Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já si myslím, že to není blbej nápad.
pes je radost a zvlášť, pokud budeš na rizikovém těhotenství. Já otěhotněla na začátku prosince, na konci prosince jsme si pořídili labradora, nechodila jsem na cvičák a v dubnu už to byl vychovanej pes, kterej poslechl na slovo. Bohužel ji srazilo auto. I přesto, že máme termín v srpnu, pořídili jsme si na konci května novou psici labradora, která sice vůbec neposlouchá, ale věřím, že to zvládnem. Jasně, každé plemeno, jiná povaha, ale myslim, že zvládnout se to dá, stačí chtít. Takže za mě, jdi do toho, fandim ti!
Zakladatelko,
máme amstafku už devět let a k dětem je to podle mě skvělá volba
Ale jak už tu bylo zmíněné, chce to důslednou výchovu. Oni lidi a děti vůbec milují, neznám jediného (i z těch míň vychovyných), který by ublížil člověku, ale pokud bys pak otěhotněla, určitě by pro tebe bylo miminko na prvním místě a bála by ses třeba chodit s pejskem na cvičák. Zažila jsem si to, ale Laře už byly cca dva roky, takže základní výcvik měla za sebou, i tak jsem se jí prostě nemohla tak věnovat, nesměla jsem nic tahat a ona když zabere, je to síla. Takže venčil přítel a následky to zanechalo. Nádherně chodila u nohy, stoprocentní přivolání, to teď tedy nemá
, takže chodí na vodítku. Myslím, že kdybych se jí ještě tak rok mohla věnovat naplno, byla by jiná.
Já bych asi nejdřív porodila miminko a pak si pořídila štěně.
Jinak já se tedy s Larou být nebála ani v těhotenství a k miminku se chovala obezřetně, s dětmi se třeba přetahuje o klacek až cca od jejich tří let. Ona sama ví, jak je silná. Jen ocasem jim vždycky naseká, jakou má radost
Je to zlato a jak už jsem psala, dobrá volba, rodinný pes, který děti nezakousne jen proto, že ho něco zabolí
Proto jsem si jí taky pořizovala, věděla jsem, že chci v dohledné době děti. On taky každý zvládne něco jiného, pokud by se psovi věnoval i manžel, pak si nemyslím, že by byla chyba si štěně pořídit už teď, ale musí tam být záložní plán, kdyby se „něco“ dělo. Jsou to aktivní psi, s ním se nudit nebudete.
Příspěvek upraven 23.07.13 v 08:46
Mila zakladatelko,
Po precitani si tejto vyzivnej diskusie som sa rozhodla, ze Ti odpisem. Nepoznam Ta, nechcem Ta sudit, ale to co pises tak sa nad tym pozastavujem a hovorim si, preboha Ty si AST neporizuj.
Podla toho co pises, tak mate nezvladnuteho bernaka v com by som videla problem c.1.
V druhom rade, skus si nieco o psoch nastudovat-zajst za chovatelom na cvicaky knihy a pod.
To ze niekto na super vychovaneho mazla neznamena, ze ho budes mat Ty. K tomu potrebujes psa vycvicit, venovat sa mu atp. Dalsia vec je tento pes potrebuje aktivitu-a nemyslim tym RD so zahradkou, ale niekolkokilometrove vychadzky, hry, motivaciu-predsa len je to terier.
Neviem, ci si vies predstavit co so psom spravi nuda-nevybitie energie, ktorej tento prsan ma dakt vela.
Ako pises, planujes mimi, moze sa stat vela veci a nebudes moct denne travit 2-3 hodiny, co s nim potom?
Zamysli sa nad svojimi moznostami, podla mba co popisujes na tohoto psa nemas.
A mam skusenosti s tymto psom.
Prajem srastnu ruku pri vybere a skore tehotenstvo. ![]()
Já zírám
Nepořizovat.. Pes není náplast na něco nepovedeného ![]()
Ahoj. ja znam jak vyborne vychovaneho tak takoveho, co zakousl vedle v ulici 18 mes. „vlastniho“ chlapecka… takove plemeno at si prosim porizuje jen ten, co ma skutecne na nej cas a bude se mu venovat. omlouvam se, ale blbecku v sustakach s nezvladatelnym strafordem mam v okoli dost. to neni mysleno samozrejme na zakladatelku, ne zname jeji soc. status…
@miisenka píše:
@januse1
Nemyslis vazne porovnavat labradora s AST???
Přesně to mě napadlo, je to něco úplně odlišného ![]()
Tohle si musíš uvědomit, než dojdeš k tomuto kroku…NAŠI maji 2 dobermany, jsou to zlatí psi, děti milují a děti zase je.Ale člověk nikdy neví. Ne že by byli zlí, ale jak se rozeběhnou, tak už se neuhnou, a takhle srazili mojí tehdy 1,5 letou sestru a vyrazili jí dech
Ještě popřemýšlej, toť můj názor ![]()
@januse1 píše:
Já si myslím, že to není blbej nápad.pes je radost a zvlášť, pokud budeš na rizikovém těhotenství. Já otěhotněla na začátku prosince, na konci prosince jsme si pořídili labradora, nechodila jsem na cvičák a v dubnu už to byl vychovanej pes, kterej poslechl na slovo. Bohužel ji srazilo auto. I přesto, že máme termín v srpnu, pořídili jsme si na konci května novou psici labradora, která sice vůbec neposlouchá, ale věřím, že to zvládnem. Jasně, každé plemeno, jiná povaha, ale myslim, že zvládnout se to dá, stačí chtít. Takže za mě, jdi do toho, fandim ti!
Promiň, ale tohle mi zní jako hodně špatný vtip. Prvního ti přejede auto (poslechl na slovo x utekl ti z cyklostezky na cestu?), druhý neposlouchá vůbec, ale jinak je to super a zvládnout se to dá? A ještě fandíš někomu, kdo si chce pořídit plemeno o kterém ví zřejmě kulové, když se na něj ptá na emiminu, jenom se mu prostě líbí?…
Zakladatelko - před pořízením psa kontaktuj prosím nějakého zkušeného chovatele tohoto plemene, co už jich pár vycvičil, odchoval a informuj se tam. Ale hledej někoho, kdo ti řekne i zápory tohoto plemene, ne někoho, kdo řekne jen, že je super k dětem, nikdy člověku neublíží apod…
@martina0310 píše:
Precetla jsi si po sobe predposledni vetu?(v zakladajicim prispevku)
Jaký je problém s touto větou? ![]()
@RadkaCh proč sem pleteš berňáka? Není můj a rodiče mám pěkných pár km od sebe.
Jsem dospělá žena, která má svůj domek a svoji domácnost…
@Týna K. vím vím, děkuju! ![]()
@Ivee vše jsme s přítelem probrali a myslím, že to bude nejlepší řešení ![]()
těch pár let si ještě na to miminko psí ještě asi počkáme.. Snad se teď dočkáme toho lidského a pak přibude psí ![]()
@januse1 do labradora bych šla taky, ale to je na mě už moc velké..
Holky se tady do tebe asi obují - nebo už obuly.. Zatím jsem dočetla jen po tvůj příspěvek, že vychovat labradorku je něco jiného než vychovat „bojové“ plemeno jako je amstaf..
To určitě je. Tak si tady s tím rebelem asi počkám ![]()
@tutinka děkuju za názor
pejska koupím až dětem.. aspoň budou mít větší radost ze štěňátka, ne už z velkého pejska ![]()
@miisenka berňák není můj, ale rodičů
jinak děkuju za názor, zajimavé že, že jsem „podobné“ plemeno zvládla bez jakých koliv problémů:))
@Ve-ru to by ses divila, kolik lidí si pořizuje pejska, když se jim nedaří miminko ![]()
@Cácorka2 myslíš ty, co si o sobě myslí „já jsem velkej hoper“ koupím si k tomu i adekvátního psa?
ano, i tento trend se u nás ve městě rozrostl.. ![]()
@Sandra752 já jsem měla rotwajlera, vím o čem mluvíš! ![]()
@Vlkoška kamarád chová papírové amstaffy, ale je to kamarád, který samozřejmě vychválí, tak jsem jen chtěla slyšet objektivní názor.. ![]()
@Ester13 děkuji
![]()
@Anonymní píše:
Jaký je problém s touto větou?
@Týna K. vím vím, děkuju!
@Ivee vše jsme s přítelem probrali a myslím, že to bude nejlepší řešení
těch pár let si ještě na to miminko psí ještě asi počkáme.. Snad se teď dočkáme toho lidského a pak přibude psí
Holky se tady do tebe asi obují - nebo už obuly.. Zatím jsem dočetla jen po tvůj příspěvek, že vychovat labradorku je něco jiného než vychovat „bojové“ plemeno jako je amstaf..
To určitě je. Tak si tady s tím rebelem asi počkám
@tutinka děkuju za názorpejska koupím až dětem.. aspoň budou mít větší radost ze štěňátka, ne už z velkého pejska
@miisenka berňák není můj, ale rodičůjinak děkuju za názor, zajimavé že, že jsem „podobné“ plemeno zvládla bez jakých koliv problémů:))
@Ve-ru to by ses divila, kolik lidí si pořizuje pejska, když se jim nedaří miminko
@Cácorka2 myslíš ty, co si o sobě myslí „já jsem velkej hoper“ koupím si k tomu i adekvátního psa?ano, i tento trend se u nás ve městě rozrostl..
@Sandra752 já jsem měla rotwajlera, vím o čem mluvíš!
@Vlkoška kamarád chová papírové amstaffy, ale je to kamarád, který samozřejmě vychválí, tak jsem jen chtěla slyšet objektivní názor..
@Ester13 děkuji![]()
To je možný, ale když se jim nedaří delší dobu a ne současně s pokusem o oplodnění ![]()
@Anonymní píše:
Jaký je problém s touto větou?
@Týna K. vím vím, děkuju!
@Ivee vše jsme s přítelem probrali a myslím, že to bude nejlepší řešení
těch pár let si ještě na to miminko psí ještě asi počkáme.. Snad se teď dočkáme toho lidského a pak přibude psí
To určitě je. Tak si tady s tím rebelem asi počkám
@tutinka děkuju za názorpejska koupím až dětem.. aspoň budou mít větší radost ze štěňátka, ne už z velkého pejska
@miisenka berňák není můj, ale rodičůjinak děkuju za názor, zajimavé že, že jsem „podobné“ plemeno zvládla bez jakých koliv problémů:))
@Ve-ru to by ses divila, kolik lidí si pořizuje pejska, když se jim nedaří miminko
@Cácorka2 myslíš ty, co si o sobě myslí „já jsem velkej hoper“ koupím si k tomu i adekvátního psa?ano, i tento trend se u nás ve městě rozrostl..
@Sandra752 já jsem měla rotwajlera, vím o čem mluvíš!
@Vlkoška kamarád chová papírové amstaffy, ale je to kamarád, který samozřejmě vychválí, tak jsem jen chtěla slyšet objektivní názor..
@Ester13 děkuji![]()
Obsah te vety.
Nic, já odtud prchám, jinak bych musela zakladatelce doporučit rybičky - ty se dají spláchnout, kdyby nááhodou byly agresivní ![]()
Njespíš to bude rozumnější, já si myslím, že tím, jak příspěvek napíšeš tu holky popudíš. Ony to berou jakože nepovede se mimi, tak si jako náplast koupím štěňátko. Ale myslím, žes to mínila prostě tak, že pro jiné myšlenky jsi šla do pejska, to neznamená, že se mu nebudeš věnovat a nevychováš ho, každý máme pro koupi psa jiný důvod. Já to chápu, není jednoduché přijít o miminko, pes člověka přivede na jiné myšlenky. Pak by si lidi ani nesměli pořizovat další štěně, když by bylo jen na zaplácnutí mezery v rodině, že. To samé, že koupíš psa až dětem, pokud to myslíš tak, že si počkáš, až budou děti dost rozumné, aby si pejska užily a dokázaly s ním rozumně zacházet, ale výchova bude převážně na vás, jakožto dospělých, pak je to rozumné. Kupovat štěně jako hračku se nevyplácí.
Každý, kdo si pořídí amstafa, musí počítat s negativními ohlasy okolí, s tím, že má psa silného a výcvik je důležitý. Ale z okolí neznám jediný případ, kdy by nastal se psy typu bull, stafordem, pitbullem apod. problém s agresivitou vůči lidem. Takže určitě se vyplatí být obezřetná, ale žádné dětižravé bestie to nejsou. Každý pes je šelma, podle toho se musíme chovat. Záleží na konkrétním jedinci a jeho povaze.
Přeju do budoucna hodně štěstí, ať jste spokojení všichni.