Máte bio-krb?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
596
8.9.19 12:29

My máme a fakt je z toho celkom teplo a je to veľmi pekný doplnok do interiéru. Ale rátaj s tým že celá fľašu bioliehu vydrží tak 3 hodky. Tiež ho teraz zapalujeme keď je takéto upršané počasie prípad. cez deň teplo, večer už zima a nechceme ešte kúriť. dali sme si ho krbu a vykúrilo aj horné poschodie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7527
8.9.19 12:31

S rimto ne, to jsem netušila že něco takového existuje, my jezdíme na dovcu vždy na konci srpna do apartmanu, takže není ještě topná sezona a může byt zima, vozime sebou teplomet. Pořizovací cena pár stovek a fakt to vyhreje, jen teda to celkem dělá hluk když si vezmu, že bych to měla mit doma v obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
8.9.19 12:32
@Tina69 píše:
My máme a fakt je z toho celkom teplo a je to veľmi pekný doplnok do interiéru. Ale rátaj s tým že celá fľašu bioliehu vydrží tak 3 hodky. Tiež ho teraz zapalujeme keď je takéto upršané počasie prípad. cez deň teplo, večer už zima a nechceme ešte kúriť. dali sme si ho krbu a vykúrilo aj horné poschodie

Moc děkuji za odpověď. Mohla bych vidět, jaký máš? Případně odkaz? Koukala jsem, že existují i elektrické, tam by se pak biolíh ani kupovat nemusel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
8.9.19 12:38

Pozerám, ale aká je to značka na ňom nevidím napísané a krabica dávno vyhodená. hej, sú aj elektrické, ale tie zožerú viacej energie. Takže je to zajedno asi, a či aj tie tak vyhrejú to naozaj neviem, neviem či to nieje len taký studený plameň. V obchode s krbmi ti určite poradia čo je lepšie. keď sme ho boli kupovať v obchode boli skoro všetky elekt. zapálené a teplo tam teda z toho veľmi nebolo. Je to asi skôr dizajnová vec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15740
8.9.19 12:39

@Tina69 Nesmrdí to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
8.9.19 12:41

@Zumpa nie, vôbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
8.9.19 12:42
@Tina69 píše:
Pozerám, ale aká je to značka na ňom nevidím napísané a krabica dávno vyhodená. hej, sú aj elektrické, ale tie zožerú viacej energie. Takže je to zajedno asi, a či aj tie tak vyhrejú to naozaj neviem, neviem či to nieje len taký studený plameň. V obchode s krbmi ti určite poradia čo je lepšie. keď sme ho boli kupovať v obchode boli skoro všetky elekt. zapálené a teplo tam teda z toho veľmi nebolo. Je to asi skôr dizajnová vec

Oni u těch elektrických píšou, že buď se tam nastaví, pouze plápolání ohně bez ohřevu nebo se nastaví s ohřevem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
8.9.19 12:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
8.9.19 12:50

Kamoška ho má, zrovna včera jsme tam byli na narozkách. Je potřeba počítat s tím, že se hořením vylučuje oxid uhličitý do místnosti, ale v malé míře, stačí normál větrání. Cítit trošku je, hlavně při zapalování a než se tak nějak pořádně rozhoří, pak už nic necítíš (zvykneš si a nevnímáš to už nebo prostě není co). Ostatně stačí si o tom něco načíst, nejsou to žádné tajné informace. Ta kamoška má moc pěkný, dražší, obývák /rozhodně ale menší než váš/ to vyhřálo naprosto v pohodě, že i v té zimě a dešti jsme museli otvírat balkon. Chystám se ho pořídit taky, na chalupu. Nevěděla jsem o elektrických, tak ty ještě zkouknu, díky za info, ale do tohoto půjdu klidně ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
8.9.19 12:50

https://krby.heureka.cz/…a-2/recenze/#…

Hodně doporučují i tento, jen na biolíh. V recenzích uvádí, že vyhřeje i o 4 stupně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
8.9.19 12:55
@Anik píše:
Kamoška ho má, zrovna včera jsme tam byli na narozkách. Je potřeba počítat s tím, že se hořením vylučuje oxid uhličitý do místnosti, ale v malé míře, stačí normál větrání. Cítit trošku je, hlavně při zapalování a než se tak nějak pořádně rozhoří, pak už nic necítíš (zvykneš si a nevnímáš to už nebo prostě není co). Ostatně stačí si o tom něco načíst, nejsou to žádné tajné informace. Ta kamoška má moc pěkný, dražší, obývák /rozhodně ale menší než váš/ to vyhřálo naprosto v pohodě, že i v té zimě a dešti jsme museli otvírat balkon. Chystám se ho pořídit taky, na chalupu. Nevěděla jsem o elektrických, tak ty ještě zkouknu, díky za info, ale do tohoto půjdu klidně ráda.

Ahoj, děkuju za odpověď. Takže myslíš, že je lepší ten elektrický spíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
8.9.19 13:39

Nene, to jsem tím říct vůbec nechtěla, dodnes jsem o elektrických ani nevěděla :)
Jsou to jen informace, které uvádí i výrobci, jenom jsem je potvrdila, ale není to nic hroznýho. Já radši živej plamen, takže půjdu radši do biolihu, u kamošky jsem si to vyzkoušela na vlastní kůži, je to příjemný, hřeje to, a ta trošku oxidu..ten vydechujeme i my, množstí je prý srovnatelné. Větrat budu stejně jako doposud a bude to ok.
Jestli to z mýho prvního příspěvku nevyznělo, tak já ho taky doporučuju, omlouvám se, nechtěla jsem nikoho zviklat.

@Emmi02 píše:
Ahoj, děkuju za odpověď. Takže myslíš, že je lepší ten elektrický spíš?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný