20 měsíců - nechce jíst sám
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
20měsíců-nechce jíst sám
Zdravím vás maminky,
mám syna 20měsíců a řešíme problém s jídlem. PRavda je, že nejí málo ale nemá snahu se sám krmit.Tedy rukou ano, namazaný chleba, rohlík, kousky ovoce či zeleniny, nebo i maso s bramborem jí. ALe když máme třeba omáčku či polívku nebo i jogurt, musím ho krmit. KDyž ho posadím do židličky a dám to před něj, tak kouká jak jojo a dělá s tím jen blbiny. A to i když s ním jím u stolu.
Nemáte někdo s tímto zkušenosti? Jak jste to řešily? Mám krmit dál a čekat, že se to zlepší?
Moc děkuji za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak náš starší byl taky takové jojo
. Pár lžic dal třeba sám a pak už jsem mu to tam musela strkat. Trochu se zlepšil než šel do školky a ve školce už musel jíst sám, tam mu nic jiného nezbývá. Ale i tak jsem si všimla, že učitelky dětem ve školce s tím jídlem pomáhají
.
- Citovat
- Upravit
Máme to samé. Občas si teda lžičku půjčí, jednou dá do pusy a pak mi ji hezky vrátí a už jen otevírá pusu. Teď se chystám koupit misku s přísavkou a pak ho u toho asi chvíli nechám, uvidím, jestli začne sám. Když ne, tak prostě budu dál krmit. Ono to období „já sám“ někdy přijít musí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolem 20 mesicu se taky nechala krmit. Vytrvale jsem ji ale tu lzicku do ruky davala, takze ja jsem krmila, ona se v tom pritom hrabala a mezitim si par lzic do pusy strcila sama. Postupne to bylo vic lzicek az zacala chtit jist sama, maximalne jsem dokrmila, kdyz se ji uz nechtelo. Uplne sama zacala jist asi ve 23 mesicich - nastesti, protoze mesic potom se narodila mladsi. Polivku ale vyliva porad, to musim vydatne s krmenim pomahat, jinak by tekuta cast skoncila cela na obleceni
Vydrz, pokud se v tom hrabe a patla, tak je to na dobre ceste, vzdyt jednou ho napadne to patlat do pusy, neboj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dvojčata začala jíst lžičkou celkem úspěšně asi před dvěma týdny a jsou jim dva roky. Ještě před měsícem, si se lžičkou hráli, namáčeli a pak olizovali ale nabrat se nedařilo. Pak se to najednou zlomilo a jde to, ale bordel je teda strašnej, ale jsem ráda, že už do té pusy něco dopraví. Takže buď v klidu, máte čas
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, jestli to mám sem vůbec psát, ale je to pravda, tak bohužel. Naší holčičce je 29 měsíců a jíst sama prostě nechce…už fakt nevím, co mám dělat. Občas sní sama pár lžic, ale…někdo radí, nechat hlady, když nechceš jíst sama, ale pak mi bude řvát v noci hladem…no doufám, že se to prostě zlomí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baculkaji píše:
Nevím, jestli to mám sem vůbec psát, ale je to pravda, tak bohužel. Naší holčičce je 29 měsíců a jíst sama prostě nechce…už fakt nevím, co mám dělat. Občas sní sama pár lžic, ale…někdo radí, nechat hlady, když nechceš jíst sama, ale pak mi bude řvát v noci hladem…no doufám, že se to prostě zlomí
Bez obav, náš starší-už má 3 roky a měsíc-a pořád nechce jíst sám. Občas mě překvapí a nají se. Umí to, ale přece nechat se krmit je daleko lepší.
No nic, jde do školky, tam si snad zvykne a pak u toho stolu nebude sedět půlo hodiny a lžičky se ani netkne.
![]()
Ten mladší (má 13m) chce jíst sám už teď. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baculkaji píše:
Já bych hlady nenechávala, ono to určitě přijde, vždyť i v naší školce s tím učitelky počítají a viděla jsem jak dětem pomáhají při jídle - ne, že by každé krmily, ale srovnají jim to na talířku, nandají na lžíci, a tak. Co vidím i u známých, tak jejich děti samostatné jídlo zvládají nejdřív tak kolem 2,5, spíš 3 let.
- Citovat
- Upravit
Trpělivost, trpělivost, trpělivost
dávala jsem jednu lžičku dceři do ručičky a druhou jsem krmila já. Po čase tu moji začala odstrkovat a bylo jen „já šama, já šama“.Uvidíš, půjde to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Včera jsem mu zkoušela dávat jogurt, jednu lžičku dostal on a prvních pět minut jsem ho s tím nechala zápasit. Jenom to míchal, do pusy nedal nic..Musela jsem nakrmit jinak by nesnědl nic, už mám z toho nervy, když vidím stejně staré děti, které to zvládnou sami…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
…hlavně nesrovnávat…každé dítě je jiné, opravdu se nenervuj!!! Je to zbytečné, neboj, jíst se naučí. Co už musel zvládnout za 20 měsíců, co je na světě!! Když je dítě „žravé“, jde to líp a naopak. Tak klidně krm a užívej si to. Hezký den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@frozendarkness Já jsem začínala s tužším jídlem, aby to na lžíci líp drželo - pribiňák, bramborová kaše…když dám polívku, nebo jogurt, je to masakr.Ale osobně si myslím, že to fakt neuspěcháš, dokud se to dítě nerozhodne, tak ho nedonutíš a pak to ze dne na den půjde. U nás třeba možná pomohlo, že jsem to na pár dní úplně přestala zkoušet a když jsem jim pak tu lžičku dala, tak najednou veděli, co s tím. Ale i tak je to baví prvních pár minut a pak už začnou jen prasit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, u nás je to to samé, dcerce bude v úterý 23měsíců a taky jí ještě musím krmit já, jako obědy, třeba když je bramborová kaše a kuře nebo francouzský brambory nebo prostě nějaké tužší jídlo, tak to sama baští, to jí i jde(dneska jsme měli rajskou s kolínkama, viděla jsem, že chtěla sama papat, ale to by ta rajská byla všude, navíc od rajský se to blbě vypere, tak jsem jí radši krmila já)ale jako jogurty a přesnídávky, to jí furt musím krmit já, sní sama tak 2-3lžičky, pak prostě nechce, vyjímečně mi snad jednou snědla sama půl jogurtu, ale to bylo jen jednou, jinak ne, takže já taky věřím, že tomu jednou dospěje, už se i snaží, já nevím, někdy v květnu, červnu to bylo úplně nejhorší, to vůbec se nesnažila sama jíst a jen jak viděla lžičku, tak jí házela na zem a volala:Maminka, maminka, teď už je to přeci jen lepší, chce to fakt nervy a trpělivost, no my zas bojujeme s palcem a malá mi nechce venku čůrat na travičku, takže já jako tydýt beru ven nočník
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit