Máte doma topenáře? Pořebuji radu...

andyn82
27.10.11 14:36

Máte doma topenáře?Pořebuji radu..

Ahojky,
moc prosím o radu ohledně topení v paneláku. Včera jsme zkoušeli zapnout topení v jedné místnosti a nic. Odvzdušnili jsme to, ale nepomohlo.Jsme v nejvyšším patře. V ostatních místnostech topení normálně topí. Dneska jsem ještě zkusila odpustit cca 2 litry vody, spodní trubka byla chvíli vlažná a pak zas vychladla, horní trubka u ventilu je pořád studená. Radiátor je původní panelákový. Máme zkusit odpustit ještě víc vody nebo co s tím????
Moc děkuji za odpovědi :kytka: .

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andyn82
27.10.11 14:45

Ještě jenom doplním, že ostatní radiátory, co topí, tak po zapnutí v nich jakoby hučí a v tento žádný zvuk po zapnutí nevydává :-? .

• Citovat
  • Upravit
5436
27.10.11 14:47

ještě víc odpustit :palec:
jsme taky v nejvyšším a kolikrát nám to vyjde na půlku velkého kýble :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
27.10.11 15:48

a termoventil máte naplno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andyn82
27.10.11 15:50

Jo jo, ten jsme dali na plno

• Citovat
  • Upravit
3513
27.10.11 16:04

Tak jestli říkáš, že i když pustíte termoventil naplno a neslyšíte, jak do radiátoru nabíhá voda, tak si myslím, že se vám zasekl termoventil.

Chlap zvládne i ženská opravit. Chce to pustit termoventil naplno, pak povolit tu matku za termohlavicí, tu hlavici sundat a obnaží se vám na topení samotný ventil, poklepat jemně na ten čudlík co vyčuhuje ven, jemně promáčknout a uvidíte jestli to zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7013
27.10.11 16:07

Mám doma topenáře a rada Mmartiny je prý super, takže určitě tohle vyzkoušet :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
27.10.11 16:08
Janinac píše:
Mám doma topenáře a rada Mmartiny je prý super, takže určitě tohle vyzkoušet :palec:

no jo, jsem zběhlá, teď jsme dělali nový termoventily a měli jsme opačný problém, topilo to pořád :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andyn82
27.10.11 17:01
MMartina1 píše:
Janinac píše:
Mám doma topenáře a rada Mmartiny je prý super, takže určitě tohle vyzkoušet :palec:
no jo, jsem zběhlá, teď jsme dělali nový termoventily a měli jsme opačný problém, topilo to pořád :lol:

Holky díky moc :kytka: :kytka: . Hned jak m. přišel z práce,tak jsme to provedli podle instrukcí, nejdřív nic, už jsme se smiřovali s výměnou topení, ale pak se to rozběhlo :-D . Už topíme :palec: Takže ještě jednou moc děkuju.

• Citovat
  • Upravit
3513
27.10.11 17:07

tak sláva - a jinak v topení to nikdy není, myslím tím v radiátoru. Ten může jenom téct, jinak nic jinýho :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.4.14 22:41

poradte

Dobrý den, nevíte když chci odpojit 2 radiatory jak to mám udělat? asi směrem do prava dole imbusem uzavřít aby do něj už nešla voda a pak ho už můžu odpojit a odstavit?.nebo ho musím ještě vypustit.tu vodu díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
13.4.14 22:51

A což takhe si k tomu zavolat odbornou firmu, resp. někoho, kdo se v tom vyzná? A ne chtít radu na serveru plným ženkejch… ;)
Já vím, že my tu ledacos víme a co nevíme, tak se zeptáme doma chlapů, ale tohle mi přijde už moc odborný (a a ne jako dotaz výše an odvzdušněnní. :think: )
Na trhání zubu přeci taky jdeme k zubaři a ne ke kamarádovi kováři. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
13.4.14 22:56

@Pavel12 nejsem topenářka, ale polud se vyměnuje byť jen jeden radiátor, musí se komplet všechno vypustit, ne? celá soustava topení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.4.14 23:02

Tak díky za rady. celkem to spěchá. Ráno mi přijdou řemeslníci podsekávat právě tuto část domu.Du do sundat. :kytka:,Všude se píše, odmontuju starej, namontuji novej a je to.Tak je to asi jednoduchý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
13.4.14 23:13

V tom případě je nutno napřed vypustit topení v celém domě. Teda pokud nechceš mít povodeň…

@Efsheny má podle mne pravdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný