Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My máme a fakt je z toho celkom teplo a je to veľmi pekný doplnok do interiéru. Ale rátaj s tým že celá fľašu bioliehu vydrží tak 3 hodky. Tiež ho teraz zapalujeme keď je takéto upršané počasie prípad. cez deň teplo, večer už zima a nechceme ešte kúriť. dali sme si ho krbu a vykúrilo aj horné poschodie
S rimto ne, to jsem netušila že něco takového existuje, my jezdíme na dovcu vždy na konci srpna do apartmanu, takže není ještě topná sezona a může byt zima, vozime sebou teplomet. Pořizovací cena pár stovek a fakt to vyhreje, jen teda to celkem dělá hluk když si vezmu, že bych to měla mit doma v obýváku.
@Tina69 píše:
My máme a fakt je z toho celkom teplo a je to veľmi pekný doplnok do interiéru. Ale rátaj s tým že celá fľašu bioliehu vydrží tak 3 hodky. Tiež ho teraz zapalujeme keď je takéto upršané počasie prípad. cez deň teplo, večer už zima a nechceme ešte kúriť. dali sme si ho krbu a vykúrilo aj horné poschodie
Moc děkuji za odpověď. Mohla bych vidět, jaký máš? Případně odkaz? Koukala jsem, že existují i elektrické, tam by se pak biolíh ani kupovat nemusel.
Pozerám, ale aká je to značka na ňom nevidím napísané a krabica dávno vyhodená. hej, sú aj elektrické, ale tie zožerú viacej energie. Takže je to zajedno asi, a či aj tie tak vyhrejú to naozaj neviem, neviem či to nieje len taký studený plameň. V obchode s krbmi ti určite poradia čo je lepšie. keď sme ho boli kupovať v obchode boli skoro všetky elekt. zapálené a teplo tam teda z toho veľmi nebolo. Je to asi skôr dizajnová vec
@Tina69 píše:
Pozerám, ale aká je to značka na ňom nevidím napísané a krabica dávno vyhodená. hej, sú aj elektrické, ale tie zožerú viacej energie. Takže je to zajedno asi, a či aj tie tak vyhrejú to naozaj neviem, neviem či to nieje len taký studený plameň. V obchode s krbmi ti určite poradia čo je lepšie. keď sme ho boli kupovať v obchode boli skoro všetky elekt. zapálené a teplo tam teda z toho veľmi nebolo. Je to asi skôr dizajnová vec
Oni u těch elektrických píšou, že buď se tam nastaví, pouze plápolání ohně bez ohřevu nebo se nastaví s ohřevem.
https://krby.heureka.cz/…specifikace/#…
Koukám třeba na tento
Kamoška ho má, zrovna včera jsme tam byli na narozkách. Je potřeba počítat s tím, že se hořením vylučuje oxid uhličitý do místnosti, ale v malé míře, stačí normál větrání. Cítit trošku je, hlavně při zapalování a než se tak nějak pořádně rozhoří, pak už nic necítíš (zvykneš si a nevnímáš to už nebo prostě není co). Ostatně stačí si o tom něco načíst, nejsou to žádné tajné informace. Ta kamoška má moc pěkný, dražší, obývák /rozhodně ale menší než váš/ to vyhřálo naprosto v pohodě, že i v té zimě a dešti jsme museli otvírat balkon. Chystám se ho pořídit taky, na chalupu. Nevěděla jsem o elektrických, tak ty ještě zkouknu, díky za info, ale do tohoto půjdu klidně ráda.
https://krby.heureka.cz/…a-2/recenze/#…
Hodně doporučují i tento, jen na biolíh. V recenzích uvádí, že vyhřeje i o 4 stupně
@Anik píše:
Kamoška ho má, zrovna včera jsme tam byli na narozkách. Je potřeba počítat s tím, že se hořením vylučuje oxid uhličitý do místnosti, ale v malé míře, stačí normál větrání. Cítit trošku je, hlavně při zapalování a než se tak nějak pořádně rozhoří, pak už nic necítíš (zvykneš si a nevnímáš to už nebo prostě není co). Ostatně stačí si o tom něco načíst, nejsou to žádné tajné informace. Ta kamoška má moc pěkný, dražší, obývák /rozhodně ale menší než váš/ to vyhřálo naprosto v pohodě, že i v té zimě a dešti jsme museli otvírat balkon. Chystám se ho pořídit taky, na chalupu. Nevěděla jsem o elektrických, tak ty ještě zkouknu, díky za info, ale do tohoto půjdu klidně ráda.
Ahoj, děkuju za odpověď. Takže myslíš, že je lepší ten elektrický spíš?
Nene, to jsem tím říct vůbec nechtěla, dodnes jsem o elektrických ani nevěděla ![]()
Jsou to jen informace, které uvádí i výrobci, jenom jsem je potvrdila, ale není to nic hroznýho. Já radši živej plamen, takže půjdu radši do biolihu, u kamošky jsem si to vyzkoušela na vlastní kůži, je to příjemný, hřeje to, a ta trošku oxidu..ten vydechujeme i my, množstí je prý srovnatelné. Větrat budu stejně jako doposud a bude to ok.
Jestli to z mýho prvního příspěvku nevyznělo, tak já ho taky doporučuju, omlouvám se, nechtěla jsem nikoho zviklat.
@Emmi02 píše:
Ahoj, děkuju za odpověď. Takže myslíš, že je lepší ten elektrický spíš?