Papání 15 měsíců
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Papání 15 měsíců
Ahojte mamky,
tak sjem se chtěla zeptat a zejména inspirovat co papají vaše 15-ti měsíční dětičky.
U nás je to takto - snídaně půl krajíc chlebíka s lučinou, máslem, kousek rohlíku a dva plátky sýra (malá si dává kousek od každého) - pak máme oběd, jelikož malá vztává déle, to dostane co máme my, pokud je to vhodné, nebo něco uvařím extra, maso, zelenina, příloha… - svačina jogurt, jí Hollandie, teď už i ochucené - další sváča ovoce, obvykle přesnídávka, snažím se naučit na čerstvé - večeře kaše
Jinak vypije sama kolem 200ml bylinkového neslazeného čaje.
Jak to máte vy?
A nějaký tip na oběd? Příjde mi, že dělám stále to samé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, mám sice staršího klučíka ale zkusím poradit. Tak z lučiny se dá udělat pomazánka (pažitka na jemno, nastrouhaná mrkvička, rajče pokud už dáváš). Mám pár receptů, tak jestli chceš tak ti je písnu do zpráv. ![]()
No a večeři můžeš dělat normální, teda pokud s tím nebude mít princezna problém. Petřík začal jíst normální večeře kolem 15. měsíce. Můžeš jí vařit obědy a večeře zvlášť ale já si udělám obědu víc a dostane ti i na večeři ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja na ranajky striedam pecivo s ovsenymi vlockami- ovsene vlocky trosku povarim vo vode aj s hrozienkami, zalejem troskou mandloveho mlieka a pripadne pridam cerstve ovocie ![]()
niekedy robim hrianky s dzemom, to ma tiez celkom rad.
na obedy robim napr.:
na masle oprazim lyzicku kminu, pridam cervenu sosovicu (cocku) a nakrajanu mrkvu, vodu pravdaze, zmixujem a je z toho vyborna polievka.
dalsi rychly obed: mrazeny spenat zalejem horucou vodou, pridam cesnak a vajicko, podavam s hriankami nakrajanymi na kocky.
jeden z oblubenych obedov: na cesnaku oprazim masko, pridam kapiu, osupane rajciny, cuketu, podusim, pridam bazalku a zmiesam s kuskusom.
teraz je vela cukiet, tekvic- tie robim na pare, alebo v rure na grile. len nakrajam na koliecka a podavam so zemiakmi, ci mrkvickou.
na sladko na ranajky niekedy robievam pseno- jahly. uvarim vo vode, alebo v mlieku a pridam trosku javoroveho sirupu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@weendulka Mám stejný problém jako zakladatelka, mohla bych poprosit o nějaký ten recept do zpráv? Nějak mě dochází inspirace. Předem moc děěkuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@soldi Jo jo už jsem si od tebe taky nějaké napsala, pořád vařím to samé tak právě sháním inspiraci. Samozřejmě děkuji i tobě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@weendulka děkuju a budu moc ráda, když mi do zprávy pošleš víc!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ona je ještě kojená? Jestli ne, tak mi příjem tekutin přijde naprosto mizivý ![]()
Jinak já vařím pro děti většinou nějakou zeleninu a přílohu, jsou naprosto spokojení oba dva, kdy udělám třeba brkaši takovou hustší a do toho zamíchám pytlík hrášku mraženého jen udělaného na vodě. Nebo dneska vařený brambor a brokolice, na kousky, pokapané máslem a tláskali to oba přímo z jedný mísy ![]()
Taky dělám poměrně často polévky, vývarové, třeba hovězí vývar, oberu do toho trochu toho masa, naházím tam co nejvíc zeleniny, nakonec přidám třeba vajíčko nebo zavařím pohanku, červenou čočku…
Pro mě je důležté, aby jedli ideálně v každém jídle zeleninu, netláskali moc těstovin a knedlíků, zatím si nestěžují, že jsou jídla hodně jednoduchá a opakující se, tiše doufám, že jim ta chuť například do vařené zeleniny vydrží celý život
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Irisska ráda ti jich pošlu víc
Ale zítra, musím pohledat kuchařku a přepsat je. Jsou tam i recepty pro starší děti ale pokud papká co už vy, tak by neměl být problém. Nebo si je můžeš upravit tak aby je mohla i malá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys malá pije málo, ale u nás je úspěch i těch 200ml, nekojím. Kdyý jsou velká vedra, tak lžičkuju, ale teda mohu říci, že pleny má vždy vydatně počůrané, prostě jí to zřejmě stačí, to řekli i dr, vypadá hezky, dobrá váha, výška, má hezkou barvu a opravdu čůrá pravidelně a hodně, kaká dobře ![]()
Taky dělám právě jednodušší jídla, ale hledám už i nějakou inspiraci, aby měla taky změnu, když máme něco co ji mohu dát, tak dám, třeba naše oblíbené těstoviny se zeleninou, nebo pečené kuře, vyberu masíčko, udělám br. kaši, přidám zeleninu
Knedlíky jsme ještě nikdy neměli a ani se nechystám, snažím se v rámci dobré výživy malé něco i doṕřát, třeba momentálně v podobě ovocných Hollandií, jednou měla i čokoládovou, ale knedlíky bych jí zatím dávat nechtěla
Snažíms e to víc te vychytat, jelikož jsem v pátém měsíci a v roce a půl bude mít brášku, tak ať to mám dobře zajetý a hlavně dokud mám víc času zkoušet nové chutě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@weendulka Dobře, děkuji moc, těším se, hned pak něco nového zkusím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit