Jak vařit pro 10měsíční mimčo?

56
10.9.12 18:00

Jak vařit pro 10měsíční mimčo?

Maminky prosím o radu, malá měla teď 10 měsíců, zatím má v oblibě spíše skleničky než co uvařím já, ale spíše by mě zajímalo, co pro ni můžu vařit tak, aby to bylo jakoby pro všechny, abych nemusela vařit zvlášť nám a zvlášť pro ni? Nebo mám ještě počkat a vařit takto spíše až od roku a dál? :nevim: Jak jste to prosím dělaly vy? Děkujííí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
10.9.12 18:02

Já jenom vařím. A zatím teda zvlášť pro malého a zvlášť pro nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
10.9.12 18:18

Taky jenom vařím (od začátku přikrmování) a zatím mě nenapadá moc jídel, kdy by stačilo odebrat před dochucením, takže malému vařím zvlášť. Myslím, že třeba od roka to už půjde…

• Citovat
  • Upravit
33673
10.9.12 18:22

Vařit můžeš tak nějak všechno - jen to musíš dělat nekořeněné a pro sebe si to pak dokořenit ;-) nebo jsem to dělala tak, že jsem pro nás vařila v jednom hrnci a pro malou v malém kastrůlku - ale to samé, jen prostě bez soli a koření ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
10.9.12 18:25

Já mám třeba zítra v plánu zeleninovou polévku, včera jsem dělala rajskou s těstovinama. Malá má to samé, akorád bez koření a soli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
10.9.12 18:30

No malé bys ještě dávat stejné jídlo neměla, takže buď vařit zvlášť bez koření, nebo ochutit po vaření. Já třeba takto dělám vývar a osolím ho až je hotový a mám odebraný pro malou. Jinak vařím zvlášť v kastrolku, je toho málo a je to rychle. A nebo skleničky, když se mi nechce vařit. A nebo kombinuji skleničku s uvařeným. Možností je víc, jde o to jak to tobě vyhovuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.9.12 18:34

Já jí dávám skoro všechno co vaříme, samozřejmě méně solíme, ale malá je absolutní nejedlík hlavně co se týče zeleniny, takže to máme v podstatě i posvěcený od doktorky :mrgreen: Takže třeba rajskou, těstoviny a brambory v různých podobách, pečený kuřátko, dělám hustý polívky.. Od roka se může solit a kořenit, tak prostě bude jíst to samé co my, snad se to pak zlomí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
10.9.12 18:36

Jinak třeba kuře když peču, tak to mu dávám, sem tam nějakou tu polévku před dochucením. Ale jinak většinou vše zvlášť, ale mě to baví, tak mi to neva..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
10.9.12 18:42
@gabriela82 píše:
Já jí dávám skoro všechno co vaříme, samozřejmě méně solíme, ale malá je absolutní nejedlík hlavně co se týče zeleniny, takže to máme v podstatě i posvěcený od doktorky :mrgreen: Takže třeba rajskou, těstoviny a brambory v různých podobách, pečený kuřátko, dělám hustý polívky.. Od roka se může solit a kořenit, tak prostě bude jíst to samé co my, snad se to pak zlomí..

no to ti držím palce :mrgreen:…já si to říkám už 5 let, že se to zlomí :mrgreen:…a ono nic :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.9.12 19:13

@wildcherry no to mi vůbec neříkej, už teď mívám představy jak místo odpoledního spaní ve školce jí tam na zahradě kojím! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
10.9.12 19:37

No já od roka vařila už zcela normálně a vše (samozřejmě nedělám Chilli con carne apod.), jen před osolením a okořeněním oddělám porci pro malého… Ale v deseti měsících jsem už dělala omáčky - rajskou, koprovku apod. Malý taky vyrost na skleničkách, neb nemám zahradu a nechtěla jsem do nej v březnu cpát zeleninu z obchodu, ale na normální vařená jídla (myšleno právě různé omáčky nikoli zeleninové matlaniny) přešel hned, neb mu to chutnalo. Samozřejmě nepoužívám různé masoxy a podobnou chemii, ale to já do jídla nedávám ani nám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
10.9.12 20:36
@gabriela82 píše:
@wildcherry no to mi vůbec neříkej, už teď mívám představy jak místo odpoledního spaní ve školce jí tam na zahradě kojím! :lol:
:palec: :lol: …ale jooo Emmča taky byla jen na flašce, jinak by snad nepřežila. Aspoň že byla saveček..takže flaška s jidlem všeho druhu, nejlépe při únavě a kojení…ale problémy s jídlem má fakt dodnes. Jí všechno, ale nemá na to čas. je to prostě nejedlík. Je schopná půl dne nejíst a nevadí ji to.Pak sežere celou ledničku, ale jen to co by chtěl její rypáček :zed:…jídla její jsou o tom jen neustále ji připomínat a´t si dá do puse, běhat za ní s jídlem a nutit nutit nutit :zed:…musím říct že toto se hodně podepsalo na moji úvě mateřství, kdo to má doma tak ví :mrgreen:…takže držím palce ať se tvůj poklad rozjí, jinak tě čeká krušné období :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
10.9.12 21:41

Ahoj, tak já to řešila s mudrou a na kontrole v 9M říkala, že může leccos, co je „zelenina s masem“, ale ještě né smetanové, od 10ti měsíců už může víceméně všechno s náma, jen si mám dávat bacha na pálivé, na sůl a na tučnost.
Koření můžem, říkala, že naopak jídlu dodá chuť, jen né ostré, takže majoránku, libeček, sl. papriku…
takže malej teď s náma jí např. rajskou, polívky (vývary, bramboračku), brambory s masem, kuskus se zeleninou, lečo, lososa, špenát s br. knedlíkem, a po 10tém měsíci přidám i smetanové omajdy (koprovku, kuře na paprice)

Já obecně moc nesolím, masoxy nepoužívám, dochucovadla minimálně, takže si myslím, že v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
11.9.12 21:59

Ahoj, já jsem vůbec nevařila, dávala jsem jen Hami skleničky. Syn je miloval a měl je skoro do dvou let. Dcera také, ale už viděla jíst syna a po roce začal stále více vyžadovat jídlo jako on. Mně Hami hrozně vyhovovaly, mají kontrolované složení a měla jsem čas na děti a program s nimi- mateřské centrum apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
11.9.12 22:17
@želvy píše:
Ahoj, já jsem vůbec nevařila, dávala jsem jen Hami skleničky. Syn je miloval a měl je skoro do dvou let. Dcera také, ale už viděla jíst syna a po roce začal stále více vyžadovat jídlo jako on. Mně Hami hrozně vyhovovaly, mají kontrolované složení a měla jsem čas na děti a program s nimi- mateřské centrum apod.

souhlasím, i já skleničkám věřím…přesto ráda uvařím sem tam:) …ale tady na emimunu v poslední době bych to neprezentovala, nebo tě udupají seper mamky :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí