Mám otesánka?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Mám otesánka?
Zajímalo by mě, kolik toho vaši drobečci sní, konkrétně večer a jak to je v noci? Kubíkovi bude rok, přes den jí normálně - ráno UM, svačina ovoce/přesnídávka tak 150g, oběd 150-200g masozelenina, odpoledne jogurt 150g, večer 18-19h ma kaši ze 150ml vody a na to se ještě zapucne 150ml mlíčka (nebo mlíčka s kaší). Přesto v noci vyžaduje UM! Čajem, sladkýma sunárkama, šťávama ho neoblbnu, prostě má podle mě hlad, čapně láhev a pije. Když to zkouším oddálit, tak ho pochovám, usne, ale za chvíli je zase vzhůru a chce mlíčko.. Takže rady, že prostě dát vodu či čaj nekompromisně nejde, protože taky někdy potřebuju spát a ne ho celé noci nosit… jen mě spíš zajímá, jestli to někdo měl podobně a kdy se to upravilo:D Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Obě děti se mi budily na mlíko do 14m, syn vypil v noci úplně plnou lahev od nuku sunaru.. vzdal se ho ve 14m sám od sebe ze dne na den…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aničkakytička ani nevis, jakou si mi dodala nadeji!
ja uz jsem totiz otravena tim, jak mi kazdej rika, jak jsem si ho vychovala, tak ho mam, ja ho nijak nevychovavala, neucila jsem ho v noci jist…ale jen ho nenecham histercit, kdyz vidim, ze ma hlad:D.. tak uvidime jak to u nas bude:D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muj malej měl UM pravidelně každou noc až do 16ti měsíců..vypil flašku na odpo spaní, na večerní spaní a v noci..jeden večer řekl nenene a už to pak do pusy nevzal..v roce měl 11.1 g a ted ve 28mi měsících má 13.5 kg ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, kamarádky obě děti jsou na tom stejně
Ke staršímu (skoro 2 roky) taky jednou v noci vstává kvůli (kvůli čaji) a malá (té byl nedávno rok) se jí budí taky víckrát za noc. Já mám naštěstí spáče, už od 4. měsíce (teď mu bylo 9 měsíců) spí celou noc. Mě osobně by z toho kleplo, ale nedá se nic dělat. Určitě se to upraví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cosmic v pohodě, nenech se rozhodit, oni jsou všichni strašně rádi chytří… dceru jsem v těch 14m kojila, takže nevím, kolik si toho vypila. syn se odstavil v 10m, takže tam vím kolik a fakt se tý flašky vzdal ze dne na den.. zkusila jsem ( u dcery) radui nedej jí, brečela 10 min a já z toho měla špatný svědomí ještě týden ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle asi nebudeš chtít slyšet, ale já jsem oběma dětem noční kojení utla - prostě nedostali. 1.noc dcera poplakávala, ale vydržela jsem (hold jsem jednu noc nespala)a od té doby spala celou noc.Za mě je lepší se jednu noc nevyspat, než několik nocí stále stávat a dávat jíst.
To samé u kluka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@danik Ja to zkousela, nedat, ale neni to rozhodne na jednu noc - aspon u nas… tri noci jsem to zkousela a fakt jsem musela co patnact minut vstavat a chovat a nebylo by to, ze si pofnukaval, dostal histerak - a ver, ze nespim uz rok v kuse 3hodky.. takze bych uz ten den navic urcite dala:D.. ted jsme jeste nemocni, takze se mi dusi nudlema a kaslem, takze furt jenom odsavame..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aničkakytička ja kubika kojila asi do 10,5m, pak nak mlicko odeslo samo, je pravda, ze pri kojeni se budil 3× v noci minimalne, na UM je to jednou.. takze bych rekla, ze ma fakt hlad, kdyby to bylo, ze chce obejmout, budil by se vickrat no nevim, tezko rict, co dite, to kus:D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@danik a jeste k tomu poplakavani, to ti poplakavala v postylce, protoze tam bych kubu nemohla nechat, on si stoupne, pada na sprucle(jednou mel skoro vyrazenej dech, podruhy krvavy zuby).. takze to je nemozny, v posteli s nama nebude, jediny, je nosit v naruci - a to polozme si ruku na srdce, kdo by to 3 dny v kuse (resp. noci) vydrzel - ja teda ne, a to uz jsem docela natrenovana.. ale tak chapu, ze u nekoho to zabira, jako usinani v postylce, nekdo necha vyrvat a je to ok, u jinyho nezabira.. ve me jen svitla nadeje, kdyz u plno lidi to nocni krmeni samo odeznelo:D takze se treba v budoucnu nekdy i vyspim celou noc?!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cosmic, no, my měli asi štěstí, že to malá zvládla za 1 den (bylo ji 10,5měsíce), známá říkala, že jejich kluk brečel týden (takže jsem z toho měla obavu a noční odstavení oddalovala).
Malá byla zvyklá spávat v postýlce, když se onu NOC probudila na kojení, dala jsem ji ruku, hladila ji a dělala „šššššš“, chvíli poplakávala, pak usnula, pak zase poplakávala… už je to dlouho (4roky:-)/, přesně si to nepamatuju, ale mám pocit, že asi do 2hod tvrdě usnula a spala.
2.noc v době kojení si jen zabručela, já s hrůzou čekala, co bude, ale dala jsem ji dudlík, párkrát pohladila a spala.
S klukem to bylo horší, spal s námi v ložnici, toho jsem kojila asi do roku, protože jsem měla strach, ať pláčem nevzbudí starší ségru.
Já se pořádně vyspím až od letošního jara, kdy jsme vzali malému dudlík.
Moje známá má roční dítko a kojí ho 10× za noc, to už vůbec nechápu
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Starší se v noci kojil do 2 let.
Ještě ráda jsem ho před 5h ráno skoro i budila na kojení. Pak totiž vydržel spát do sedmi a déle. Pokud se nenakojil včas, byl nejpozději v 5:30 na nohách.
Mladší se v noci nekojil od 6 m. Každý je prostě jiný.
Mě teda nepřijde nic divného, když 11m dítě v noci pije z lahve nebo se kojí. ![]()
A odstavování není o jedné probrečené noci. Někdo může řvát jak tůr týden a déle. Pak maminka vyměkne a dá. A toto se může několikrát opakovat a dítě se naučí, že maminka vyměkne a bude hůř a hůř. V klidu bych ještě klidně i pár měsíců vyčkala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@danik Tak to jste meli stesti, kazdopadne i to, ze ti vydrzela lezet v postylce a ty jsi hladila, kuba tam proste nebude (pokud hotam nedam spaciho), naky drzeni za ruku a septani je k nicemu, jen pridava na intenzite histeraku…
Ja zatim to nocni krmeni lamat nebudu, jsem rada, ze se vzbudi jednou.. i kdyz on se treba 2× vzbudi jeste jen tak, ale jak rikam, ted je nemocnej a rostou stolicky, takze je to taky neco jinyho, snad ho nebudu krmit do prvni tridy v noci!
Jo a holky co davate k snidani, kdy zacit s normalni snidani a nedavat mliko? My mame dalsi problem, on kousky moc neee (ted teda vubec, kdyz je zahlenenej) vsechno zhletne a dusi se, takze dat mu kus chleba nevim no:( ale vim, ze jednou zacit musim… ale kdyby on nestrkal vsechno cely do pusy, narve tam cely dudlik, celou krupku proste vsechno!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cosmic mě cca v roce začal radu snídat jogurt ( hollandii tuším) pak svačinka, nějaký ovoce, nebo chlebík s něčím, oběd kalsika, svačina zase bu´d ovoce, nebo pečivo, nebo pudink.. co mi přišlo pod ruku a k večeři kaše.. takhle to vypadalo poté, co se odstavil od mlíka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aničkakytička a od kdy tak ty deti zacinaji jist jako fakt normalne, mne to mliko mu dat rano vyhovuje, dam mu lahvicku a mam minutu chvili klid:D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit