Vyrábíte vlastní bylinné čaje?

792
8.9.12 22:03

Vyrábíte vlastní bylinné čaje?

Napadlo mě, že bych si nasušila nějaké bylinky a zkusila udělat nějaké směsi čajů, mám na zahradce materidousku, salvej, matu, šípky, ostruziny a jeste bych tam mohla dat lesni jahodové listi a tak ruzne. Ale nevím co a jak s cim namichat, aby to bylo k necemu a dobre. Poradí nekdo, má nekdo zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10905
8.9.12 22:45

Akorát si matně pamatuju doporučení, že nejlepší ze zdravotního hlediska jsou jednodruhové, a pokud míchat, tak maximálně 3 věci zároveň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
9.9.12 00:00

Nasušila bych všechno zvlášť a míchala bych to podle potřeby ;). Pila jsem šalvěj s mátou, protože samotná šalvěj mi ze začátku nechutnala, akorát bacha na těhotenství, kojení, nebo přiměřené dávkování (prý obsahuje stejné látky jako absinth :mrgreen: )Trochu mateřídoušky bych možná dala do lihu nebo do oleje, přijde mi do čaje moc voňavá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
9.9.12 01:52

My jsme susili vzdy zvlast a pak michali dle chuti a potreby;-) Hodne jsme teda i pili jednodruhove, akorat nektere bylinky jsou samotne nic moc no.
Caj z materidousky je nahodou vynikajici;-)
Ale co jsem se odstehovala od rodicu do Prahy, chodim na bylinkove caje do obchodu nebo lekarny, bohuzel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
9.9.12 08:01

Dělám : mátový(ale stejně je nej čerstvý),meduňka klasik+ citronová..nemíchám pak mi to moc nejede a osaldím trochou medu(nejlépe lesní) :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
9.9.12 08:27

Mateřídouška samotná je fajn, v bulharských horách se nepije nic jiného a prodávají v každé chatě. Šípky a ostružiny míchám s něčím dalším, samotné jsou mdlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
9.9.12 08:37

A co děláte s bylinkami než je usušíte? Je třeba je nějak hodně ve vodě vyprat, nebo jen lehce opláchnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
9.9.12 09:05

Ahoj,
určitě by bylo vhodné řídit se při sběru a zpracování bylinek lunárním kalendářem. Tak se dá z každé bylinky dostat to nejlepší. A ještě se dá zamezit tomu, aby se bylinky kazily (plesnivění atd.).

• Citovat
  • Upravit
Myrrha
19.9.12 22:02

Kde koupit sušené plody na čaj?

Prosím o radu - chtěla bych si namíchat ovocný čaj ze sušených plodů - ananas, jahoda, jablka, pomeranč, limetka… ale nevím, kde tyto suroviny koupit, tak aby nebyly doslazované atd. Prostě jen čistě usušené. Nemůžu nic takového najít :-( už si říkám, že si to budu muset usušit sama :-(

• Citovat
  • Upravit
792
20.9.12 12:45

Vše si susim sama, uz i vcaj jsem si sama namichala, proste takový mix, kde mam jablka na kosticky, citronovou kuru, matu, salvej, jahodove listi, medunku, jitrocel, dala jsem tam na vuni celou skorici a hrebicek a je teda vynikajici! Jinak mám zvlast medunku, mátu a salvej. Pred sbreme je bud protrepu nebo nekdy oplachnu, podle toho, jak se mi to zrovna zda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí