Masopust na vesnici a papírky za našimi vraty

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6327
15.2.15 11:13

masopust na vesnici

Dobrý den chtěla bych se zeptat, zda se dá bojovat proti lidem co hází plastové papírky přes vrata. jedná se o to, že u nás chodí maškary, proč by ne. Jenže některé lidi(označila bych ty dotyčné jinak :twisted: ) musí házet každej rok na náš dvůr igelitové papírky. sme docela bezradní jak proti nim bojovat. zda to řešit s obecním úřadem… nejhorší je že to je každej rok plná igelitka těchto kousků. když sme jim vysvětlili, že to nechceme, příští rok se odměnili o to více :cert:jen teda jim neotvíráme když tu zvoní, chodí kolem šesté večer a to se starám o dítka. ale co pa si maškary mohou dovolit opravdu vše? :think: :,( to je jen malá ukázka z toho všeho bordelu co tu po nich zůstal :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26270
15.2.15 11:19

Myslím, že boj proti tomu by byl tak náročný, že bych se 1× za rok přemohla a uklidila to… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
15.2.15 11:23

@Malaga kdyby mi to neochutnávali psi, tak bych se k tomu možná přiklonila, ale s dětmi uklízet je boj :mrgreen: a ono upřímně s trávy se to dostává pěkně na hovínko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
15.2.15 11:30

Já bych si stěžovala na úřadě.
Průvod jsme měli včera a nikdo nám teda na pozemek nic neházel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
15.2.15 11:33

@Zlobísek:)) a to je u vás takovej zvyk, že se hází igelitový svinstvo přes plot? tyjo, to by mě klepla pepka z toho :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6860
15.2.15 11:54

A nehází ti to tam právě proto že neotvíráš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
15.2.15 11:58

@LuckaPt Přece nemá povinnost otvírat ne a oni by si neměli dovolit to tam házet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.2.15 11:59

Bránit se můžeš, tak že otevřeš. Děti nemáš tak malé, aby se toho nemohly účastnit.

• Citovat
  • Upravit
5829
15.2.15 12:05

U nás teda průvod chodí chodí jen tam, kde je to domluvené. Taky by se mi to nelíbilo, kdybych se do takové nechtěla zapojit a každý rok takový binec :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
15.2.15 12:10

Tvl to by mě kleplo. Bych jim počmárala vrata :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
15.2.15 12:12

Pardon ale to jestli otevřu nebo ne, je moje rozhodnutí, a nelíbí se mi ze se za to mstí. :? Děti chodí spát v půl sedmý a nechci aby viděli ožralí…
Jinak tady se vyrábí tašky igelitové. dotyčná co tam dělá si je celej rok schromažďuje a takto to dopadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27591
15.2.15 12:21

Jednou za rok bych z toho nedělala tragédii, hořší by bylo, kdyby se ti takto mstili každý týden :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
15.2.15 12:33

No, nejsem si jistá, ale první co mne napadlo, pokud bych věděla, od koho ten bordel pochází tak bych mu ho šla vrátit :lol: Ne, u nás je taky průvod, ale nikdo nikomu nic neničí, nikomu neškodí. Tohle je ubohý ale obávám se, že jít si stěžovat na úřad situaci nevyřeší a mohlo by být ještě hůř. Ale vadilo by mi to teda fest :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
15.2.15 12:41

Vůbec se tě nechci dotknout, ale principem masopustu je dělat věci, které se jinde a jindy nesmí a o masopustu jsou „beztrestné“ a ujišťuje tě, že když se podíváš do minulosti, tak igelitové papírkou jsou proti tomu prd. A navíc v tomhle se - minimálně na vsích kde se tradice drží, ozve takový ten hlas davu - a ty s tvým přístupem jsi ideálně nesympatickým terčem - opravdu tohle je nic, znám i drsnější případy. Na druhou stranu, je to prastará tradice a prostě buď se přizpůsobíš nebo tomu budeš věnovat strašně energie. a nevím, na vsi žiješ a body ti to rozhodně nezíská. Nemám pocit, že bys o ně stála, ale třeba se zkus zamyslet, jestli by se ti tam nežilo lépe. Masopust má i své kouzlo - i když - z jaké části republiky jsi? Jestli se můžu zeptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6860
15.2.15 12:43

@lucik2011 to nemá. Ať se zkusí zeptat jestli to tak opravdu je. Nebo to dělají všem i těm co otevřou? Třeba je to nějakej blbej zvyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný