Operace karpálního tunelu

8975
7.12.13 19:22

Operace karpálního tunelu

Čeká mě operace karpálního tunelu na pravé ruce. Zajímaly by mne zkusenosti s touto operaci od nekoho kdo ji podstoupil? Jak dlouho jste byly doma, jestli operace pomohla atd:) Díky moc za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7376
7.12.13 20:47

@trckaludmila22 promiň, že se ti do toho michal, ale praktická dr me také poslala na neurologii pravděpodobně s kt na obou rukách. Jenže tam se čeká až do března. Jak se to u tebe projevuje? Me hrozně bolí zápěstí, jemná motorika v panu, Brni a mravenčí mi prsty.

Jinak operací mi popisovala praktická jako jediný účinný typ léčby, že prý se jen narizne vazivp kolem nervů a tím sr nerv uvolní. Nic velikého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
7.12.13 21:12

Ja se taky omlouvam za michani do tematu… jak mate stare deti? ja jen, ze mi bylo receno, ze KT mohou zlobit v tehotenstvi a zhruba rok a pul po porodu. navic to muze byt i od krcni patere.
me dali na noc na spani ortezy a musim rict, ze tam urcity pokrok je. ja jsem vsak nelecim v Cr, ale v zahranici :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.13 21:47

Holky já je mám teď v těhu, od 26.tt. Je to děsný, jediný co mi trochu zabírá jsou ortézy na noc, jinak se budím celou noc bolestí a brněním. A když si zobnu magnézium, aspoň na spaní.. Dr. mi říkala na neurologii, že si mám koupit Aescin a čekat do porodu, zda to zmizí, jinak taky operace. V těhu a přechodu je to prý častá záležitost. :zed: G.

• Citovat
  • Upravit
1150
7.12.13 22:00

Ahoj, tak me to přesne jak píšou ostatní začalo v tehu. Mravenčení az brnení a nenoci natáhnout prsty. Rok po porodu jsem byla na pravé ruce, pak rehabilitace a OK. Letos jsem šla na levou a tak nejak díky dalšímu tehotenství jsem nešla na rehabilitace a ostatní procedury, tak me ta levá trochu zlobí, ale přiznaky všechny zmizely. Není to nic příjemného, ale nevím co ostatní zubař je horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
7.12.13 22:12

Moje mamka byla na této operaci loni na začátku září.
Jak už tu někdo psal, měla jen asi dva nebo tři malé řezy na zápěstí. Pak asi třikrát jela na kontrolu + převaz. Žádné problémy po operaci neměla, ale musela být doma 2 měsíce, dřív ji doktor do práce nepustil, a to dělá jen v kanceláři, žádnou namáhavou práci.
Operace jí rozhodně pomohla. Dělali jí to v Pardubicích na nějaké soukromé klinice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
8.12.13 04:33

@webparazit me to začlo v 7 měsíci a teď už jsem tři měsíce po a pořád to bolí. Někdy víc někdy se ani neucesu, nedám gumicku do vlasu, někdy to skoro nevím. Bolí to i na dotyk..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
8.12.13 09:15

Nejsem tehotna ani po porodu, mám problemy z práce. Byla jsem na enurologii a operovat me mohou hned, v pondeli jdu na predoperacni vysetreni a v utery rano nastup, jen jsem chtela vedet jak je to s operací

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
8.12.13 12:49

@trckaludmila22 nevím jak jinde, ale na oba karpály jsem předoperační vyšetření mít nemusela.
@MarieOVMUC je mi to líto, ale ta druhá ruka jak jí nemám rehabilitovanou, tak neotevřu pet láhev a jak je zmena počasí, tak jizvu cítím. Kdy jdeš na kontrolu na neurologii, by to meli přemerit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
8.12.13 16:27

@MarieOVMUC začne to vždy vecer v noci, strasne brneni tri prstu, mravenceni, dřevěné prsty, mám problém zapnout knoflík, uchopit malé drobné věci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
8.12.13 16:30

@MALE tak já ty vysetreni mit musim, ale jsem rada ze me vezmou tak brzy tak mi to nevadi. Holt jste to mela lepsi nez ja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
8.12.13 17:08

:mavam: Taky se bohužel hlásím. Mě to začalo tak v 7 měs. těhotenství, mravenčily mi ruce, ztuhlý klouby a nejvíc v noci, pře den to ještě šlo. Teď jsem 2 měs. po porodu a brnění mě přešlo, zato mě na pravý ruce bolí hodně palec, někdy se dokonce bojím, aby neupustila malýho jaká to je bolest, bolí mě to když ho ohýbám nebo něco dělám. Už jsem přemýšlela že navštívím doktora :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.13 21:30

Devcata pomohli nekomu pri tomto onemocneni prasky, obstriky a rehabilitace? nechci na operaci, diky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.13 18:25

Já chodím na rehábku, jako po ní je to ten den dva o něco lepší, dost mi pomáhají i ty ortézy na noc, ale nevím, jak to bude vypadat z dlouhodobého hlediska, jestli to po těhu přejde, na to ti odpovím až tak za tři čtyři měsíce. Taky se mi na operaci nechce ani trochu, takže budu dělat všechno proto, abych na ni nemusela.. G.

• Citovat
  • Upravit
1150
14.12.13 19:15

Tento týden v pořadu čt 1 Sama doma bylo probíráno toto téma, tak zkuste kouknot do archivu a dr. pokud se nepletu, tak operaci doporučoval a že se vesmes pacientum uleví už v dobe operace, což mohu potvrdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí