Vyrábíte vlastní bylinné čaje?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vyrábíte vlastní bylinné čaje?
Napadlo mě, že bych si nasušila nějaké bylinky a zkusila udělat nějaké směsi čajů, mám na zahradce materidousku, salvej, matu, šípky, ostruziny a jeste bych tam mohla dat lesni jahodové listi a tak ruzne. Ale nevím co a jak s cim namichat, aby to bylo k necemu a dobre. Poradí nekdo, má nekdo zkusenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Akorát si matně pamatuju doporučení, že nejlepší ze zdravotního hlediska jsou jednodruhové, a pokud míchat, tak maximálně 3 věci zároveň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nasušila bych všechno zvlášť a míchala bych to podle potřeby
. Pila jsem šalvěj s mátou, protože samotná šalvěj mi ze začátku nechutnala, akorát bacha na těhotenství, kojení, nebo přiměřené dávkování (prý obsahuje stejné látky jako absinth
)Trochu mateřídoušky bych možná dala do lihu nebo do oleje, přijde mi do čaje moc voňavá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme susili vzdy zvlast a pak michali dle chuti a potreby;-) Hodne jsme teda i pili jednodruhove, akorat nektere bylinky jsou samotne nic moc no.
Caj z materidousky je nahodou vynikajici;-)
Ale co jsem se odstehovala od rodicu do Prahy, chodim na bylinkove caje do obchodu nebo lekarny, bohuzel…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám : mátový(ale stejně je nej čerstvý),meduňka klasik+ citronová..nemíchám pak mi to moc nejede a osaldím trochou medu(nejlépe lesní) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mateřídouška samotná je fajn, v bulharských horách se nepije nic jiného a prodávají v každé chatě. Šípky a ostružiny míchám s něčím dalším, samotné jsou mdlé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co děláte s bylinkami než je usušíte? Je třeba je nějak hodně ve vodě vyprat, nebo jen lehce opláchnout?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
určitě by bylo vhodné řídit se při sběru a zpracování bylinek lunárním kalendářem. Tak se dá z každé bylinky dostat to nejlepší. A ještě se dá zamezit tomu, aby se bylinky kazily (plesnivění atd.).
- Citovat
- Upravit
Kde koupit sušené plody na čaj?
Prosím o radu - chtěla bych si namíchat ovocný čaj ze sušených plodů - ananas, jahoda, jablka, pomeranč, limetka… ale nevím, kde tyto suroviny koupit, tak aby nebyly doslazované atd. Prostě jen čistě usušené. Nemůžu nic takového najít
už si říkám, že si to budu muset usušit sama ![]()
- Citovat
- Upravit
Vše si susim sama, uz i vcaj jsem si sama namichala, proste takový mix, kde mam jablka na kosticky, citronovou kuru, matu, salvej, jahodove listi, medunku, jitrocel, dala jsem tam na vuni celou skorici a hrebicek a je teda vynikajici! Jinak mám zvlast medunku, mátu a salvej. Pred sbreme je bud protrepu nebo nekdy oplachnu, podle toho, jak se mi to zrovna zda..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit