Jak lze odstranit mastnota na zdi?

819
12.10.14 15:26

mastná zeď

Prosím vás dá se nějak odstranit mastnota z červené zdi. malej měl užásnej nápad opatlat zeď rukama od másla a já vůbec nevím co s tím je to dost vidět :? mám nějakou možnost jak to dát dolů aniž bych ponočila malbu? děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4697
12.10.14 15:30

Hh u nas dnes obdobna kalamita. Mandarinka na stene.. no zkusila sem jarovou vodu, ale kdyz se clovek zadiva, je tam flek stale videt. Na mastnotu jeste pry pomaha chleba :nevim:.., ale vymalba asi nemine… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
12.10.14 15:31

Zkus ji nastrikat rozprasovacem s roztokem vody a sava, neboj bile skvrny mit nebude. Nicmene pocitej, ze pretrit stetkou to asi u tak syte barvy bude potreba.

• Citovat
  • Upravit
sissi79
12.10.14 15:35

Tchyne rikala pocmarat misto kridou… a jim pomohlo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
819
12.10.14 15:42

Křídu jsem taky zkuswila tak uvidime co to do rána udělá a chleba mám jen celozrnný a ten se drolí takže zkusím zítra koupit obyč a to savo prosím v jakém poměru? problém je že já tu barvu nemám nemalovali jsme to my:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
12.10.14 15:48

@smajlicek90 Ja si to davam do rozprasovace plus minus dil sava na dva dily vody.
Totez pouzivam, s pridavkem jaru, i na cisteni koupelny, WC, kachlicek u sporaku atd, proste vsude tam, kde bych pouzila cilit sprej apod. Staci nechat chvili pusobit a splachnout. Odmasti a ve vysledku to stoji par korun, protoze tech davek je hodne.

• Citovat
  • Upravit
819
12.10.14 16:05

Chocoloco děkuju za radu nechám do zítra křídu a když nepomůže přijde na řadu savo to prosím tě používáš ještě někde na čištění nebo pak už jenom ten jar?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25151
12.10.14 17:40

Já mastný flek začistila houbičkou s jarem s vodou, hodně jsem napěnila a opatrně setřela. Ale musí se fakt opatrně, aby to nešlo i s celou malbou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
12.10.14 20:57
@Chocoloco píše:
Zkus ji nastrikat rozprasovacem s roztokem vody a sava, neboj bile skvrny mit nebude. Nicmene pocitej, ze pretrit stetkou to asi u tak syte barvy bude potreba.

no nevim, kamoska hubila savem plisen na ruzove stene a bile fleky teda ma :nevim:

a savo ze by odmastovalo? Mozna nejake z tech novych, co jsou michle se saponatem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
12.10.14 20:59
@Pudloslava píše:
no nevim, kamoska hubila savem plisen na ruzove stene a bile fleky teda ma :nevim:a savo ze by odmastovalo? Mozna nejake z tech novych, co jsou michle se saponatem.

Vsak pisu, ze bile fleky mit nebude, ale pretrit barvou to bude chtit.
A nepisu o cistem savu…cti :mrgreen:
Savo prim odmastuje, nez zacnes psat tak si pocti.

• Citovat
  • Upravit
43057
12.10.14 21:06
@Chocoloco píše:
Vsak pisu, ze bile fleky mit nebude, ale pretrit barvou to bude chtit.
A nepisu o cistem savu…cti :mrgreen:
Savo prim odmastuje, nez zacnes psat tak si pocti.

ctu, myslim, ze zredeni to teda nezachrani - savo pali barvu pri daleko mensi koncentraci

fleky mit nebude ale barvou to bude chtit pretrit - to je trochu protirec, ne?
mimochodem zkusila jsi nekdy zatirat fleky na zdi barvou? nejde to ani s bilou barvou na bile zdi, temer vzdy je to videt. Barva se casem meni. Obvykle je nutno vymalovat celou zed znova.
a kdyz myslis savo prim, tak to napis. Kdyz se napise, savo, tak se za me mysli savo original - chlorove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
12.10.14 21:07
@smajlicek90 píše:
Chocoloco děkuju za radu nechám do zítra křídu a když nepomůže přijde na řadu savo to prosím tě používáš ještě někde na čištění nebo pak už jenom ten jar?

Savo pridavam bezne jako dezinfekci do zachodu, do stetky u wc, kdyz myju podlahy, krome parket, koupelny atd.

• Citovat
  • Upravit
Chocoloco
12.10.14 21:10

@Pudloslava Ano, neradila bych nic, co bych nezkusila, tudiz zredenym savem jsem mastne fleky na zdi potirala, barvu to nevyzralo, byt byla merunkova.Jen jsem upozornila, ze syte cervenou asi bude treba pretrit.Jo i fleky jsem na zdi obcas pretrela.
Jeste neco mami :mrgreen:?

• Citovat
  • Upravit
43057
12.10.14 21:33
@Chocoloco píše:
@Pudloslava Ano, neradila bych nic, co bych nezkusila, tudiz zredenym savem jsem mastne fleky na zdi potirala, barvu to nevyzralo, byt byla merunkova.Jen jsem upozornila, ze syte cervenou asi bude treba pretrit.Jo i fleky jsem na zdi obcas pretrela.
Jeste neco mami :mrgreen:?

no saudkovska zed je taky celkem moderni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6598
5.1.19 14:10

Světle hnědá zeď a já se omylem otřela rukou od krému o zeď. Čím odstranit? Vodou a pak ten kousek přetřít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný