Probuzení v narkóze

173
8.12.13 17:11

Probuzeni v narkoze

Ahoj.

Mam panickou hruzu, ze procitnu pri operacnim zakroku z narkozy. Znam osobne dve zeny, kterym se to stalo. Cetla jsem, ze je sance jedna ku tisici, ze se vas to bude tykat - coz mi prijde strasne, hlavne kvuli zakrokum, ktere se dnes a denne provadeji jako na bezicim pase..Pri narkoze dostanete dve latky (laicky, omluvte me :D ). Jedna zpusobi relaxaci a utlumeni svalstva - coz v praxi znamena, ze se nemuzete pohnout, zahybat prstem, ba ani mrknout. Druha „oblbne“ vasi psychiku a „uspi vas“, coz zapricini sladke nevedomi. Jenze, co kdyz anesteziolog neodhadne mnozstvi latky na uspani? Lezite, nemuzete se pohnout, mknout, jste uvezneni ve vlastnim tele - a operace probiha dal…
Bojim se nechat sve blizke podstoupit operaci, sebe…coz je nemozne, je dost pravdepodobne, ze nekdy pod kudlu budeme muset…
Mate zkusenosti, nazory…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3853
8.12.13 17:16

Viděla jsem o tomhle dokument a dost mě to šokovalo. Často se mi zdá, že spím a chci se probudit a „nemůžu“ chci křičet a „nemůžu“ a ten pocit toho uvěznění v těle je strašnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
8.12.13 17:18

Jsou věci, které nelze ovlivnit - tohle je jedna z nich. Co se má stát, stane se.

Netrápím se věcmi, které nemůžu ovlivnit - jsem přesvědčena, že právě tím, že se něčeho bojím, to přivolávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.12.13 17:18

:think: za svůj život jsem podstoupila několik operací, neumím si představit, že bych se při kterékoli z nich měla probudit 8o Ale je pravda, že jsem to tu již četla- sekce při epiduralní anestezii, tam je to asi vcelku „častá“ záležitost. Při úplném uspání nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
8.12.13 17:20
@Anonymní píše:
Ahoj.Mam panickou hruzu, ze procitnu pri operacnim zakroku z narkozy. Znam osobne dve zeny, kterym se to stalo. Cetla jsem, ze je sance jedna ku tisici, ze se vas to bude tykat - coz mi prijde strasne, hlavne kvuli zakrokum, ktere se dnes a denne provadeji jako na bezicim pase..Pri narkoze dostanete dve latky (laicky, omluvte me :D ). Jedna zpusobi relaxaci a utlumeni svalstva - coz v praxi znamena, ze se nemuzete pohnout, zahybat prstem, ba ani mrknout. Druha „oblbne“ vasi psychiku a „uspi vas“, coz zapricini sladke nevedomi. Jenze, co kdyz anesteziolog neodhadne mnozstvi latky na uspani? Lezite, nemuzete se pohnout, mknout, jste uvezneni ve vlastnim tele - a operace probiha dal…
Bojim se nechat sve blizke podstoupit operaci, sebe…coz je nemozne, je dost pravdepodobne, ze nekdy pod kudlu budeme muset…
Mate zkusenosti, nazory…?

Ja nevim, ale pokud mas panickou hruzu z narkozy, bojis se ji jak cert krize, tak ji snad i mozek prelsti.Ja jsem nad tim nepremyslela nikdy a mam to naopak, v narkoze bych byla klidne kazdy mesic.Pro me je to nadhera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
8.12.13 17:22
@audik píše:
Viděla jsem o tomhle dokument a dost mě to šokovalo. Často se mi zdá, že spím a chci se probudit a „nemůžu“ chci křičet a „nemůžu“ a ten pocit toho uvěznění v těle je strašnej.

To se mi stává taky…hroznej pocit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.12.13 17:22
@Škurana píše:
Ja nevim, ale pokud mas panickou hruzu z narkozy, bojis se ji jak cert krize, tak ji snad i mozek prelsti.Ja jsem nad tim nepremyslela nikdy a mam to naopak, v narkoze bych byla klidne kazdy mesic.Pro me je to nadhera.
:lol: to je další strana věci. Mě to taky nikdy nedělalo problém, ba naopak, vždy jsem se těšila :andel:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
8.12.13 17:28

V jednom dokumentu ukazovali, ze pacosum priskrti jednu ruku, aby tam ten oblbovak nedosel a pousti jim do sluchatek, ze jestli slysi toto hlaseni, at tou rukou pohnou, tim se da znameni anesteziologovi a prida oblbovak… taky jsem si rikala, ze jestli pujdu pod kudlu, tak leda takhle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
8.12.13 17:29

Taky jsem ten dokument viděla, ale - ví se o nějakém případu tady v čr? Neznám jediný i když netvrdím že neexistuje… a pokud bych se při operaci probudila tak nějak nedokážu pochopit že by si to někdo „vytrpěl“ až do konce operace - vždyť i při nehodách lidé padnou do bezvědomí, je to obrana organismu a taky nevěřím že by eventuálně nevylítl tlak takže anesteziolog by si ničeho nevšiml - no nevím, hlodá to ve mě zda je to možné ale nějak tomu prostě nemůžu uvěřit. Měla jsem celkovou narkózu při akutní sekci a byla to paráda - myšleno jako vážně, nikdy jsem si druhý den tak neodpočinula jako po narkóze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.13 17:39

@Troj

Ano, o tom jsem slysela. No, ale nikdy jsem se v praxi nesetkala s tim, ze by to delali…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.12.13 17:41

@klarisk

No, vis, pokud nejses primym svedkem, tyhle veci se ututlavaji z celkem rozumnych duvodu, kdyz ted nebereme v potaz jen povest zdrav. zarizeni…

• Citovat
  • Upravit
510
8.12.13 17:42
@BohunkaP píše:
Jsou věci, které nelze ovlivnit - tohle je jedna z nich. Co se má stát, stane se.Netrápím se věcmi, které nemůžu ovlivnit - jsem přesvědčena, že právě tím, že se něčeho bojím, to přivolávám.

Přesně! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
8.12.13 17:44

Myslim, ze hodne veci se da domluvit…mp3 dodam svoji a zasktit ruku jim tolik prace neda… nechci byt prvni pripad v cr :D jako fakt z toho mam strach… a rozumny doktor to snad pochopi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.13 17:45

@Troj

podle me to neni tak jednoduche, „zaskrtit ruku“… :think:

• Citovat
  • Upravit
459
8.12.13 17:46
@Anonymní píše:
@klariskNo, vis, pokud nejses primym svedkem, tyhle veci se ututlavaji z celkem rozumnych duvodu, kdyz ted nebereme v potaz jen povest zdrav. zarizeni…

Já teď nechci aby to vyzněla jako rejpání - ale fakt můžeš potvrdit že jsi byla svědkem - tedy na sále nebo jako zdravotník při takovéto události tady v čr? zajímá mně to upřímně - jak píšu nepopírám že se nikdy stát nemohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí