Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj,
V poslednich dvou týdnech jsme několikrat nepřímo přistihli dceru po nebo při masturbaci.
Byla vždy oblečená, ale bylo zjevné co dělalala… buď vyběhla z postele, po našem vstupu do pokoje nebo zůstala ležet v posteli pod peřinou. Zpocené čelo a vlasy az do mojra kolem obličeje, rudé tváře. Vyhýbala se očnímu kontaktu, na dotaz z čeho je tak upocená - neví jen ležela…
Prosím, je to v tomto věku už normálni?
Nechci ji nějak uvést do trapné situace, nevím zda to s ní probírat nebo to nechat být…
Máte někdo zkušenost prosím?
Děkuji H.
Jako pardon, ale měla by sis rozmyslet, co vlastně chceš. Nechceš ji přivést do trapné situace, ale komentuješ to a ptáš se jí, co tam dělala? Vždyť ty ji dostáváš do trapné situace a ještě ten exkrement svým dalším jednáním pěkně rozšlapeš. Je fajn, pokud klepeš, ještě víc fajn je, když po zaklepání hned v další sekundě neotevíráš, ale úplně nejvíc fajn by bylo tam vůbec nechodit, pokud má zavřeno a hrozí, že má intimní chvíli. Vidíš, že to dělá, tak si na to prostě dávej majzla. Zaklepej a zavolej na ní, ať přijde za chvíli za tebou, že chceš něco probrat, nebo že za 5 minut jí přineseš do skříně čisté prádlo… prostě tomu předcházej. Není to jen o masturbaci. Je to o soukromí jako takovém. I kdyby si tam psala do tajného deníčku a nechtěla, abys věděla, že ho vůbec má, tak by se asi zavřela, tajně do něj psala a nebyla by ráda, že jsi jí přišla nachytat. Je to prostě její království. Ty jsi rodič, máš právo tam chodit a vědět, co se tam děje, ale trocha taktu nikdy neškodí. Evidentně nemáš indicie, že by tam dělala něco protizákonného a vyloženě škodlivého (brala drogy, řezala se do zápěstí), tak nemáš důvod ji trochu soukromí nedat a brát to jako normu a nekomentovat to. V jejím věku je to naprosto normální, prostě objevuje svoje tělo…
@bigl píše:
Tak možná půjdu proti proudu, ale já jsem teda jako devítiletá fakt nemasturbovala, to až za mnoho let pozděj. Mám 3 děti 8-16 a nestalo se mi, že bych je u toho někdy přistihla. Ani že bych vešla do pokoje v situaci, kdy by dělali něco, co by tomu odpovídalo.![]()
I to je normální, Luďo. ![]()
@ElenPásková Mně to přijde strašně ujeté, nevím, jak bych reagovala ![]()
@Wani píše:
@ElenPásková Mně to přijde strašně ujeté, nevím, jak bych reagovala
Když během VŠ potřebuješ někde bydlet a nebylo nikde volno, počítám, že by ses stejně jako já, prošla po chodbě a počkala až bude klid. Ta cca dvaceti minutová procházka obden, nebylo zase takové příkoří. Spíš ta doba kolem druhé ráno mi lezla na nervy.
Pozdější bydlení taky nebylo úplně zlaté ale alespoň jsem se vyspala.
@utopia nerikala ze klepe, ale ze „klepne“, uplne vidim takove to tuk a hned rozrazeni dveri ![]()
Ja to taky delavala (jeste drive) a to prsickama barbinek. Bylo mi trapne, kdyz na to rodice prisli. Pozdeji jsme se o otm bavili s holkami a delala to kazda s nejakym predmetem i bez nejakeho zdroje inspirace (ze v pdostzate sex nevideli). Pak jsem hlidala deti, kdy se 8leta k ranu zavirala s pannou v koupelne a tata se mne ptal, ze je to nejake divne. Hned jsem vedela odkud vitr fouka.
Bud rada, ze si holka uvedomuje otazku intimity a neni to jak ve filmu „Divoke dite“ kdy to na slecnu prislo a delala si to nekde v aute. ![]()
@ElenPásková píše:
Nejen viditelně ale i hlučně. Probudila mě tím a tak jsem se šla projít, naštěstí to nikdy netrvalo dlouho, bydlela jsem s ní jen asi tři měsíce a pak se přestěhovala ke kamarádce do pronajatého bytu. Ona byla celkově taková „jiná“ dost kouřila trávu a byla často nalitá z nějakého večírku. Chodila pozdě a pak v noci byla prostě hlučná. Čekali jsme, že ani nedostuduje ale opak byl pravdou, co vím, vede se jí dobře. Má podobně „Free“ založeného manžela a dvě děti. Takže ani tyto případy nekončí slepotou, nebo u pánů chlupatými dlaněmiProstě ani u náruživých jedinců se nemusí jednat o nějaký problém ( jen by asi neměli svými aktivitami rušit ostatní ) i když samozřejmě těžko nerušit, když s někým sdílíte jeden pokoj. Já bych se hanbou propadla na jejím místě ale jí to přišlo normální.
tak to bych se taky propadla. Ackoli ja zazila i soulozici lidi ve stejnem pokoji. ME zase jednou sjeli ze mne slyseli z druheho pokoje a tomi jako vubec neprijde, kdyz ma clovek sex za zavrenymi dvermi. KAzdy je tu jinak citlivy. ![]()
@Anonymní píše:
Ja to taky delavala (jeste drive) a to prsickama barbinek. Bylo mi trapne, kdyz na to rodice prisli. Pozdeji jsme se o otm bavili s holkami a delala to kazda s nejakym predmetem i bez nejakeho zdroje inspirace (ze v pdostzate sex nevideli). Pak jsem hlidala deti, kdy se 8leta k ranu zavirala s pannou v koupelne a tata se mne ptal, ze je to nejake divne. Hned jsem vedela odkud vitr fouka.Bud rada, ze si holka uvedomuje otazku intimity a neni to jak ve filmu „Divoke dite“ kdy to na slecnu prislo a delala si to nekde v aute.
Neměli by už konečně udělat pořádnýho Kena?
![]()
Představuju si, jaký by to byl od prudérníků hukot.
![]()
@holka_z_hor píše:
Možná je matka frigidní
Nebo prudérní. Obojí možné, obojí víc než smutné. ![]()
@M_Vladim to by nefungovalo a bylo by to asi trochu pres caru. Tady neslo o to, Simulovat sex, ale ze ty prsicka u barbinky meli na tehdejsi eozmery optimalni tvar.
Přijde mi, že někteří lidé zapomínají na to, že stejně jako jiná zvířata jsme živočichové s pudy, které v takovém věku asi těžko budeš ignorovat a hlavně jsou úplně přirozené. Spíš si myslím, že holcicka uvedla svým jednáním zakladatelku do trapné situace. Tad ale. musíš, zakladatelko pochopit, že za pocity, které si v te chvíli měla si zodpovědná ty, tudíž si to zpracovat v sobě a necházet to na dítě. Děti jsou hold bezprostřední, zatímco my dospělí jsme už ovlivnění tím, co se má a nemá dělat. Asi by ses jí měla omluvit za tu divnou situaci a upřímně ji vysvětlit, proč si reagovala, tak jak si reagovala a že na tom, co dělala není nic špatného a že i přes to ji máš ráda (to znamená vytvořit bezpečné prostředí). Dále bych ji určitě řekla, že je dobře, že to dělala v soukromí, ale ze by bylo lepší to dělat třeba večer a domluvit se, že ji tam večer nikdo nepoleze.
@Anonymní píše:
@M_Vladim to by nefungovalo a bylo by to asi trochu pres caru. Tady neslo o to, Simulovat sex, ale ze ty prsicka u barbinky meli na tehdejsi eozmery optimalni tvar.
No, když můžou být čůrací miminka - kluci 1 k 1?…
Tak asi 30 cm Ken?
![]()
Optimální - tak tedy potom… něco milého. Samozřejmě, že myslím třeba nějakou hezkou předoucízzz kočičku. ![]()
Nebo kreativního, jako třeba samotvrdnoucí modelínu.
Pardon, to jsem si neodpustil.
![]()
Ale psal jsem, že chápu, že by u někoho ani ten pidi Ken neprošel. Neodpovídá to obecné představě některých dospělých o dětech, fakta, nefakta.
![]()
Na vysvětlenou a omluvu: Kdysi jsem byl nachytaný a nedopadlo to - dá se říct, že nadlouho - dobře. Tak jsem se zařekl, že trochu budu dělat ďáblova advokáta. Snad tím někomu pomůžu.
…