Maso - 30 g 6x týdně?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Maso - 30g 6x týdně?
Ahoj, teď jsem četla, že vařené maso v tomto množství je nezbytné pro správný vývoj mozku. Tak to to moje dítě asi žádnej génius nebude
/8, bo tolik masa jí teda nedávám. Jsou to 2 polévkové lžíce na jednu porci, to já jí dám tak půlku, někdy ani ne každý den. Zdá se mi to docela dost
. Co vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@jajul taky nebudu mít géniuse
Já totiž někde četla 20 g a doktorka mi říkala 2 kávové lžičky. ![]()
Ber to tak, naše babičky taky tolik masa jako děti neměly a taky žily ![]()
- Citovat
- Upravit
Nehroť to. Já teda jídlo nnevážím. Dávám od oka. Maso nemá každý den. Co by pak dělaly maminky, kterým děti nechtějí pořádně papat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem nedávala tolik
bílkoviny jsou i jinde ne jenom v masu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta moje maso nejí skoro vůbec, stěží do ní dostanu pár lžiček.. Jí jen ovoce, kaše a kojení.. Doktorka byla v klidu, že pokud zvládá kousky, tak to nemám hrotit a v roce dávat normální solené a kořeněné jídlo, že se to pak zlomí.. Tak asi taky nebudu mít génia
Já bych to tak nehrotila..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nevím
to ukrojím od oka a je to
ale třeba dneska jsem ji dopřála, takže těch 30g to bude, ale tolikrát v týdnu to maso nemá ![]()
- Citovat
- Upravit
Já měla za to, že pro vývoj mozku je potřeba živočišná bílkovina (proto je taky velice ošidné dělat z kojence vegetariána jen proto, že rodiče jsou, například). Živočišnou bílkovinu má ale i v mléčných produktech, takže bych si z toho hlavu nedělala. Druhorozený měl maso v prvním roce tak 2×-3×týdně a zatím se jeví jako celkem inteligentní tvor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to nevim nevim, co z toho našeho druhorozenýho vyroste… Ten nejí příkrmy skoro vůbec… I když s kouskama a když se může krmit sám, je to lepší. Každopádně maso je „bleeee“
Starší měl taky takový období, co s něma nadělám?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to já génia mít asi budu, je to všežravec a denně sní nejméně 50g masa a někdy se to blíží i 100g. Neodvažuju, dám to tam, jak mi vyjde. A zastávám názor, že maso denně je důležité ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micelinka píše:
Kupuji skleničky (190g) a maso má 6× týdně.
tak nevim jake sklenicky kupujes, ale tady u nas je obvykle, ze v nich je 8% masa coz mi prijde hodne malo
- Citovat
- Upravit