Krupicová kaše od 1.roku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Krupicová kaše od 1.roku?
Ahoj všichni, ![]()
chtěla bych poprosit o radu, jak je to s plnotučným mlékem a krupicovou kaší od 1. roku? Chtěla bych už zkusit dávat synovi na pití plnotučné mléko. Před týdnem měl rok…Naše dětská se nad tím zhrozila a řekla, že do tří let MUSÍ Sunar, čemuž nevěřím.
Na dětské krupici jsem zase přečetla, že je vhodná až od tří let
.
Tak opravdu nevím, musím dál večer dělat kašičky typu Sunarka apod., nebo můžu udělat klasickou krupici z plnotučného mléka?
Děkuji všem za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kaši bych udělala, ale na pití bych mléko ještě rozhodně nedávala. I když Sunar do tří let je podle mě taky blbost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, zrovna na tohle jsem se ptala před pár dny doktorky a pokud se u prcka neprojevila žádná alergie na mléčné výrobky a normálně jí jogurt atd., tak můžeš
A krupičku můžeš dávat taky, jen ji předtím namoč do vody. My máme ještě mega zásobu kaší jak mléčných tak nemléčných a právě ty nemléčné jsou s nutrilonem nic moc, takže je budu dělat s kravským mlíkem.
Příspěvek upraven 07.09.12 v 07:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Tak mě zase doktorka řekla, že od jednoho roku už mléko malý může, že ho to nepoškodí, akorát mi doporučuje dále dávat do tří let Sunar, protože jsou v něm vitamíny a minerály. Ale zná rodiny, které kvůli financím už od roka přechází ze Sunaru na mlíko a děti jsou zdravé. Každopádně od jednoho roku už dělám normální dětskou krupičku s normálním mlékem na svačinku (nic jiného mi totiž jíst nechce), ale večer a ráno dostává Sunar. Podle mě jsou ty dětské kaše za 70,–Kč alias Sunarka či Hipp apod. jen reklamní trik, jsou zbytečně předražené a nevěřím, že by tam bylo zase nějak extra vitamínů, minerálů apod., normální Krupička stojí 20,– Kč a když má denně 2 až 3 dávky Sunaru (my teda jíme Bebu), tak do něj vše potřebné dostanu, ušetřím na kaších a můžu za to nakoupit o to více ovoce, zeleniny atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, ja detem delala kasi uz od pul roka. Muj 9.mesicni syn sunar uz nechce 2 mesice. Jinak dcerka pije mliko (kakao) od roka. Ale je to tezky, kazdy na to ma jiny pohled a nazor.
- Citovat
- Upravit
Kasi klasickou krupicovou jsem normalne delala a delam. jen na piti jsem mleko davala pozdeji, dcera stejne preferuje „sunar“. Jine kase ji ani moc nejedou, …kdyz to nedelas denne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale samozřejmě že ještě dávej Sunar či jiné UM, což si myslím, že za Sunar už nebude taková pálka jako za jiná UM, když budeš klidně dávat do tří let. Ovšem jsou děti, co UM prostě už nechtějí, tak jim to maminky nahrazují jogurty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi budu lynčovaná
, ale můj syn pil kravské mléko od šesti měsíců, poté, co jsem přestala kojit. Žádné následky z toho nemá (dneska je mu osm let, vysoký, pěkný kluk, který nemá žádné zdravotní problémy). Dcerka ho dostala prvně v necelém roce (násilím jsem ji odstavila v jedenácti měsících). Ani jeden z nich nikdy neměl UM a následky nevidím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak muzes zkusit kasi kukuricnou, jahlovou, pohankovou, ryzovou. Dobra je treba Misutka z etrudovane kukurice, ani se nemusi moc varit.
Ja si ji sveho casu delala i na koleji s rozmackanym bananem, mnamka. Dcera ma teda jinej nazor. Ty detkse instatni jsme pak prestali kupovat uplne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak syn ani tolikrát denně Sunar nepije, právě od roka ho začal bojkotovat, místo Sunaru ráno už má normální snídani a Sunaru si k tomu jenom,,cucne"…má třeba chleba se žervé, nebo máslem a tvrdým sýrem, potom ovocnou svačinku, oběd, další svačinku - jogurt a potom večeři - kaši…Mezitím pije čaj nebo vodu. Právě si říkám, že má pestrý jídelníček, má maso, zeleninu, ovoce, luštěniny, mléčné výrobky…tak má přece vitamínů dost a hrníček Sunaru denně zas tak spásný nebude, taky mi to přijde jen jako reklamní trik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@suik píše:
Jinak muzes zkusit kasi kukuricnou, jahlovou, pohankovou, ryzovou. Dobra je treba Misutka z etrudovane kukurice, ani se nemusi moc varit.Ja si ji sveho casu delala i na koleji s rozmackanym bananem, mnamka. Dcera ma teda jinej nazor. Ty detkse instatni jsme pak prestali kupovat uplne.
Jo, tyhle kaše jsem taky chtěla zmínit, kamarádky je prckům taky dávaly
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klidně můžeš, akorát ze začátku opatrně, aby si tělo zvyklo na trávení nových potravin. Pití UM po roce má význam jen pokud máš doma nejedlíka, co buď veme do huby jen mléko nebo má opravdu omezený výběr jídel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mě alergoložka doporučila v roce normální mléko. ( syn byl hodně často nemocný, tak jsem se toho nejdřív obávala ) Měl podezžení na alergii na bílkovinu kravského mléka ale nepotvdilo se to. ALE ne PLNOTUČNÉ! Vím že nejspíš chceš aby mělo dítko co nejvíce z mléka. Když už mléko, tak polotučné.
Ze začátku na normální pití… Mléko nech přejít varem a pak ho zchlaď na požadovanou teplotu. Takhle jsem to dělala tak týden, ale pokud chceš na krupičnou kaši tak mléko stejně musí projít varem, takže úplně v pohodě. Syn je silný alergik, atopik a polotučny mliko zvládl úplně v pohodě.
Ještě mi alergoložka doporučila pomalu zavádět holandské jogurty. A to vše v roce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit