná tak to řekni při pohovoru tak už vidím kdo tě přijme. Těhotný jsou pro zaměstnavatele nežádoucí. A to je normální…A je normální tajit v zaměstnání těhotenství ze strachu, že ti pak nevyplatí odměny, že tě vyhodí ve zkušební době a některé kolegyně to těhotenství taky dají té dotyčné sežrat atd… A to se plno těch holek může pro šéfa roztrhat a bez tak jsou ty špatné. Tak co je v dnešní době normální…
Ne, to je v urcitem okruhu lidi normal, v jinem okruhu lidi to urcite normal neni.
No nevím, asi bych zkusila zatnout zuby a vydržet a přitom se snažit o mimino. Kdyby se nedařilo a vypadalo to na nějaký delší proces, poohlížela bych se po nové práci.
Jinak pokud nemáš zdravotní problém, otětotnění může být jedna dvě. Mně se to nechtěně povedlo v dobe dost velkého psychického napětí.