Přestal jíst obědy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11.9.12 13:07

Jo, je to hrozný, tečou mi nervy…závidím maminkám, který nad tím mávnoou rukou a nechají děti hlady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
11.9.12 13:08

U nás to vždycky souvisí se zubama. Jestli je polívkovej, dávej husté polévky a občas nabídni i ostatní. Až zase bude chtít, tak si dá. Tchyně si pokud možno nevšímej. Děti moc dobře vědí, co jim dělá dobře, takže pokud nehladoví, tak bych mu vyšla vstříc. Do polévky se dá dát všechno, takže pestrost zůstane zachovaná… Já jsem taky vždycky na nervy, když to není tak, jak bych chtěla, ale učím se. Myslím, že to jídlo není tak podstatné, jak se říká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
11.9.12 13:12

Myslím, že by jsi právě nad tím měla mávnout tou rukou. Čím víc napružená budeš, tím víc bude napružené dítě a situace se stejně nezlepší. Proč si ještě ničit nervy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.12 13:12

Takže říkáte, pokud nechce, ať jde od stolu a zkusit to po spaní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
11.9.12 13:16
@frozendarkness píše:
Takže říkáte, pokud nechce, ať jde od stolu a zkusit to po spaní?

Tím, že to do něj budeš rvát, stejně ničeho nedosáhneš. Syn by byl akorát tak vzteklý, že dělám něco proti jeho vůli. Nechce jíst, ať už se mnou nebo sám, jde spát, nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.12 13:18

Dobře, já mu zkouščím omezit dopolední jídlo…on většinou snídá jogurty a pak v krámě si vezmě rohlík a ten sní celý a pak má doma na talířku ovoce takže to jí průběžně během hraní…takže možná je tím zapláclý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
11.9.12 13:20

Jojo, oba kluci mívají období, kdy jim z jejich seznamu jídel, co jí, nějaké vypadne. A abych jim to cpala násilím, na to nemám ani povahu, ani nervy. Jediné, co funguje, chci tím říct, co funguje, aby se vůbec nějak najedli (co jí, už vůůůůůůůůbec neřeším), je vize nějaké odměny. A přitom ten starší, teď chodí do školky, a je tam vzorem, jí pěkně a chodí si přidat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
11.9.12 13:37
@frozendarkness píše:
Milé maminky…

Už nevím co se svým synem, nedávno jsem tu psala, že nemá snahu se sám krmit.To,co ale předvádí poslední dny je děs…Vůbec nechce obědy, teda polívky jí ale jídlo na kousání vůbec. Dnes jsme měli bramboračku, snědl pár lžic, pak lososa s kaší a to vůbec nechtěl a nebo jen maso. Nikdy nechtěl moc jíst přílohy ale kaši snědl vždy a teď vůbec…Nevím jestli ho mám teda nechat hlady a nebo ho nutit. A nebo teda vařit jen ty vývary, když ostatní nechce…
Jinak další jídla jako jogurty, ovoce, pečivo…to baští normálně, tak nevím…

Děkuji za rady..

Jsem pro nenutit… dát na talíř to co myslíš že by měl jíst a počkat.. nechceš nechceš, další jídlo je sváča… nad plným talířem ještě nikdo hlady neumřel. On když malej uvidí, že z toho neděláš žádnou kovbojku tak se zase rozjí.. Navíc když to vezmu selským rozumem podle sebe…třeba zrovna nemá chuť.. i já mám období, kdy jím míň a ne na vše mám chuť..čili u prcků to bude počítám podobný.
Můj nejmladší je taky nežera - kolikrát mi přijde že raději vyhladoví než by pozřel něco co nejí, ale já to fakt nehrotím - nabídnu, nejí sklízím..hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
11.9.12 13:39
@frozendarkness píše:
Takže říkáte, pokud nechce, ať jde od stolu a zkusit to po spaní?

Jasně.. a když ani o spaní tak až svačinu.
Jinak píšeš že má na dopol sváču celej rohlík a jogurt.. to je dost to mu to jídlo fakt zkus posunout a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
11.9.12 13:41

Hehe, teď jsme měli to samé a jak jsem se dozvěděla, tak nás stejně postižených je mnoho. Syn je teda mladší, bude mu 15m., ale obědy byly u nás děs a hrůza. Děcko nic nejedlo, nad vším ohrnoval nos, občas snědl jednu, dvě lžičky a konec. Jediné, co dokázal na oběd sníst bez problémů, byly špagety. A polévky, jogurty a pečivo - to on všechno miluje, ale obědvat normálně nebude. Takže kolikrát měl za celý den jeden jogurt a chleba se sýrem + teda nějaké jabko nebo broskev na svačinu. Strašně mě to vytáčelo, vždycky jsem s tím obědem měla sto chutí třísknout. :mrgreen: Ale nejedl, šel od stolu. Já tam s ním nebudu hodinu vysedávat a nabízet mu, když to nechce. Jeho problém, ne můj. Zkrátka jsem ho nechala - nechceš, nechtěj. Teď ho to přešlo, teď už máme zase to dobré období a obědvá všechno a „bez keců“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
11.9.12 13:43

No jo no. Jak řekla Halina P., jsou lidi, kteří se prostě zapomenout naobědvat! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
11.9.12 13:47

Když sem nutila jen se to zhoršovalo pak sem to vzdala přestala nutit a teď když náhodou občas neuvařím polívku a on sní celý talíř tak mi jen řekne a druhé??? :zed: přitom kolikrát nechce polívku ale jen druhé a naopak :lol: no moje nervy no zatnu jen zuby dám před něj talíře(třeba i oba- polívku i druhé) a jdu kus dál abych na něj neviděla a nesekýrovala ho…sice kolikrát nabere druhé namočí to v polívce a slupne ale co když to sní tak sem zpokojená :lol: sem tam si dává na večeři chleba s máslem tav. sýrem a poručí si na to ještě povidla :poblion: ale chutná mu to :lol: tak neřeším hlavně že je najezený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
11.9.12 13:50

@gabi.design Taky mám patnáctiměsíční a je to úplně to samé, akorát to trvá už několik měsíců, obědy prostě ne! A tak celkově jí méně, vybírá si, co bylo jeden den super je druhý den fuj, no šlak by mě trefil. Taky jsem nechtěla nechávat bez jídla, ale po těch měsících, abych se denně nervovala u židle, sbírala jídlo ze země a malovala ob den zdi, tak to fakt teda ne. Nemáš hlad, nejez, oni se bobánkové hladem neutrápí. Jediné co funguje, tak je UM. Vím, že je to přechodné, jednou prostě jíst začne ;).

• Citovat
  • Upravit
11.9.12 14:36

Tak se vzbudil, nabídla jsem mu jahodový jogurt-nechtěl…zkusila jsem teda jinou příchuť-nechtěl ani ten…tak jsem se nasrala a nechala ho hlady..přijela si pro něj tchýně tak jsem jí řekla ať mu nic nedává další tři hodiny ať vyhladoví…koukala na mě jak na tyranku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
11.9.12 14:46
@frozendarkness píše:
Tak se vzbudil, nabídla jsem mu jahodový jogurt-nechtěl…zkusila jsem teda jinou příchuť-nechtěl ani ten…tak jsem se nasrala a nechala ho hlady..přijela si pro něj tchýně tak jsem jí řekla ať mu nic nedává další tři hodiny ať vyhladoví…koukala na mě jak na tyranku :cert:

S jinou příchutí by měl smůlu hned… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko