Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pes to sám vycítí a pochopí? mě se gaučáci nelíbí? no tak ty si ho nepořizuj, znám jednu co měla negaučáka, protože se jí gaučák nelíbil, jednou jí roztrhl úsměv a pak ho nechala do smrti zavřenýho v kleci a pořídila si koťátko a šťěnátko co mohli všude a chudák pes se na to z klece koukal. Umřel podle mě steskem.
A to je názor člověka co podobné plenemo měl spolu s miminem, jenže on není s tebou, takže se ti líbit nebude ![]()
@Tauriel to myslíš vážně? co si proboha pořídila? Vše je o výchově.. mě jednou pokousal takový dobře vychovaný vlčák ![]()
nebojte se on nic neudělá a probudila jsem se ve špitále…
Pokud si ho přeci jen pořídíte, tak je nutné si na pejska opravdu udělat čas a chodit s ním na cvičák. Jak bude pak v pubertě fungovat s miminkem, to nikdo neodhadne.. Já sama mám jen malého norfolka, zkušenosti s AST mám jen od kamarádů z cvičáku.
@Kyslíková jak tak poslouchám, myslím, že z krásné představy miminko a pejsek sejde
známí ho mají a stačí jen klasický výcvik doma - na cvičáku nebyli..
A pes poslouchá jak hodinky, já jen zírám..
Zakladatelko, já jsem jen myslela to, že pes se sám od sebe nevychová a nevycvičí… a při péči o miminko nejspíš nebudeš mít tolik prostoru, který by tohle plemeno potřebovalo… stejně jako u ostatních podobných plemen (a vlastně u všech psů a psích puberťáků zejména) je důležitá důslednost a čas, který mu věnuješ… co do něho dostaneš, než dospěje, to se zúročí… já AST nemám, ale jeden kamarád ano… je to mazel, ale zejména v době dospívání to byl dost tvrdý boj, kdo s koho…
Druhá věc, když budeš třeba zrovna těhotná, bude ti zle, budeš se bát vzdálit od záchodové mísy na pět kroků nebo budeš 20 hodin denně ospalá nebo nepoužitelná (totální únava i při odpočívání a nicnedělání) a budeš muset jít se psem ven, na cvičák, budeš ho učit základní povely a přitom ti bude jasné, že nesmíš ani jednou uhnout, udržet ho, když tě na vodítku vší silou potáhne třeba k druhému psu v blízkosti a ty budeš hotová… no, já mám děti a mám i psa a vím, co se dá zvládnout v pohodě a co už je dost na hraně…
@Regina Hero víš, prvním jsem si zalepila bolístku před 2 rokama..
( zamlklé těhotenství.. ) a druhým jsem chtěla „zalepit“ případné nepovedené umělko, mám už prostě strach..
Nebo nemyslet na to, že by to mohlo zase špatně dopadnout, zaplnit čas něčím jiným, jen to naše líné strašidýlko nespolupracuje ![]()
Asi ještě počkám.. A jestli nám to vyjde, možná si budu ještě gratulovat u záchodu, že nemám o starost navíc, na takový nápady jsem už stará dost ![]()
Tak já už to tu zalomím, děkuju každopádně za názory, ještě to promyslíme ![]()
Dobrou noc ![]()
Tak mila zakl. zrovna kvuli tvym nazorum, bych ti nedoporucila ani toho"gaucaka"promin.
Precetla jsi si po sobe predposledni vetu?(v zakladajicim prispevku) ![]()
My mame doma dva a u postele tritydenni mimco a muzu ti rict, ze psi jsou to posledni, co me ted zajima a jsem rada, ze se o ne stara manzel se svagrem. Ano, moje tehotenstvi vycitili driv nez tehotensy test, ale taky jsem k nim v tehotenstvi sama moc nechodila, protoze byli jak z divokych vajec a byli schopni mi ublizit, jak byli neomaleni. Kdyz na tebe tenhle pes skoci, tak to docela boli a jsou z toho i monokly.
