Příkrmy 5měsíční dcery

35
11.9.12 22:14

Příkrmy 5ti měsíční dcery...

Kolikrát denně a čím přikrmujete 5ti měsáční dětičky??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
275
11.9.12 22:21

V 5ti měsících byla kojená + na večeři kaše a mezi 5 a 6 měsícem jsme začaly přidávat na oběd zeleninu. Malou skleničku na 3 dny, takže fakt jen pár lžiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
11.9.12 22:24

@Itulenka mala kojena uz neni prave.. ja ji davam na obidek zeleninku a na veceri ji delam odvar z vlocek a do toho primicham Sunar.. nevim jestli toho neni moc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
11.9.12 22:24

Až v 6- 7 měsících, a to bylo spíš seznamování s brokolicí a mrkví. Oběd a kolik toho byli ochotný sníst. Na večeři kaši - opět kolik toho byli ochotný sníst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
11.9.12 22:30

Aha.. tak ted me mate proc teda jsou prikrmy uz od ukonceneho 4, mesice?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
11.9.12 22:43

@Niikitka většinou se od 4. měsíce dokrmují děti na UM nebo ty, co jim mléko nestačí a propagují to někteří doktoři i u kojených dětí.
My začali s příkrmy na 5. měsíci a až do 6. měl hlavně zeleninu na oběd (mrkev, brambor, brokolici, pastyňák, dýni).

• Citovat
  • Upravit
24798
12.9.12 06:18
@Niikitka píše:
Aha.. tak ted me mate proc teda jsou prikrmy uz od ukonceneho 4, mesice?? :nevim:

Aby se jich víc prodalo :twisted:, Ono se začíná přikrmovat mezi tím 4. a 6. měsícem nejčastěji, čím dřív se začne, tím pomaleji bych zaváděla, pak má dítko v 7mi měsících mlíko jen ráno a večer, to mi přijde málo :nevim:
Nechala bych to tak, možná večer začít zkoušet nějaké kaše… Dávat ochutnávat ovoce pomalu, ale ne za každou cenu jím nahrazovat mléčnou dávku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
12.9.12 07:28

Zdravím,
mému synovi bude půl roku za 9dní a krmím ho ráno kojením, potom na svačinku přesnídávku, na oběd málo kaše a na večeři normální porci kaše a vždy po kaši kojím, aby to zapil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
12.9.12 08:42

Ahoj, my jsme po ukonceni 4. mesice davali kasi k veceri a cca 2 - 3 tydny na to i zeleninu k obedu. Malej nam moc nepribiral po mlice (byl na UM), tak proto… jestli ale normalne pribirate, tak to s prikrmama moc neprehanej. Staci jednou denne a zbytek mliko… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
12.9.12 09:01

Tak ja zacala prikrmovat v pet a pul mesicich zeleninou. Dcera je plne kojena, ale uz se celkem vztekala, kdyz videla, ze jim, tak jsme se do toho pustily ;) Zacala jsem ovsem velice pomalu, tedy prvni den jedna lzicka zeleniny, druhy den dve lzicky…Podle nasi pediatricky ( je machr na kojeni, nevim, jak s UM) se ma az dva tydny po zelenine zacit odpoledne s ovocem, aby si deti zvykly jak na chut zeleniny, tak na sladkou chut ovoce, a az potom vecer s kasi. Kazdopadne by ze zacatku nemel prikrm nahradit mlecnou davku. Po mrkvi se netloustne a neroste, kdezto po mlicku ano ;) To je moje praxe. Vim ale, ze nekdo najede na mnohem prikrmy rychleji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
12.9.12 16:25

Ahojky zakladatelko, my máme 5 měsíční holčičku jíme příkrmy už od 3.5m a ted už na oběd jí jen nějakou zeleninku s masem apod. asi do 4m jedla jen pár lžiček, ale ted?? sní celou tu malou skleničku a někdy ještě chce.. Já teda kupuju Hipp-zdá se mě nejlepší od Hami jsou zahuštované moukou… Nevařím, chci si ušetřit čas, začnu vařit až bude mít mléko jen rán oa večer.. Ted už se snažím na svačinku odp o dávat nějkou přesnídávečku a to jí moc nejede..ale chce to čas a hlavně nervy :mrgreen: :mrgreen: začla jsem na večeřu dávat kaši -s té se ji navaluje a plive ji takže už nedávám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
12.9.12 16:26

Jinak jsme na UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
2.10.12 16:01

Ahoj, taky mám 5ti měsíční holčičku, je to dost nejedlík. Má ráno a dopoledne UM (je na něm od porodnice), pak k obědu zeleninku a dneska už i prvně s masem, pak odpo svačina je zase UM a k večeři kaše. Zeleniny sní tak 100ml, kaše 11O a UM 120 na dávku. K tomu poslední dva týdny zvládneme horko těžko ještě během dne vypít tak 80ml 3ťávy - jablko nebo mrkev. Dneska mi doktorka řekla, že jí mám dávat ochutnat i ovoce. Ale taky se bojím, že mi přestane jíst dávku mlíka denně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
2.10.12 16:15

Ráno má synek UM, dopoledne taky, v poledne zeleninku, odpoledne buď UM nebo ovocnou přesnídávku, večer UM dělaný v rýžovém nebo ovesném odvaru a v noci UM. Jinak malému je 5 měsíců a 2 dny a všechno vařím doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
2.10.12 16:26

Oter: a kolik ti malej pije toho UM na jednu dávku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí