Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Docela bych rad vedel, jak to mate s kolegy v praci? Povazujete nejake za kamarady, vidite je i mimo pracovni dobu? Rozvijite nejake diskuze na dobre temata?
Posledni dobou mam pocit, ze nekteri lide v praci.. no nejen tam, jsou uplna NPC. Pokud uz mluvi o necem, tak jen blbosti nebo nekoho pomlouvaji… ![]()
@Illidan píše:
Docela bych rad vedel, jak to mate s kolegy v praci? Povazujete nejake za kamarady, vidite je i mimo pracovni dobu? Rozvijite nejake diskuze na dobre temata?
Posledni dobou mam pocit, ze nekteri lide v praci.. no nejen tam, jsou uplna NPC. Pokud uz mluvi o necem, tak jen blbosti nebo nekoho pomlouvaji…
Asi jsem boomer, ale co je NPC? Znám to jen v souvislosti s PC hrami…
Jinak mám na kolegy štěstí, ráda si s nimi pokecám, známe se na bližší (ale zas ne příliš soukromá) témata. Nicméně mi pracovní čas s nimi stačí a vztahy mimo pracovní dobu nerozvíjím - pokud nejsme vyloženě spřízněné duše. Vyloženě blízké přítelkyně z pracovního prostředí mám za ta léta dvě.
Potkala jsem v praci skvely zensky, schazime se i ve volnem case. Zaroven tam ale mame i lidi, s kteryma clovek nechce mit nic spolecnyho a nejradsi by je nepotkaval ani v ty praci.
Kolektiv v praci je mi sumak. V praci pracuju, nejsem placena za to, abych diskutovala.
Nikdy jsem nezazila spatny kolektiv, vzdycky minimalne korektni vztahy. Z osobnich veci o sobe poustim jen neco, nejsou to kamaradi, ale kolegove.
Pri zmene prace uz kolegy clovek vetsinou nikdy neuvidi.
Mela sem vždycky dobry kolektiv, v byvale praci par Štěken nebo drben, ale to se v baraku s 80 zenskyma da ocekavat, ze se tam nekdo takový objevi.
Nyni je nas méně, a krom jedné, ktera obcas vstane levou nohou a pak se tvari jak kakabus, musim rict, ze je to fajn.
Za ty roky mam dve pritelkyne, které vzešly z práce.
V nynejsi práci se narazove sejdeme i mimo práci, ale spis ve stylu, ze po celodenní akci nas s muzem jeden par pozval jeste k nim na kafe, nebo jedna hraje divadlo, tak nas asi dvakrat pozvala na představení. Ale zadne velke kamarádšofty zase ne.
Obecne se snazim oddelovat soukromy a pracovni zivot. Pokecame o lecčems, ale jen v praci. Obcas mame dost nestandardni zabavu v soukromu a nepotrebuju, aby se to zanášelo do prace a drbalo se.
@Illidan píše:
Posledni dobou mam pocit, ze nekteri lide v praci.. no nejen tam, jsou uplna NPC. Pokud uz mluvi o necem, tak jen blbosti nebo nekoho pomlouvaji…
ano, některé považuji za kamarády, jezdí nás pět ženských vždy na víkend do Beskyd, když některá má narozeniny, scházíme se v restauraci,
někdy jdeme společně třeba na koncert,
a máme tam i kr. ávy, se kterými se člověk nedomluví po dobrém ani po zlém
@Mar__tanka1983 píše:
Mela sem vždycky dobry kolektiv, v byvale praci par Štěken nebo drben, ale to se v baraku s 80 zenskyma da ocekavat, ze se tam nekdo takový objevi.
Nyni je nas méně, a krom jedné, ktera obcas vstane levou nohou a pak se tvari jak kakabus, musim rict, ze je to fajn.Za ty roky mam dve pritelkyne, které vzešly z práce.
V nynejsi práci se narazove sejdeme i mimo práci, ale spis ve stylu, ze po celodenní akci nas s muzem jeden par pozval jeste k nim na kafe, nebo jedna hraje divadlo, tak nas asi dvakrat pozvala na představení. Ale zadne velke kamarádšofty zase ne.
Obecne se snazim oddelovat soukromy a pracovni zivot. Pokecame o lecčems, ale jen v praci. Obcas mame dost nestandardni zabavu v soukromu a nepotrebuju, aby se to zanášelo do prace a drbalo se.
Máte suterén předělaný na sex dungeon? ![]()
Ja pracuju cely zivot jen v ciste muzskych kolektivech, vzdy jsem tam jedina zena na oddeleni, jsem jeste porad mlada a vcelku hezka, tak jake muzu mit vztahy s kolegy? ![]()
@Ernais píše:
Ja pracuju cely zivot jen v ciste muzskych kolektivech, vzdy jsem tam jedina zena na oddeleni, jsem jeste porad mlada a vcelku hezka, tak jake muzu mit vztahy s kolegy?
Pracovní? ![]()
Z byvale prace jsou kolegove zaroven dobri kamaradi, vzdycky (uz v zamestnani) jsme jezdili spolecne na dovolene, ted s detmi aspon na vikendovky. S jednim z nich mam deti
. V soucasne praci opet super, zasmejeme se, ale tim, jak jsem sem prisla po RD pred ctyricitkou, tak uz je to trochu jine. Navic v byvale praci jsme meli vekovy rozptyl 10-15 let, tady tak 45
. Oba kolektivy spis muzske.
@cecetka píše:
Pracovní?
Pracovni samozrejme, ale hlavne zcela bezproblemove ![]()
Ahoj, delam v maly firme kde je nas dohromady tak 14 vcetne kancelarskych a nemenil bych.. kolektiv dobrej, ale mimo praci se moc nestykame na to neni cas kazdej ma rodinu.. jen obcas nekam zajdem na firemni nebo vanocni vecirek
..jinak pro me prijatelny vztahy jsou dulezity.. Hlavne nechodi clovek otravenej do prace kde ho treba i pomlouvaj
… zalezi asi taky na povaze osoby jak je kdo splachovaci jak se rika
ale pracoval jsem i kde lidi byli vylozene na hovno..pomluvy, praskani atd.. to nechces
Po RD jsem nastoupila do nové práce. Teď jsem tu rok, vztahy zatím nejsou na takové úrovni, aby jsme se vídali i mimo práci, krom firemních akcí. Se všemi lidmi zde ani nepřijdu do kontaktu, ale na svůj úsek jsem měla štěstí - převažují zde kluci v mém věku, takže pohoda ![]()
V práci před RD byl převážně ženský kolektiv a navíc ženy 50+, které tam dělali posledních 20 let. To bylo děsivý, pomluvy, naschvály, práskáni jedna na druhou,… No už nikdy víc ![]()
Ano s kolegyní s kanceláře vycházím výborně, mám ji rada, máme si co říct. Mimo práci se neschazime, nemám potřebu když s ni travim 40h týdne
Mám několik bývalých kolegyň které mi zůstaly jako kamarádky a pravidelně se setkáváme.