A jeste ti povim, ze tihle psi tady byli driv nez ja, takze ja jsem si je nevybrala a sama bych to ani neudelala. Oni to jsou sice mazli a milacci, ale umi pekne vzdorovat a momentalne me polejva horko, kdyz si je predstavimna zahrade s malym.
Radsi nejdriv naucte toho bernaka. Nasi maji, ted uz jen jednoho, a ja nevim o tom, ze by umeli vrcet, natoz na deti. ![]()
Ahoj, my doma staffordku máme a je vážně úžasná, od dítěte by se nechala sežrat a nic neudělá. ALE jako štěně byla šílenej uragán, kterej se nedal zastavit. Teď máme doma 3 měsíčního kluka a při představě, že k němu vychovávám ještě AST, tak bych si radši šla hodit mašli. Je to plemeno, kterému je potřeba věnovat spoustu času, pokud ti teda záleží na tom, jaký ten pes bude a aby tě alespoň poslechl. Takže jestli ti můžu poradit, tak ano, pořiď si AST, ale až budeš mít mimino odrostlé a bude mít ze zvířete trošku rozum. Štěně a mimino vyžadují v podstatě nepřetržitou péči a pokud by jsi si pořídila obojí zároveň, tak bys musela o svou péči ochudit buď dítě nebo psa. Podle mě to za to nestojí. Počkej si a pak ho kup… byl by to totiž opravdu záhul a amstaff, který roste bez povšimnutí by mohl být docela divoký, je to přeci jen dost silný pes.
Mame krizence amstafa a pitbula, skvela cuba, vychova musi byt dusledna, pokud je pes dobre vedeny, je bezproblemovy, amstafove papiraci se vetsinou nervou (pokud je nenapadl pes, atp.) u krizencu je to loterie..nase cuba ignoruje psy do chvile, kdy si na ni dovoli, pak se teda ozene, ale prvni neutoci nikdy. Mame dve deti kluk 7 let, holka 1,5 roku, fene je taky 7 let. S detmi problem nikdy nebyl, ale taky deti musi vedet co smi a nesmi psovi delat, to uz je na vas to potom naucit deti i psa.
fenu mame maximalne klidnou, neskace na lidi, kdyz se k ni blizi dite, zastavi se, sedne nebo lehne, aby neublizila a je jedno, zda je dite nase nebo cizi..Ale taky je pravda, ze vychova probiha temer nepretrzite cely den..
Jinak fenu jsme si poridili dva dny po prichodu domu se synem, takze jsou stejne stari a syna ma cuba nejradeji, nehne se od nej na krok, kdyz nemusi, takze ja bych do nej sla, ale zalezi na zkusenostech..
Zakladatelko, jestli jsem to pochopila správně, tak se chystáš na umělé oplodnění -jen mě napadlo, že pak budeš mít třeba rizikové těhotenství (nepřeju Ti to, ale stát se může cokoli) a co když budeš muset 8 měsíců ležet? Hlavně bych řekla, že dobře vycvičit psa, je stejně náročné jako starat se o malé dítě (a nikdy nevíš, jaké miminko k Tobě přijde, může to být spavec a usměvavý mazel nebo taky nespavec a torpédo, které se těžko hlídá.) Já mám právě oba prototypy, takže s pejskem bych počkala, až děti trochu povyrostou, aby ses mohla věnovat i jemu a nestrádal u vás nedostatkem času a pozornosti.
@Regina Hero myslela jsem to tak, že se s miminkem sžije, ještě než tu bude, nemyslela jsem mým těhotenstvím výchovu - nebo jsi myslela něco ve smyslu - miminko kopne tak tady nečůrej?

nemyslím to špatně!
Nechci vám do toho mluvit, ale vy amstafy máte?
@Tauriel já jsem to nadhodila jen tak, ono většinou nestranný názor majitele psa je lepší, než manžela, rodiny a známých, kteří ho vlastní