Probuzení v narkóze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
8.12.13 18:07
@Anonymní píše:
@berry4

Kdo rikal, ze to byl obyc. clovek? Treba zdravotni bratr nebo instrumentar, student..

Tahle zprava mi dosla z nicku, ne od anonyma, jen ten nick nechci zverejnovat, asi ma duvod, proc to pise jako soukromou zpravu.

asi jsi kouzelník, když anonymovi můžou chodit SZ  :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
rokris
8.12.13 18:07

Může se to patrně stát, ale asi není dobré tak přemýšlet. To by si člověk musel hodit mašli. Kdykoli nás třeba taky může srazit auto, protože takové případy jsou. Život je prostě riziko. A proto-díky za každé nové ráno! :kytka: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
1622
8.12.13 18:13

Mám osobní zážitek, ale není to úplně přesně tato situace. Byla jsem na operaci slepého střeva v 15 letech. Probrala jsem se na sále strašnou bolestí, když mě přendavali ze stolu na lehátko a vyklouzly jim moje nohy, takže jsem se prohnula a šití mi ruplo. Rychle mě položili zpátky na stůl a zase uspali. Ale pamatuju si to doteď jako by to bylo včera a z narkozy mám od té doby dost vítr. Bylo to pár vteřin, ale fakt hororových, uvědomovala jsem si, co se děje a tak. Fuuuuuj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
8.12.13 18:13

Přítel pustil film, kde se toto dělo…já těhotná…musel ro vypnout :D tehdy jsem myslela, že mi dělá jen zle tato tématika, vůbec by mě nenapadlo, že budu ha pár měsíc ležet na operačním stole :D takže si tak rodím rodím a zazní ta obávaná věta, kterou asi nikdo nechce slyšet,,vezmem to akutně na sál" dala jsem pusu muži a moje (i jeho, jak mi později řekl) poslední myšlenka byla, že to může být naposled, co se vidíme…lehla jsem na stůl, cosi mi píchli a začali mě potrat, já panikařila, jelikož já nespala, oni potírali (dozvěděla jsem se, že to je věžné) a začali si povídat, co mají zítra v plánu…no ty vteřiny, než jsem fakt usla byly snad nejhorší, co jsem kdy zažila a byly nekonečné…měla jsem z toho obavy a díky bohu jsem usla…ufffff

• Citovat
  • Upravit
Crystalline
8.12.13 18:15

@Adelinne neres to, stejne s tim nic neudelas. Byla jsem parkrat v narkoze a vzdy ok.

• Citovat
  • Upravit
5173
8.12.13 18:17

Já teda nevím a namáš při operaci ještě tu masku a není v ní rajskej plyn? Ten uspává ne :think:
Já byla teda jen jednou pod narkozou a spíš jsem se bálá žese neprobudím :think:
Nebo myslím, že dokuď ti nedají injekci na probuzení tak se prostě neprobudíš :think:
Myslím, ale že probudit se uprostřed operace je jen blbost. Mohl by se tu nějkaý anesteziolg ukázat, asi by nám nejlíp napsat zda je toto možné nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5002
8.12.13 18:22

Tak v epidurální anestesii jsem se jim pri operaci hemoroidu prosadila já, mluvili na mne a to mne probralo k vědomí, ptali se, jestli me něco neboli, opakovaně, slyšela jsem je, ale mela jsem problém jim odpovědět, pak jsem nějak přeci jen kývla na otázku o typu bolesti, pak mi pomohli si znovu lehnout a dokončili zákrok. Pamatuji si to probuzeni, pak se mi chechtali doktoři při vizite. Dodnes si myslím, ze jsem se vzbudila proto, ze v nemocnici jsem v tu dobu mela na dětském na kolečko vyšetření roční dcerku s podezřením na blbou diagnózu. Byla tam s manželem, co me tam střídal, abych nemusela rušit dlouho vyrizovany zákrok, ačkoliv jsem to udělat chtěla, když se to kolem male sebehlo. Všechno dobře dopadlo, ti dva zvládali bravurně. Já mám jenom tu vzpomínku a přesvědčení, ze pouto mezi mamou a dítětem ji nenechá v klidu ani po oblbovacich, o které jsem si extra k te operaci předem řekla.
Podle me na to někdo takhle prostě reaguje. Mela jsem celkem 5 x narkozu a při operaci slepaku v 15 letech jsem si sice na stole nesedla ale slyšela jsem doktory, co si povídají, když me sili, mluvili o mne, ze je mne na tech 15 let teda kus, byla jsem vždy víc při tele. No, mela jsem z toho opravdu trauma. Na tu operaci hemoroidů umrtvuji jenom epiduralem, ten oblbovak mi dali na me přání, já totiž už nikdy nechci slyset, jak se nade mnou nějak neomalene doktoři baví jako o kusu masa. To je můj přispěvek o osobní zkusenosti. O tom probuzeni o slepaku jsem strašně moc chtěla s někým blízkým mluvit, to druhé u hemoroidů už jsem brala s nadhldem, šlo mi v hlavě porad jenom o dcerku a role byla prkotina. Osobně neznám nikoho, kdo by mi řekl, ze se u narkozy probudil taky, ale sama o tom běžně nemluvim. :mavam: :mavam: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
8.12.13 18:27

Teď mě napadá zda si to někdo neplete s tím že je po operaci probuzenej - jak někdo psal že ho přendávají na vozík kde vlastně zase usne a pak přendávání na postel - to bolí jako prase a člověk to zase zaspí tak se to může smotat na nekonečnou dlouhou bolest. Já si pamatovala jen jak jsem říkala bolí a přikrýt - bylo to při přendávání na postel a pak se mi ještě dostalo na mysl hláška „máte holčičku“ jenže věděli jsme že to bude holka takže jsem si myslela že se mi to zdálo než jsem zjistila že vlastně se na sále člověk probudí ale je z té narkózy tak oblblej že zase usne ale už né tak tvrdě že operované místo fakt bolí do doby než je na lůžku kde dají něco na bolest…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
8.12.13 18:27

Moje tchyně mi říkala, že když byla cca před 30ti lety na operaci žlučníku, začali ji operovat ještě neuspanou. Hrozný zážitek, někdo si toho ale všiml, nevím jak, musela bych se zeptat. Pak už to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
8.12.13 18:33

Vzdycky jsem tvrdila, ze bych na operaci nesla ani za nic na svete no uz jsem byla pred 5ti roky s krecakama to jsem se nechala jen pichnout do patere a v jednu chvily, kdyz „neco delali“ v trisle to jsem fakt citila. Rikala jsem sestre co mi hlidala tlak co tam delaji, ze to desne boli. POdruhe v loni na operaci v celkove narkoze.Mela jsem sileny strach, ze se neproberu, ale jak mi to pichli ucitila jsem horko na jazyku a jako bych omdlela. Nevim, jak odhadujou davku narkozy, myslim si, ze podle vahy, ale u me se zas doktorka divila, ze jsem zbytek dne a noci prospala a budila si vzdy tak na max 30 min.
Nedokazu si predstavit, ze se neco takoveho muze stat. Nikdy me to nenapadlo.Ted kdybych mela jit na operaci tak se budu bat ze se me to stane :-) ale kamoska mi vypravela, ze ji dali oblbovacku ta na ni nepusobila jen ji slzeli oci pak ji zas neco pichly a po chvily pry tak jdem na to a ona na ne ale ja jeste nespim.Tak pry dostala zase neco a pak taky prospala cely den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2534
8.12.13 18:35

Mám za sebou osm ortopedických operací :zed: Jednou se mi stalo, že jsem se probudila během šítí. Naštěstí jsem před celkovou anestezií měla i pokus o blok ramene (bez úspěchu), tže jsem to cítila jen trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
8.12.13 18:35
@klarisk píše:
Teď mě napadá zda si to někdo neplete s tím že je po operaci probuzenej - jak někdo psal že ho přendávají na vozík kde vlastně zase usne a pak přendávání na postel - to bolí jako prase a člověk to zase zaspí tak se to může smotat na nekonečnou dlouhou bolest. Já si pamatovala jen jak jsem říkala bolí a přikrýt - bylo to při přendávání na postel a pak se mi ještě dostalo na mysl hláška „máte holčičku“ jenže věděli jsme že to bude holka takže jsem si myslela že se mi to zdálo než jsem zjistila že vlastně se na sále člověk probudí ale je z té narkózy tak oblblej že zase usne ale už né tak tvrdě že operované místo fakt bolí do doby než je na lůžku kde dají něco na bolest…

ja si zas pamatuju, jak me vezli ze salu a ja kricela napul jeste spici ze me strasne boli bricho(operovali me vajecnik), ze musim curat a ze je mi desna zima. Jenze ja mela takovy bolesti, ze kdyz mi dali injekci proti nim, tak nezabrala a museli zavolat primare aby mi dal neco silnejsiho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
8.12.13 18:43

Mně se tohle stalo při CS. Měla jsem spinál, protože jsem chtěla Lucku vidět a stejně jsem už měla zavedenj epidural, tak to nechali, rodila jsem akutním císařem. Když malou vyndaly a začly mně sešívat, tak jsem to začal cítit. No bylo to hodně chutný, začala jsem se jim tam šíleně dávit a ta anestezioložka ještě povídá, vy to cítíte 8o, tak to my vám přidáme. No tfuj, zažít už bych to nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
8.12.13 18:48

Já se vždycky budím z narkozy předčasně. U druhého CS jsem se vzbudila, když snad nebylo ještě ani hotovo. Moc se tomu divili. Mazec to byl. Pak jsem nemohla vůbec dýchat. Fakt jsem se dusila, no a oni prej, že je vše v pořádku, že se mi to jen zdá. To mě teda uklidnili. :) No, ale je fakt, že jsem se neudusila.

• Citovat
  • Upravit
5002
8.12.13 18:51

Tak já po tom, jestli je to možný, nikdy nepatrala, nepotřebovala jsem to, prostě se to stalo to je pro me to, co o tom vim. No, v te nemocnici, co jsem byla, to teda netajili, mne to nerozmlouvali, naopak si ze mne utahovali na te vizite. Jako anesteziolog je tam už hodně starý pan, v narkoze už me mel 3 x. Prostě to tam brali normálně. Byla jsem na operaci hemoroidů metodou podle Longa. Bolest jsem pri tom probuzeni opravdu cítila, ale nebyla na zblazneni, tlumily ji ty oblbovaky. Takže, víc nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí