Máslo vs. margarín - Hoax??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1176
30.4.10 11:42

Tak já budu asi jediná, ale nemám ráda mastnotu, mívala jsem na ni i snad něco jako fóbii, takže máslo pro mě bylo noční můrou a ani mi nechutnalo. Takže používám Flóru, případně Ramu, ty mi nevadí a docela mi i chutnají (pokud můžu vůbec o nějakém tuku říct, že chutná). Muž rozdíl nepozná, dítko taky ne, takže pro teplou kuchyni používám obyč máslo, pro studenou většinou tu Flóru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
30.4.10 11:46

Sheelle, nejsi jediná. My máme doma oboje. Je fakt, že máslo máme raději, je chuťově nesrovnatelné, ale nezapírám, že koupím i Ramu, Floru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
30.4.10 11:55

Hihi, tak jsem to pěkně popletla s těmi molekulami - ne o jednu víc, ale mín a je z toho plast! :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
30.4.10 12:06

Tak na pečivo jedině máslo, ale když peču, použvám sem tam i Heru.. ale fakt většinou to máslo. Ramu tomu podobné nemůžu ani cítit..blééé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
30.4.10 12:21

Jak už tady jednou padlo, máslo je živočišný tuk, margarín rostlinný + něco navrch, aby to drželo pohromadě. Každý ať si vybere.

Já máslo miluju, ale protože musím držet bezmléčnou dietu, tak mám útrum a nezbývá než si na pečivo namazat Floru light. Člověk si zvykne a než žvýkat suchý chleba, tak musím říct „zlatý margarín“!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
30.4.10 12:23

Já jsem si o výrobě margarínů početla ve wm magazínu. Kvalitní margarín lze jen těžko sehnat.

http://www.mwm.cz/clanek1.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
30.4.10 12:35

Tak já používám oboje, máslo i margerín (Floru). Máslo používám, když si vzpomenu a vyndám ho z lednice zavčasu, Floru používám, když se mi nechce čekat až změkne máslo, nebo když si chce Anežka mazat chleba sama (když maže sama, tak ho pak taky sní, když mažu já, tak už je to horší). Ale obojí používám minimálně, takže neřeším nějak zvlášť jestli je to nebo to lepší či horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.10 12:38
markos píše:
Já jsem si o výrobě margarínů početla ve wm magazínu. Kvalitní margarín lze jen těžko sehnat.http://www.mwm.cz/clanek1.php?…

článek jsem pročetla letmo a musím říct, že něco jako prevence zvýšeného cholesterolu pro mne neexistuje.
V těle v krvi kolují 2 chlesteroly „hodný a dobrý“ . jejich poměr je velmi důležitý. Musí být spravně nastaven. Pokud výrezně omezemíme (myslím tím fatálně) příjem jednoho z nich, učiníme tím našemu tělu spíš problém…

To je jako „nejez ten cukr, budeš mít cukrovku“..hmm, hladina cukru v krvi je dana dvěma hormony-inzulín a glukagon (? už je to dlouho..) a ty hladinu cukru bud snižují nebo zvyšují :wink:

• Citovat
  • Upravit
12959
30.4.10 12:38

Shelle : Taky už jsem se lekla,že tu budu jediná,ale já zase nemám ráda máslo a naopak mám ráda margarín :mrgreen: Ale stejně ani ten moc často nejím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.10 13:34

No ja verim tomu ze ked telo nedostane dobry cholesterol z jedla, tak si samo zacne vyrabat ten spatny.

Margarin ani ine umelohmotne potraviny do pusy nedam, aj ked mi to zatajite tak poznam na chuti ze je to umelohmotne.

Tak si ficim na vajickach a slanine a masle a aj teraz mi robili komplet rozbor krvi a vraj mam vysledky vynikajuce. … Akurat manzel sa stazuje ze tie polievky bez masoxu su akosi bez chuti … :S

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
30.4.10 14:20

Jsem na tom jako Sheelle - mám doma perlu( či něco podobného) a i máslo.Používáme více margarín a občas máslo - to hlavně v sobotu ráno na čerstvé rohlíky.Ale musím se přiznat, že je mi po tom máslovém dopřádní si hrozně těžko a chytá mě žaludek..
Máslo přidávám do jídel - kde to může obohatit svou chutí a vůní.Na pečivo většinou volím margarín..

Rozpuštěné máslo - jakoby omastek také nemám ráda - dcera to úplně nenávidí ( hlavně z jídelny) a kupříkladu šišky s mákem jí suché apod..

Jinak jak někdo psal ,že margarín je vlastně rostliný olej, tak proč si ho mazat na chleba..Ale zase proti rostlinému oleji nikdo nic nemá a používá ho normálně v kuchyní( smaží, dusí, vaří), tak proč taková averze, když je to upraveno na pečivo..???Když si vybírám na čem usmažím řízek, tak dám také přednost rostlinému oleji, před sádlem či máslem..
Ale souhlasím, že chutově i vůni je máslo příjemnější - to ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
30.4.10 14:20

Ps. před 14 dny jsem byla na krvi a cholesterol v pořádku :mrgreen: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.10 14:26

Lizbeth, mala som kolegu Taliana - minuly tyzden sa vratil domov - a on vravel ze ako maslo, tak margarin je humus. Na chleba jedine nakvapkat olivovy olej :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
30.4.10 14:30
Bábi Zlopočasná píše:
Lizbeth, mala som kolegu Taliana - minuly tyzden sa vratil domov - a on vravel ze ako maslo, tak margarin je humus. Na chleba jedine nakvapkat olivovy olej :-P

No tak vidíš - bingo :mrgreen: :srdce: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
30.4.10 14:43

Margarín je chemie, takže u nás má vstup zakázán. Mažeme máslem, já teda ještě mám ráda máslo pomazánkové s jogurtem.
Někdy koupím Perlu do pomazánek, ale dělají jí jen ve velkém balení, takže se nám v lednici zkazí. No ono, když tam leží 3 měsíce, tak se asi není čemu divit že :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová