Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti, nebo názory na masáž v prvním trimestru. Někde jsem četla, že se krajně nedoporučuje kvůli velkému prokrvení organismu.. Možná bude záležet i na masérovi a jeho přístupu, třeba mě ani nebude chtít dál masírovat.
Každopádně děkuju za jakýkoliv ohlas. ![]()
Ahoj, já chodila na masáže zad celé těhotenství, od 4. měsíce v sedě. Pouze musí masér vědět, že jsi těhotná. Některá místa a body se nesmí v těhotenství masírovat.
Hlavně si taky ověř, jestli má masér zkušenosti s těhotnými, abys nebyla pokusným králíkem. Já taky na masáže chodila, v druhěm trimestru už v sedě. Rozhodně nepřestávej, později ti to strašně pomůže!!!
Ahoj,jdi na těhotenskou masáž.Dobrá masérka je třeba na www.lssalon.cz
Super, děkuju vám moc. Je mi jasné, že masáž je a bude neskutečnou úlevou, však už jí byla i doteď. Jsem právě už taková zhýčkaná, na masáže chodím každých 14 dní
Musím se jen zeptat našeho maséra, jak se on na masírování těhulek tváří ![]()
Ahoj holky, potřebovala bych Vaší radu. Včera jsem dle testu zjistila, že bych mohla být těhu, k lékaři na potvrzení jdu až příští týden. Problém je v tom, že zítra mám objednanou masáž celých zad a nevím, jestli by mi to eventuálně mohlo uškodit? Docela se bojím, holky, co říkáte, mám tu masáž raději odvolat?
Díky za Vaše odpovědi
Já chodila na masáže celé těhotenství, moc mi to pomáhalo
Když už bylo bříško větší, masérka mě masírovala na boku vleže. Samozřejmě vynechávala bříško ![]()
A vůbec nešlo o těhotenské masáže, opravdu to záleží na masérovi, aby bral ohled ![]()
Hamiks píše:
Ahoj holky, potřebovala bych Vaší radu. Včera jsem dle testu zjistila, že bych mohla být těhu, k lékaři na potvrzení jdu až příští týden. Problém je v tom, že zítra mám objednanou masáž celých zad a nevím, jestli by mi to eventuálně mohlo uškodit? Docela se bojím, holky, co říkáte, mám tu masáž raději odvolat?
Díky za Vaše odpovědi
Záda nevadí, určitě
Jen to masérovi řekni!
Byla jsem ještě ve 26tt na masáži celého těla. Vybrala jsem si masérku s certifikátem a hlavně zkušenostmi s masírováním těhulí. A bylo to super! Je fakt, že masírovala jinak a například u nohou vynechala několik hmatů. Když jsem se ptala, tak prý zvyšují riziko trombóz. Záda mi masírovala v leže na pravém i levém boku. V sedě se prý stlačuje bříško a prokrvení nohou (děloha tlačí na velké žíly a můžou se udělat i křečáky).
hamiks pokud to nebude reflexní masáž, kde by ti stimuloval body, které mohou vyvolat potrat, tak obyčejná masáž zad ti fakt v takhle brzkém týdnu těhotenství (předpokládám, nepíšeš, jak dlouho by si mohla být) neublíží.
Ahoj holky, díky za Vaše odpovědi, ale asi mi to těhu nevyšlo, od včerejška mě hodně pobodívá podbříšek (tak jako vždy před MS) a silně špiním, nejspíš asi dorazí mrcha. No ve středu jsem měla slabě pozitivní mamatest, ale asi to bylo falešně pozitivní. Tak jsem se z toho radovala a dnes jsem zkoušela další test (myslím, že gravitest) a druhá čárka se vůbec neobjevila.
Po 14 měsících jsem si konečně myslela, že to vyšlo, a teď opět nic:-(.
Holky díky, snad Vaše rady ohledně masáže vyzkouším někdy příště, snad brzy.
Ahoj holky, jak je to tedy s masážemi v těhotenství v 1. trimestru? Jsem 10.tt a už 2 týdny mě hrozně bolí v kříži, jen když ležím zádech - jakoby mi záda ztuhnou a potom nemůžu ani pohnout nohama, jak mi vystřeluje bolest. Už mě 2× musel z lehu zvedat partner a jednou mi při tom zvedání v kříži i luplo
Nikdy jsem neměla problémy v této oblasti.
Jsem tedy objednaná na masáže a doufala jsem, že mi to rozmasíruje - a tady v diskuzích čtu, že v těhotenství se této oblasti vyhýbají?
Vím, že můj masér také dělá těhotenské masáže a nevím, mám se mu k těhotenství přiznat s tím, že mě nerozmasíruje, nebo zamlčet těhotenství a nechat si udělat klasickou masáž? Jaké by bylo riziko?
K tehotenstvi se rozhodne priznej, nikdo ti nebude zasadne hybat s krizovou oblasti. To by byl blazen. Nikdo nebude riskovat potrat, jen proto, ze te boli v krizi. At ri ukaze nejake protahovaci cviky
Já v těhotenství chodila na masáž od začátku až do porodu. O těhotenství řekni určitě. přece nechceš kvůli riskovat