Od kdy dort, zákusky apod.
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Od kdy dort, zákusky apod.
Ahoj, zajímalo by mě od kdy dáváte dětem zákusky, dorty s máslovým krémem apod. Aby jste mi rozuměly, nechci je svému dítěti dávat každý týden, ale bohužel na oslavách už si dcerka všímá kdo co jí a už ji horko těžko vysvětluji, že tohle ještě jíst nebude
Tak by mě zajímalo, jak je to u vás doma
Dcera má 2 roky. Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Možná budu lynčovaná ale dcera dort ochutnala už na oslavě svých prvních narozenin…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V těch 2letech, když jde o výjmečnou situaci, bych už klidně dala. Teda asi bych se snažila z případné nabídky vybrat něco spíš s tvarohovým krémem, s ovocem, ale když na výběr není, tak bych to nehrotila.
Nenechala bych dítě sprásknout půl dortu, ale jinak nevidím zas takový problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych ji to rozhodně nedávala, je to samý tuk a cukr
myslím že svatební ji bude stačit.
- Citovat
- Upravit
Záleží na kvalitě dortu. Já teď synovi kupovala u Hájka kvalitní, byl skvělej, jen střídmě sladkej a byl tam cítit tvaroh, takový jemný, žádný másla, tuky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na oslavách od těch dvou let dam malé raději malý kousek domácího dortu s kvalitním máslovým krémem než abych jí dala zákusek kupovaný. V domácím člověk ví, co v tom je, tak to moc neřešim, je to prákrát do roka. I doma dam domácí štrůdl nebo podmáslovku, kupované mi do baráku nesmí nic. Ale já už nepeču, takže u nás je i tohle jen od babiček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud to je pravý domácí máslový a ne kupovaný margarínový, tak ve dvou letech bych klidně kousek dala. Navíc když jde jen o oslavu. Ještě bych nedávala kupované typu punčák nebo špička. Ale domácí zákusky na oslavách neřeším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dam synovi ochutnat max sousto, kdyz zebra u stolu jak kokrspanel a to je tak asi vsecko. K snidani obcas dostane domaci piskotovou buchtu. Zadny maslovy veci apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda nevím, proč tolik to máslo řešíte?
vždyť to se přidává do příkrmů, maže se dětem na chleba
Takže kousek dorta 2letému dítěti fakt neublíží… ani cukr není jedovatýa když to nebude dostávat denně, tak bych kousek klidně dala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V roce ochutnala kousek dortu - piškot a krém pudink/máslo, pár hvězdiček z potahovací hmoty. Dělám si sama, nedávám nikam moc cukru, suroviny kvalitní… Dítě stále žije. Takže na narozky mívá kousek dortu, o vánocích zobne cukroví… Kupované věci skoro nemáme, když dostaneme, nikomu to nechutná, takže vyřešeno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá měla v srpnu 11 měs. a na oslavě prababi 70ky dostala jednoho malého indiánka a svatební koláčky, dědek jí chtěl dávat nějaké zákusky, kde bylo máslo nebo byly moc mastné a měla jsem problém mu vysvětlit, že to teda né
.
Starší už si bere skoro ve 4 letech sama co chce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve dvou letech bych taky dala, já se vždy snažila nabídnout méně těžkou alternativu třeba byla i bábovka apod. a nebo holt jeden kousek a pak dost. Malá je žrout a byla by schopná sládovat pátý přes devátý tak to už jsem pak musela rázně zakročit, ochutnat mohla ale ne se tím tláskat hlava nehlava. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zákusky nedávám, dort už ochutnala, máslo jsem jí odkrojila
máslovým dortům a zákuskům se budu vyhýbat, sama k nim mám averzi už od dětství
ale ostatní sladkosti dávám, ne často ale jo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám ochutnat už teď, a to nám není ještě ani rok. A zatím se neotrávil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A dort, co dostala na prvni narozeniny jste ji jako zbodli bez toho ze by ochutnala?
Teeeeda!
Kdyz ji dovolis ochutnat sousto, tak se opravdu nic nestane. Nebudes ji to prece davat denne k snidani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit