Přestal jíst obědy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
přestal jíst oěbdy!!!
Milé maminky…
Už nevím co se svým synem, nedávno jsem tu psala, že nemá snahu se sám krmit.To,co ale předvádí poslední dny je děs…Vůbec nechce obědy, teda polívky jí ale jídlo na kousání vůbec. Dnes jsme měli bramboračku, snědl pár lžic, pak lososa s kaší a to vůbec nechtěl a nebo jen maso. Nikdy nechtěl moc jíst přílohy ale kaši snědl vždy a teď vůbec…Nevím jestli ho mám teda nechat hlady a nebo ho nutit. A nebo teda vařit jen ty vývary, když ostatní nechce…
Jinak další jídla jako jogurty, ovoce, pečivo…to baští normálně, tak nevím…
Děkuji za rady..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já nevím, většinou moc nenutím. Chce hodně jíst sám, tak mu to dopřeji. Dneska třeba nechtěl polévku. Tak jsem si ji naložila na talíř a chválila jsem, jak mi to chutná a jak moc je dobrá. Přiběhl a prej hopa. Tak jsem si ho vzala na klín a zeptala se, jestli můžu vyzkoušet, jestli by mu ta polívečka nechutnala. Dovolil mi to a pak snědl sám půlku talířku. Jedl na normální židli na polštářku, velkou lžíci z porcelánového talířku. Jenom jsem mu vždycky přišoupla hlavu víc do talířku, když si nesl lžičku k puse, to aby to co vyteče, teklo zpátky do talířku.
Pokud jíst nechce, tak ho dám spát a dostane to po spaní. Pokud pořád nechce jíst, nechám to jídlo na jeho stolíku a je na něm, kdy to sní. Sem tam se mi stane, že to má za chvíli v sobě. Sice je všechno upatlané a jeho musím většinou převléct a umyt (záleží, co přesně je na oběd), ale jídlo snědl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě je to normální..malý mi taky začal před druhým rokem bojkotovat přílohy, po měsíci to byly pro změnu masa, pak zase jogurty…atd atd. četla sem že děti kolem těch dvou až i tří nepotřebují tolik jídla takže nemají ani snahu se nějak cpát
první dva měsíce sem se fakt kvůli tomu nervovala teď už neřeším hlad evidentně nemá tak nemá smysl ho nutit když nechce. vařila sem tak jak normálně a když nesnědl na oběd nabídla sem ke svačině, pokud ani tak nechtěl tak sem si to dala ke sváči nebo na večeři já nebo manžel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nenutit. Kdyz bude mit chut pak to sni.Kdyz je i jiny veci tak bych to nejak moc neresila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je mu 20měsíců…Taky si myslím, že to mohou být zuby, protože vývar se zeleninou kde není moc kousání sní plný talíř, ale normální jídlo kde musí kousat odmítá. Tak nevím, jestli přistoupit na jeho „hru“ a vařit teda jen polévky.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky nenutím, teď má zas období, že se ve všem porýpe, ale moc toho nesní. Umí jíst sám, ale sní pár soust a pak to patlá po stole nebo háže do pití… Občas ho trochu nakrmím, když se nechá, jinak ho dávám od stolu a dostane až další jídlo. Neřeším to…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@frozendarkness píše:
Je mu 20měsíců…Taky si myslím, že to mohou být zuby, protože vývar se zeleninou kde není moc kousání sní plný talíř, ale normální jídlo kde musí kousat odmítá. Tak nevím, jestli přistoupit na jeho „hru“ a vařit teda jen polévky..
U nás ted jedou taky většinou jenom polévky..neřeším to, hlady neumřou.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnastazieB
taky to tak máme jen nepatlá po stole ale mačká v rukách…raději už jím tak ať na něj nevidím jinak by mě asi kleplo u toho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn jedl vždy jak horník, ale když mu rostly pětky (všechny 4 najednou…), chtěl jen tekutou a kašovitou stravu, bylo to někdy kolem druhého roku, už přesně nevím. Nejedl nic studeného ani teplého, vše pokojové teploty a to i pití. I tak toho moc nesnědl, byl extra protivný, do toho období vzdoru, poprvé jsem mu dala při zubech analgetika, byla to hrůza. Po týdnu, kdy se zuby proříznuly, následující týden jedl ještě víc, asi to nějak doháněl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já z toho mám nervy, nejvíc mě vytáčí jak jinak než tchýně, která trvá na tom že když teda nechtěl oběd tak aspoň šunčičku nebo párečk, já bych ho nechala hlady ale ona na mě kouká jak na tyrana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JInak u nás platí- do jídla nenutím, pokud má nějaké neobvyklé stravovací nároky, vyhovím, protože zatím vždy znamenaly nějaký „problém“, např. ty zuby. Takhle malé děti jsou ještě nezkažené a při potížích si s jídlem řeknou, co potřebujou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@frozendarkness píše:
Já z toho mám nervy, nejvíc mě vytáčí jak jinak než tchýně, která trvá na tom že když teda nechtěl oběd tak aspoň šunčičku nebo párečk, já bych ho nechala hlady ale ona na mě kouká jak na tyrana
No hele, pokud nejí to, co předložíš a šunku (kvalitní) by zbodl, tak mu budiž přáno. Třeba hlad má, ale má holt jiné potřeby, než je obvyklý oběd. Když jsem nemocná, taky mám chutě na jídlo dost jiné, než obvykle. Nebo chuť nemám vůbec, ale určitou, jednu konkrétní potravinu, bych přesto snědla ráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To píšeš o mojí Emičce?
Taky teď nic nechce, akorát mlíko, vik (rohlík) a jogurt
No doufám, že jí to zase přejde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit