Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mastičku nevím
ale mě taky zarůstal nehet u nohy. Zašla jsem na pedikůru a tam mi bylo řečeno, že si špatně stříhám nehty
. Tak jsem si tam vytrpěla 5 minut bolesti, když mi paní nehet vystříhala a pak vydesinfikovala. Bolelo to ještě den ale pak v poho. Dneska nemám problém a na pedikůru chodím cca po 2 měsících a mám klid. ![]()
Mám tyhle problémy s nehtem na palci u nohy. Zabírá mi spolehlivě Framykoin - za pár dní je klid. Ale je a předpis.
@lenkator
Ahojda mám stím také problémy na palcích a nevím co stín bolíto hrozně. Co je ten višňák? A kde se dá sehnat?
díky
Dva roky jsem timhle trpela jak pes…ta mast by mela byt Betadine..
@Ariadne @lenaf.
Masticka, delana z lekarny. Visnevski mast se snad jmenuje, ale kdyz reknes, ze chces visnak vedi o co jde. Na zarostly nehet funguje uzasne! A je bez predpisu
Visnak je taky predpis - obdoba je Ichtoxyl - nazev hroznej, ale je to v podstate to samy a volne prodejny.. ten framykoin by take mohl pomoci..
Co se tyce nehtu na noze, tak znama zacla delat pedikuru a ted uz umi docela zazraky.. ono se do toho lidem moc nechce, ale nejnovejsi metoda je, ze se nehet jen podklada nejakou spesl bunicinou a „zatejpuje se“ a behem par dni je znat rozdil..
Ichtoxyl-cerna mast.. je opravdu cerna, vytahuje hnis.. ste´jne tak Framykoin-ten je svetly, tipovala bych to na nej.
Pěkné odpoledne
Malé, když zarostl nehet na prstíku ruky, tak jí to dr. natřela nějakou mastí (dožluta, normálně v tubě), zavázala a druhý den, když jsem to sundala, bylo to ok a nehtík v pohodě. Ptala jsem se jí na název, ale odvětila mi se smíchem, že je to výrobní tajemství či co. Jenže mně teď zarostl nehet a dost by mi ta mast pomohla
Nevíte náhodou někdo, o jakou mastičku by mohlo jít? Nějaká zkušenost?
Díky