Masáž v prvním trimestru

1150
1.1.11 14:45

Masáž v prvním trimestru

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti, nebo názory na masáž v prvním trimestru. Někde jsem četla, že se krajně nedoporučuje kvůli velkému prokrvení organismu.. Možná bude záležet i na masérovi a jeho přístupu, třeba mě ani nebude chtít dál masírovat.
Každopádně děkuju za jakýkoliv ohlas. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22654
1.1.11 15:09

Ahoj, já chodila na masáže zad celé těhotenství, od 4. měsíce v sedě. Pouze musí masér vědět, že jsi těhotná. Některá místa a body se nesmí v těhotenství masírovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
1.1.11 15:33

jj, jsou speciální masáže pouze pro těhotné :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
1.1.11 15:44

Hlavně si taky ověř, jestli má masér zkušenosti s těhotnými, abys nebyla pokusným králíkem. Já taky na masáže chodila, v druhěm trimestru už v sedě. Rozhodně nepřestávej, později ti to strašně pomůže!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
1.1.11 16:33

Ahoj,jdi na těhotenskou masáž.Dobrá masérka je třeba na www.lssalon.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
1.1.11 17:04

Super, děkuju vám moc. Je mi jasné, že masáž je a bude neskutečnou úlevou, však už jí byla i doteď. Jsem právě už taková zhýčkaná, na masáže chodím každých 14 dní :-D Musím se jen zeptat našeho maséra, jak se on na masírování těhulek tváří :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7882
10.2.11 17:27

Masáž na začátku těhu

Ahoj holky, potřebovala bych Vaší radu. Včera jsem dle testu zjistila, že bych mohla být těhu, k lékaři na potvrzení jdu až příští týden. Problém je v tom, že zítra mám objednanou masáž celých zad a nevím, jestli by mi to eventuálně mohlo uškodit? Docela se bojím, holky, co říkáte, mám tu masáž raději odvolat?
Díky za Vaše odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
10.2.11 17:35

Já chodila na masáže celé těhotenství, moc mi to pomáhalo :wink: Když už bylo bříško větší, masérka mě masírovala na boku vleže. Samozřejmě vynechávala bříško :wink:
A vůbec nešlo o těhotenské masáže, opravdu to záleží na masérovi, aby bral ohled :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
10.2.11 17:36
Hamiks píše:
Ahoj holky, potřebovala bych Vaší radu. Včera jsem dle testu zjistila, že bych mohla být těhu, k lékaři na potvrzení jdu až příští týden. Problém je v tom, že zítra mám objednanou masáž celých zad a nevím, jestli by mi to eventuálně mohlo uškodit? Docela se bojím, holky, co říkáte, mám tu masáž raději odvolat?
Díky za Vaše odpovědi

Záda nevadí, určitě :wink: Jen to masérovi řekni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
10.2.11 18:46

Byla jsem ještě ve 26tt na masáži celého těla. Vybrala jsem si masérku s certifikátem a hlavně zkušenostmi s masírováním těhulí. A bylo to super! Je fakt, že masírovala jinak a například u nohou vynechala několik hmatů. Když jsem se ptala, tak prý zvyšují riziko trombóz. Záda mi masírovala v leže na pravém i levém boku. V sedě se prý stlačuje bříško a prokrvení nohou (děloha tlačí na velké žíly a můžou se udělat i křečáky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
10.2.11 21:20

hamiks pokud to nebude reflexní masáž, kde by ti stimuloval body, které mohou vyvolat potrat, tak obyčejná masáž zad ti fakt v takhle brzkém týdnu těhotenství (předpokládám, nepíšeš, jak dlouho by si mohla být) neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7882
11.2.11 06:11

Ahoj holky, díky za Vaše odpovědi, ale asi mi to těhu nevyšlo, od včerejška mě hodně pobodívá podbříšek (tak jako vždy před MS) a silně špiním, nejspíš asi dorazí mrcha. No ve středu jsem měla slabě pozitivní mamatest, ale asi to bylo falešně pozitivní. Tak jsem se z toho radovala a dnes jsem zkoušela další test (myslím, že gravitest) a druhá čárka se vůbec neobjevila.
Po 14 měsících jsem si konečně myslela, že to vyšlo, a teď opět nic:-(.
Holky díky, snad Vaše rady ohledně masáže vyzkouším někdy příště, snad brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
30.6.16 15:22

Ahoj holky, jak je to tedy s masážemi v těhotenství v 1. trimestru? Jsem 10.tt a už 2 týdny mě hrozně bolí v kříži, jen když ležím zádech - jakoby mi záda ztuhnou a potom nemůžu ani pohnout nohama, jak mi vystřeluje bolest. Už mě 2× musel z lehu zvedat partner a jednou mi při tom zvedání v kříži i luplo :? Nikdy jsem neměla problémy v této oblasti.
Jsem tedy objednaná na masáže a doufala jsem, že mi to rozmasíruje - a tady v diskuzích čtu, že v těhotenství se této oblasti vyhýbají? 8o Vím, že můj masér také dělá těhotenské masáže a nevím, mám se mu k těhotenství přiznat s tím, že mě nerozmasíruje, nebo zamlčet těhotenství a nechat si udělat klasickou masáž? Jaké by bylo riziko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
30.6.16 15:48

K tehotenstvi se rozhodne priznej, nikdo ti nebude zasadne hybat s krizovou oblasti. To by byl blazen. Nikdo nebude riskovat potrat, jen proto, ze te boli v krizi. At ri ukaze nejake protahovaci cviky

• Citovat
  • Upravit
12743
30.6.16 15:51

Já v těhotenství chodila na masáž od začátku až do porodu. O těhotenství řekni určitě. přece nechceš kvůli riskovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí