Od kdy dort, zákusky apod.

164
4.9.12 15:13

Od kdy dort, zákusky apod.

Ahoj, zajímalo by mě od kdy dáváte dětem zákusky, dorty s máslovým krémem apod. Aby jste mi rozuměly, nechci je svému dítěti dávat každý týden, ale bohužel na oslavách už si dcerka všímá kdo co jí a už ji horko těžko vysvětluji, že tohle ještě jíst nebude :-( Tak by mě zajímalo, jak je to u vás doma :-) Dcera má 2 roky. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1297
4.9.12 15:16

Možná budu lynčovaná ale dcera dort ochutnala už na oslavě svých prvních narozenin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.9.12 15:16

V těch 2letech, když jde o výjmečnou situaci, bych už klidně dala. Teda asi bych se snažila z případné nabídky vybrat něco spíš s tvarohovým krémem, s ovocem, ale když na výběr není, tak bych to nehrotila.
Nenechala bych dítě sprásknout půl dortu, ale jinak nevidím zas takový problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
4.9.12 15:20

Já bych ji to rozhodně nedávala, je to samý tuk a cukr :poblion: myslím že svatební ji bude stačit.

• Citovat
  • Upravit
2400
4.9.12 15:26

Záleží na kvalitě dortu. Já teď synovi kupovala u Hájka kvalitní, byl skvělej, jen střídmě sladkej a byl tam cítit tvaroh, takový jemný, žádný másla, tuky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
4.9.12 15:30

Na oslavách od těch dvou let dam malé raději malý kousek domácího dortu s kvalitním máslovým krémem než abych jí dala zákusek kupovaný. V domácím člověk ví, co v tom je, tak to moc neřešim, je to prákrát do roka. I doma dam domácí štrůdl nebo podmáslovku, kupované mi do baráku nesmí nic. Ale já už nepeču, takže u nás je i tohle jen od babiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
4.9.12 15:37

Pokud to je pravý domácí máslový a ne kupovaný margarínový, tak ve dvou letech bych klidně kousek dala. Navíc když jde jen o oslavu. Ještě bych nedávala kupované typu punčák nebo špička. Ale domácí zákusky na oslavách neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
4.9.12 15:39

Dam synovi ochutnat max sousto, kdyz zebra u stolu jak kokrspanel a to je tak asi vsecko. K snidani obcas dostane domaci piskotovou buchtu. Zadny maslovy veci apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
4.9.12 15:45

Já teda nevím, proč tolik to máslo řešíte? :think: vždyť to se přidává do příkrmů, maže se dětem na chleba :think: Takže kousek dorta 2letému dítěti fakt neublíží… ani cukr není jedovatýa když to nebude dostávat denně, tak bych kousek klidně dala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.9.12 15:47

V roce ochutnala kousek dortu - piškot a krém pudink/máslo, pár hvězdiček z potahovací hmoty. Dělám si sama, nedávám nikam moc cukru, suroviny kvalitní… Dítě stále žije. Takže na narozky mívá kousek dortu, o vánocích zobne cukroví… Kupované věci skoro nemáme, když dostaneme, nikomu to nechutná, takže vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.9.12 15:48

Malá měla v srpnu 11 měs. a na oslavě prababi 70ky dostala jednoho malého indiánka a svatební koláčky, dědek jí chtěl dávat nějaké zákusky, kde bylo máslo nebo byly moc mastné a měla jsem problém mu vysvětlit, že to teda né :cert:.
Starší už si bere skoro ve 4 letech sama co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
4.9.12 15:49

Ve dvou letech bych taky dala, já se vždy snažila nabídnout méně těžkou alternativu třeba byla i bábovka apod. a nebo holt jeden kousek a pak dost. Malá je žrout a byla by schopná sládovat pátý přes devátý tak to už jsem pak musela rázně zakročit, ochutnat mohla ale ne se tím tláskat hlava nehlava. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
4.9.12 15:49

Zákusky nedávám, dort už ochutnala, máslo jsem jí odkrojila :D máslovým dortům a zákuskům se budu vyhýbat, sama k nim mám averzi už od dětství :? ale ostatní sladkosti dávám, ne často ale jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
4.9.12 16:05

Já dávám ochutnat už teď, a to nám není ještě ani rok. A zatím se neotrávil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
4.9.12 16:10

A dort, co dostala na prvni narozeniny jste ji jako zbodli bez toho ze by ochutnala? :mrgreen: Teeeeda!
Kdyz ji dovolis ochutnat sousto, tak se opravdu nic nestane. Nebudes ji to prece davat denne k snidani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí