Masopust na vesnici a papírky za našimi vraty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16906
15.2.15 12:49

Tak u nás je teda masopust o něčem jiném než o tom dělat věci, co se jinak nesmí. Masky, na náměstí nějaký mecheche a prvůdoc po městečku (pro někoho vesnice). V čele starosta, hromada masek, hrajou, zpívaj, pijou…ale nikomu nedělají nic takovýho. Nevidim k tomu jedinej důvod. A nevim, proč je napadlo to udělat :) Dělají to i u někoho jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
15.2.15 12:50

@Zlobísek:)) ty jsi na vesnici nevyrostla, že tě překvapuje dění při masopustu? Jinak souhlasím s @julie74 .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
15.2.15 12:55

Víš zakladatelko, na vesnici se dost citlivě posuzují náplavy a náplavovité chování - asi chápeš co tím chci říct, i na lidi, co zapadnou se dlouho divá jako na ty cizí. není to nic moc, ale zase se tě netýkají takové ty antipatie - tvůj pradědeček mému prastrýčkovi zavezl cestu k rybníku a ten mu za to právem zapálil králíkárnu, to jsi teda z pěkný familie.
Hele, bydlení na vsi má své kouzlo, vážně by nešlo ten masopust vzít na milost a nějak se ho, trochu, opatrně, zúčastnit? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
15.2.15 13:00
@julie74 píše:
Víš zakladatelko, na vesnici se dost citlivě posuzují náplavy a náplavovité chování - asi chápeš co tím chci říct, i na lidi, co zapadnou se dlouho divá jako na ty cizí. není to nic moc, ale zase se tě netýkají takové ty antipatie - tvůj pradědeček mému prastrýčkovi zavezl cestu k rybníku a ten mu za to právem zapálil králíkárnu, to jsi teda z pěkný familie.
Hele, bydlení na vsi má své kouzlo, vážně by nešlo ten masopust vzít na milost a nějak se ho, trochu, opatrně, zúčastnit? :kytka:

No ne asi. My jsme se před 14 dny nastěhovali do vesnice a včera jsem velmi pokorně průvodu otevřela šla si s nima dát panáka, i když vypít panáka je pro mě utrpení (a ještě k tomu to byl Fernet :poblion: :mrgreen: ) a byla jsem ráda, že se obtěžovali sem přijít, když nás neznají a na baráku ještě ani nemáme zvonek. Ale dobouchali se :mrgreen:
Takový věci se na vesnici prostě berou jinak. Za mě je teda lepší na pár minut vylézt, než pak uklízet dvorek. A že jsou opilí? No bóóóže..

• Citovat
  • Upravit
2325
15.2.15 13:05

@Zlobísek:)) Já tě chápu taky by se mi to nelíbilo, zvyk nezvyk prostě je to tvůj pozemek tak máš právo říct že se ti to nelíbí. My konfety a papírky ze silvestra uklízeli půl roku, z trávy to fakt nešlo 8o

U nás budou chodit až za týden a u nás se taky neotvírá, nemám nic proti tradicím, ale bydlíme na konci města a k nám dojdou už v dost podnapilém stavu, kolikrát jsou hodně vulgární a na to já nejsem zvědavá. Nám naštěstí nic nehází :mrgreen:

Jestli ti znečistí svůj pozemek, at si to přijdou druhý den uklidit ne? Zábava musí být, ale má svoje meze, zvlášt jestli dotyčné osoby neznáš.

Já řeším něco podobného v létě, protože nám nad zahradou léta chlap s paraglidem a to tak nízko, že nám vidí i do talíře. Prostě šmíruje, člověk je v plavkách a on si nad ním klidně krouží a čumí, nevím jestli se s tím dá něco dělat nebo jestli je „vzdušný prostor“ nad naší zahradou veřejný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
15.2.15 13:11
@Zupa píše:
@Zlobísek:)) Já tě chápu taky by se mi to nelíbilo, zvyk nezvyk prostě je to tvůj pozemek tak máš právo říct že se ti to nelíbí. My konfety a papírky ze silvestra uklízeli půl roku, z trávy to fakt nešlo 8o

U nás budou chodit až za týden a u nás se taky neotvírá, nemám nic proti tradicím, ale bydlíme na konci města a k nám dojdou už v dost podnapilém stavu, kolikrát jsou hodně vulgární a na to já nejsem zvědavá. Nám naštěstí nic nehází :mrgreen:

Jestli ti znečistí svůj pozemek, at si to přijdou druhý den uklidit ne? Zábava musí být, ale má svoje meze, zvlášt jestli dotyčné osoby neznáš.

Já řeším něco podobného v létě, protože nám nad zahradou léta chlap s paraglidem a to tak nízko, že nám vidí i do talíře. Prostě šmíruje, člověk je v plavkách a on si nad ním klidně krouží a čumí, nevím jestli se s tím dá něco dělat nebo jestli je „vzdušný prostor“ nad naší zahradou veřejný :nevim:

No hele vzhledem k tomu, že při vojenských cvičeních nám lítají vrtulníky a stíhačky fakt pomalu po střeše, tak bych řekla, že asi jo :roll:

• Citovat
  • Upravit
14691
15.2.15 13:12
@RadkaCh píše:
No ne asi. My jsme se před 14 dny nastěhovali do vesnice a včera jsem velmi pokorně průvodu otevřela šla si s nima dát panáka, i když vypít panáka je pro mě utrpení (a ještě k tomu to byl Fernet :poblion: :mrgreen: ) a byla jsem ráda, že se obtěžovali sem přijít, když nás neznají a na baráku ještě ani nemáme zvonek. Ale dobouchali se :mrgreen:
Takový věci se na vesnici prostě berou jinak. Za mě je teda lepší na pár minut vylézt, než pak uklízet dvorek. A že jsou opilí? No bóóóže..

přesně, jde to brát, jako že tě vzali a chtějí si s tebou připít. To je přece snadné nebrat jako urážku, ale jako „poctu“. Příští rok si s tebou třeba i zatančí, když napečeš koblížky :mrgreen: A teda ještě jsem neviděla v šest večer tak děsný masopust, který by nemohlo spatřit i to nejmenší dítě. Co jako zakladatelka myslí, že jim to udělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
15.2.15 13:15

U nás byl masopust včera. Hodně masek. žádný ozrali. Ucastni se i naplaveniny. Tam kde zazvoni tak majitelé nabidnou nějaké pohoštění. Masky zatancuji, zazpivaji. Je pritom docela i svanda. Rozhodne pri tom nikdo nikomu nic neničí. To tedy nechápu. Došla bych na úřad a slusne pozadala, aby se to uz neopakovalo. Ze vam pruvod nevadí naopak, ale že toto neakceptujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
15.2.15 13:22

Taky souhlasím s @julie24, napsala to hezky. Zvyky na vesnicích se různí, nejsou všude stejné, takže se tomu ani nedivím. Neotevřít masopustnímu průvodu, když ví, že jste doma, tak je docela dost neslušné :think: Nenapadá tě, že zrovna proto vám takhle zaneřádí dvůr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.2.15 13:25

Vyrostla jsem na vesnici, žiju na vesnici, masopust jsem zažila, ale takový bor.del po nich ještě né. Že je nablité v álejích, sklenky rozbité po chodnících, jak vesele slaví to jaksi čekám.
Ona si to pak i obec uklidí, mají na to uklízeče.
Ale rozházené takové cetky jsem neviděla u nás ani snad po Silvestru :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
15.2.15 13:26

Co k tomu říct. Vesnice mají svoje kouzla i svá pravidla. Možná, kdybys otevřela, tak se budeš divit, že binec za vraty mít nebudeš. Jsem zvědavá, jak to budeš brát za pár let, až budou tvoje děti větší a budou se chtít masopustu, májí… účastnit. Btw. Máje - s tímhle přístupem se divím, že ti v noci před Májemi nenapíší něco peprného před vrata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.2.15 13:31

U nás nikdy nikomu neškodili, zazvoní chtějí někdo kobliky nebo boží milosti, chlebíček do ruky, někdo štamprli, jiný víno, popovídají co cestou viděli a jdou zas ke dveřím vedle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1616
15.2.15 13:33

My bydlíme na vesnici 3 roky. Já-náplava, manžela si starousedlíci pamatují jako dítko. Masopust, u nás osatky jsme měli včera, já se letos na akci taky podílela jako maska. Chodilo nás hodně i děti, některé i hodně malé. Neříkám, že se někdo neopil, ti ale přirozeně odpadli někde na lavičce, nebo se někde zapomněli. Jediný „prohřešek“, který se u nás dělá je bušení do vrat, nebo popelnic. A pak taová „nevázanost“ normálně asi nikdo po otevření nevlítne do cizího baráku a neyvleče majitele z domu, zvlášť, když je to třeba lékař. No, jeho manželka. Jen koukala. Ale vzali to s humorem, chudák doktor tančil s řezníkem Krkovičkou, noviny zastrčené za pasem, prostě sranda. Kdo nechtěl, neotevřel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
15.2.15 13:37
@ynax píše:
Co k tomu říct. Vesnice mají svoje kouzla i svá pravidla. Možná, kdybys otevřela, tak se budeš divit, že binec za vraty mít nebudeš. Jsem zvědavá, jak to budeš brát za pár let, až budou tvoje děti větší a budou se chtít masopustu, májí… účastnit. Btw. Máje - s tímhle přístupem se divím, žeti v noci před Májemi nenapíší něco peprného před vrata.

No, to se bude zakladatelka taky divit. U nás v té noci výtečníci obchází dvory a „kradou“ vše co není uklizené a připevněné a nosí to pod májku, takže takhle si tam každý rok chodíme pro gumovky, pro lavičku a podobné věci. A tyhle krásné nápisy nepíší na vrata, ale na silnici před barák a že to dělají barvou, kterou nesmyje první deštík :lol:
Loni rozebrali pánovi palety s tvárnicema, které měl na svém pozemku uskladněné a ucpali tak vjezd na náves, prostě zazdili silnici pod viaduktem :lol: Ale tenkrát se to řešilo, dostali výstrahu, protože pár těch tvárnic rozbili :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanullka
15.2.15 13:37

@RadkaCh Hej, a na nás včera v té opilosti zapomněli :mrgreen:. To je bordel :cert:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný