Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na začátek si dovolím popřát všem maminkám, i těm budoucím, krásný rok 2011:-) Jsem v 28.tt a mám pocit, že se náš mimísek chystá oslavit silvestra, jinak si nedokážu vysvětlit, proč to chování. Včera kolem deváté hod. jsem zalezla do postele a cca do 2.hodiny ranní jsem neusnula. Ať jsem si lehla jakkoliv, malý do mě kopal, jako kdybych mu bůhví co dělala. Když jsem si lehla na levý bok, okamžitě se „přesypal“ na levou stranu a moje žebra na levé straně dostávaly zabrat natolik, že jsem se musela převalit na druhý bok, a tak to šlo pořád a pořád dokola. Při položení se na záda to zase odnášel močák, až jsem hekala, takže to taky nešlo. Kolem té druhé jsem konečně zabrala, ale sebemenší pohyb malého opět probudil a jeho zběsilé pohyby probudily mne
Říkala jsem si, jestli to nemůže být tím, že jsem si odpoledne dala cca po dvou měsících šálek kávy, ale to by přece nebyl akční takovou dobu (?) a hlavně si myslím, že by se účinek kávy dostavil dřív. Připadá mi, že celý dnešek nespal a pečlivě se věnoval kopání do maminky. Pohyby jsou krásné, ale když to bolí tak, že se nemůžu ani najíst, aniž bych nad talířem nenadskakovala?
To zažívám poprvé, tak jsem trochu vyděšená, jestli malému něco není
Máte některá v bříšku podobného „fotbalistu“ ??
Mám taky fotbalistku, už od začátku mi doktoři na ultrazvuku vždycky říkali, že je to hrozně aktivní dítě a že měli pravdu, tohle zažívám taky, jednou mě kopla tak silně, že jsem zařvala na celou učebnu (chodím do jazykového kurzu)
.. nejaktivnější je vždy, když jdu spát, ale nějak už jsem si zvykla.. a to kafe vůbec nepiju…
Taky přeji jen vše dobré do r. 2011 a hlavně zdravé a spokojené miminko.
Víš kopání je pěkné, občas bolí, ale na druhou stranu bych trochu popřemýšlela o intenzitě… já dám na pocit a pokud bych měla pocit, že miminko se hýbe tak, že by se chtělo prokopat ven… radši bych šla na vyš. UZ - s tím, že nemám dobrý pocit, něco je jinak …
Nikdo by ti hlavu neutrhl a jsou tu i holky, které takhle jely a bylo dobře.
Nechtěla jsem postrašit, užívej si těhotenství - je krátké, rychle uteče a bříško ti bude určo chybět.
Já slyšela , že pokud jinak normálně kopající miminko začne v bříšku řádit až takhle přehnaně, má se raději jet k doktorovi, at zkontroluje..
Myslím, že kvůli pupeční šnůře? Nevím už přesně, to bych kecala…
Verca182 já jsem taky skoro ve 28.tt a mám to úplně to samí i bez kafe. Na dnešek mě kopal do žeber tak, že mě bolí ještě teď.
.
vidím, že toto zřejmě trápí jen těhotné jménem Veronika, lol ![]()
ahoj no u mě je to to samé.mám v bříšku kungfistku a boxerku, fotbalistku a nevím co ještě.....je to universální NINJA
a věnuje se opravdu poctivě tréninku a to snad pořád.........
![]()
My Veroniky to máme těžké
myslím, že kdyby byl nějaký problém s pupeční šňůrou (jediné co mě v souvislosti s ní napadá, je že by se do ní třeba nějak zamotal nebo tak) tak by nevyváděl tolik hodin. Musím se trochu uklidnit. Třetího jdu na kontrolu na utz kvůli plodovce, tak se zeptám primáře, čím to může být, že malý tolik vyváděl. Třeba budeme chytřejší ![]()
Verca182 píše:
My Veroniky to máme těžkémyslím, že kdyby byl nějaký problém s pupeční šňůrou (jediné co mě v souvislosti s ní napadá, je že by se do ní třeba nějak zamotal nebo tak) tak by nevyváděl tolik hodin. Musím se trochu uklidnit. Třetího jdu na kontrolu na utz kvůli plodovce, tak se zeptám primáře, čím to může být, že malý tolik vyváděl. Třeba budeme chytřejší
já osobně bych se tím teda tak neznepokojovala, prostě některá miminka jsou aktivnější a některá klidnější, stejně jako dospělí mají různý temperament.. Myslím, že u nás je ohledně těhotenství trochu hysterie a všichni by neustále jezdili do nemocnice i při projevech, které jsou podle mě naprosto přirozené.. Tím se nechci nikoho dotknout, je to pouze můj názor..
kacafazolka píše:
ahoj no u mě je to to samé.mám v bříšku kungfistku a boxerku, fotbalistku a nevím co ještě.....je to universální NINJA![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
universální ninja,to mě pobavilo ![]()
Verca182 píše:že by někdo poslouchal Skyline?kacafazolka píše:universální ninja,to mě pobavilo
ahoj no u mě je to to samé.mám v bříšku kungfistku a boxerku, fotbalistku a nevím co ještě.....je to universální NINJA![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
aha, u skyline je to „original ninja“.. nevadí..
ale pravda, taky mě to pobavilo ![]()
..někdy mi to tak taky připadá. S bolestmi či silným výtokem bych taky neváhala, ale říkám si, že nebudu lítat s každou maličkostí, protože to bych byla více po doktorech, než doma. Nechci vypadat jako nezodpovědná máma… Snad nic nepodcením, když nechám malého, ať se pořádně sportovně vyžije
Jako nezodpovědné vidím mámy, o nichž jsem dneska četla v novinách, že kvůli porodnému žádají předčasný porod ještě teď do konce roku a to třeba i před ukončeným 8.měsícem. Tohle fakt nechápu. Kolikrát prý i předstírají bolesti a dokonce prý i tvrdí, že jim praskla voda… Neuvěřitelný tohle ![]()
Verca182 píše: ..někdy mi to tak taky připadá. S bolestmi či silným výtokem bych taky neváhala, ale říkám si, že nebudu lítat s každou maličkostí, protože to bych byla více po doktorech, než doma. Nechci vypadat jako nezodpovědná máma… Snad nic nepodcením, když nechám malého, ať se pořádně sportovně vyžijeJako nezodpovědné vidím mámy, o nichž jsem dneska četla v novinách, že kvůli porodnému žádají předčasný porod ještě teď do konce roku a to třeba i před ukončeným 8.měsícem. Tohle fakt nechápu. Kolikrát prý i předstírají bolesti a dokonce prý i tvrdí, že jim praskla voda… Neuvěřitelný tohle
no to je snad vtip.........
Ohledně těch předčasných porodů, taky jsem nevěřila svým očím. Ale prý to tak fakt je. Jako chápu, že je blbý, když někdo po novém roce nebude mít nárok na porodné, ale tak sakra na prvním místě je snad zdraví dítěte… A taky si dost dobře nedokážu představit, jak bych se cítila, když by mi doktor právem nadával, jaká jsem prolhaná, když by zjistil, že mi žádná voda nepraskla. :-/