Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
možná mě za tenhle dotaz odsoudíte ale chtěla bych znát váš názor. S přítelem se snažíme o miminko. Chodím do práce, kde jsem v totálnm stredu z práce chodim v nervech než jdu do prace jsem v nervech. CHtěla bych být psychicky v pohodě a nevím jestli je lepší když bych si našla nějakeho psychologa nebo prostě šla na čas marodit. Uplně bych vypla a trochu se zklidnila stresově… Jenže nevím s čím jít marodit..tot otazka…
S nervama
. No jo, ale jak dlouho si myslíš, že můžeš tahle „marodit“? Půl roku, rok? Než se zadaří?
Jako nic proti ničemu, ale nemám pocit, že stres v práci souvisí s těhotněním.
Já mo měla taky, šílenej, možná právě proto, že jsem díky tomu neměla v hlavě žádně „snažulkování“, sledování hleníků, myšlení na testíkování, jsem otěhotněla tzv. na jeden šoust ![]()
@marty368 A jak dlouho budes marodit? Treba pul roku ci dele?
To je cesta z pekla ven…nebo otěhotnět, pokud máš smlouvu na delší dobu.
Tak doporucuji si najit vhodnejsi praci, tam projit zkusebkou, pak se hodit do klidu a zacit se snazit o potomka ![]()
A az se mimco narodi, to uz se stresu nezbavis
drzim palce, at vse vyjde
Přemyšlela jsem po svatbě od záři do konce roku…nejsem typ holky co bych sledovala ovoluace nebo si měřila teplotu či takove věci nechavame tomu volný pruběh ale všude se dočítýám, že bych měla bych psychicky v pohodě a to opravdu nejsem. Nejsem typ člověka, ktery by nechtěl makat…jen prostě chci chvilku vypnout…:(
@marty368 píše:
Přemyšlela jsem po svatbě od záři do konce roku…nejsem typ holky co bych sledovala ovoluace nebo si měřila teplotu či takove věci nechavame tomu volný pruběh ale všude se dočítýám, že bych měla bych psychicky v pohodě a to opravdu nejsem. Nejsem typ člověka, ktery by nechtěl makat…jen prostě chci chvilku vypnout…:(
Tak to radeji zacni sledovat tu ovulaci, zustat doma z duvodu stresu je snad az posledni reseni, rozhodne se neda mluvit o nechavani volneho prubehu. Naopak, v praci na to zapomenes, doma by jsi na to myslela mnohem casteji.
@marty368 píše:
Nechci ti brát iluze, ale ve většině zaměstnání prostě nějaký stres bude, musíš fungovat, podávat výkony, plnit normy, termíny, limity… To vše je spojeno se stresem. POkud tě někdo nešikanuje nebo po tobě vyloženě nešlape, tak moc nevím co chceš řešit.. ![]()
Já v takovém období otěhotněla, do školy nám přišla inspekce, pak i hygiena, objevila se šikana, já jsem z toho byla na nervy a neměla čas myslet na miminko. Ted jsem ve 35tt
držím palce
@marty368 A proč jsi v práci v takovém stresu? Nedalo by se s tím něco dělat?
@marty368 A co by tak madam chtěla dělat? V každé práci jsou nějaké stresy
a jít na neschopenku kvůli stresu?!?! Nezlob se na mě, ale to je pěkná vych… čůranost… ![]()
Pracuji v kolektivu, kdy se dělaji naschvaly…zaměstnavatel nutí přesčasy, neplnime normy tudíž přichazime o penize a když se člověk ozve že se mu něco nelibi tak je to pak ještě horší,,,
To je to čeho jsem nechtěla docilit aby mi tady někdo psal takove věci typu že je to vyčurané nebo tak…děkuji za nazory vic asi už číst nepotřebuji