Papání 15 měsíců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
248
9.9.12 14:25

Dceri je 14 mesicu, jeste pred tydnem mela jen dva zuby a porad neumi zvykat, takze do ted mixuju (z kousku porad davi) a mame omezeny jidelnicek, treba pecivo davat nemuzu, jen kurku chleba na zuzlani, ale toho se nenaji. sice porad zkousim, jestli uz nahodou neco nesni, ale porad ne:( takze jidelnicek u nas vypada asi takhle:

snidane - par lzicek kase
druha snidane/svacina - jogurt s cerealiemi (neslazenymi ala weetabix, kdo znate z UK:)
obed - maso+zelenina+priloha (maso na cibulce, pak povarim se zeleninou a s brambory nebo ryzi, pripadne pak smicham s testovinami, kuskusem, jahlami.. pridavam koreni - tymian, oregano, bazalku,,, asi dvakrat tydne lososa, jinou rybu neji, mam male porce na mrazaku)
svacina - presnidavka nebo rozmixovane cerstve ovoce, vetsinou s jogurtem, samotne ovoce moc nemusi:)
vecere - zelenina + priloha (kdyz nebylo maso v poledne, tak dam kousek vecer)

k tomu porad (docela casto) kojim…

je to trochu nuda, porad premyslim, co noveho bych madam uvarila, ale je to s ni tezky… tak budu rada za kazdy novy napad!:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
9.9.12 18:54

Dnes som robila vybornu vec :D

aj pre neprezuvavcov :mrgreen: @sookie :D

oprazila som cibulku a cesnak (ten byt nemusi), pridala ryzu, zaliala vodou a uvarila do makka. ked sa voda odparila, pridala som spenatove listy nasekane na drobno a podusila. na zaver som vmiesala postruhany tvrdy syr.

neverila som tomu, ale je to fakt vyborne :D
odporucam ale dat kvalitny syr, ten tam vela urobi :D
na konci to ma taku prijemnu kremovu konzistenciu a je to hotove za cca 20 minut :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
9.9.12 20:44

@soldi jj, to taky varim, rizoto na tisic variaci a hlavne s parmazanem, to ma u nas uspech:))) posledne sem delala dynove s tymianem, to male chutnalo!:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
10.9.12 13:35

Jé holky moc díky za tipy a prosím pište dál, třeba i co jste ten den dětem uvařili :)
My měli dnes brambor, špenát a v něm jsem mimo vajíčka také ještě povařila nastrouhaný sýr, moc dobré :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
12.9.12 11:53

@gabi.design díky za tipy!
co ti malej jí za syrovou zeleninu a ovoce?
Malá mi ani jedno syrové nechce, zkouším denně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
12.9.12 12:41

Ta syrova zelenina by me taky zajimala!:) mala si obcas ozuzlava kousek okurky, ale jinak nezpracuje nic…

a pridam recept, co sme mely dneska - cuketova polevka, varim ji ted aspon 1× za tyden:) na masle osmahnu cibulku nakrajenou nadrobno, pridam 2 stredni brambory na male kousky, zalejou horkou vodou, a asi za 5 minut pridam tak 3 stredni cukety na kousky. do toho odrbam par snitek cerstveho tymianu, jeste povarim tak 5 minut, domekka, pak rozmixuju. na taliri zakapnu olivovym olejem a nastrouham na to trosku parmazanu. je to desna dobrota a jedno z par jidel, ktere si muzeme dat obe :mrgreen: nekdy to uvarim i s hrsti cerveny cocky, nebo ji do toho pridam porci lososa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
12.9.12 12:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat