Máte dřez pod oknem?

173
23.5.10 12:50

Máte dřez pod oknem?

Ahoj, plánuji si novou kuchyni, hledám na netu inspiraci a často vidím dřez pod/před oknem. Chci se vás zeptat na zkušenosti - když třeba slíváte brambory nebo těstoviny do dřezu, nezamlží se okno? Pořád mi to nějak neštymuje. Je to pěkný, ale je to praktický???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
23.5.10 13:08

Domi, taky v návrhu naší kuchyně budeme mít dřez pod oknem. Švagrová to tak taky má, nemyslím si, že by to bylo nějak nepraktické. Rosit okno se ale při slívání horké vody rosit nejspíš bude :think:

• Citovat
  • Upravit
150
23.5.10 13:09

Ahoj, my budeme cca příští rok taky zařizovat kuchyň a dřez pod oknem se mi moc líbí, ale už teď vím, že ho mít nebudu, protože si myslím, že to není moc praktický, když ti vycákne voda, tak máš okno hned špinavý atd., nebo když budu chtít okno otevřít, zase by mi tam zavazela baterie. Ještě se mi líbí dřez v rohu linky a nad tím takový ten výstupek, jestli víš, co myslím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
23.5.10 13:09

Ano, máme dřez pod oknem, při slívání se okno trochu rosí, ale mně to nijak extra neva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
23.5.10 13:15

Řekla bych, že rosení je v pohodě, ale pozor na to aby nepřekážela baterie, když chceš otevřít okno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
23.5.10 13:16

Nemůžu říct, že se mě to nějak extra líbí, u nás to prostě tak vyšlo :-)

Ohledně otevírání okna - budeme v novém, takže plastová okna na větrání budu jenom vyklápět, otevírat naplno jen třeba při smažení apod. Záleží na tom, jak je to okno daleko od linky, jak je velký parapet. Každopádně by mělo jít otevřít, baterie by neměla překážet. To myslím, že se dá zařídit. Alespoň doufám :wink:

• Citovat
  • Upravit
173
23.5.10 13:25

V baterii problém nevidím, kdyžtak se dá vybrat nějaká nízká. Spíš ty cákance a pára. Když vidím, jak máme současnou skříňku nad dřezem věčně zašmudlanou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
23.5.10 13:30

Já mám dřez pod oknem záměrně. Už z domu jsem tak byla zvyklá, při mytí nádobí člověk nemusí koukat do zdi, ale občas z okna /samozřejmě taky koukám, co meju, že :mrgreen: /. Teď se mi to opravdu osvědčuje, protože okno mám do zahrady, vidím na terasu, písek i průlezku, takže mohu děti i vypustit a sama si tu třeba něco dodělat a pořád je mám před očima. Máme široký parapet, protože jsme v rekonstruovaném domečku, takže 50 cm, občas se i zarosí, ale to je minimální, když běží digestoř vedle, tak ani ne (mám v rohu vařič, takže slejvám vodu a nemusím s hrncem daleko). Okno běžně neotevírám, mám na parapetu kytičky, větrám v kuchyni francouzskými dveřmi, jen když ho meju, a protože baterii mám na rohu dřezu, tak okno se otevře v pohodě. Můžu říct, že každému se u nás dobře myje nádobí. :wink:

• Citovat
  • Upravit
teresa20
23.5.10 13:30

No s cákanci se musí počítat, že budou :mrgreen:
Páru bych neřešila, prostě když budeš slívat, vyklopíš na chvilku okno a bude. :wink:

Záleží taky na tom, jestli tam budeš mýt pravidelně i nádobí nebo budete mít myčku. Jestli ano a budeš tam jen sem tam něco oplachovat, tak bych to neřešila.

• Citovat
  • Upravit
525
23.5.10 14:42

Ano máme, chtěla jsem to tak a dokonce to vyšlo. Vidím dobře na to, co myju a můžu kouknout i ven, co se děje, vidím na branku. Parapet mám dost široký, takže případné cákance končí na něm, ale moc jich není (zeď za dřezem vypadala ve starém bytě podstatně hůř) a okno se při slívání brambor vůbec nerosí. Baterii mám uprostřed, tak aby se křídla okna otevíraly kolem ní a nepřekážela. Ale spíše tam otevírám větračku, mám na parapetu kytky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
23.5.10 15:10

Ja mam taky drez pod oknem a nemenila bych. Krasne vidim na zahradu kdyz si mala hraje a libi se mi ze mam vyhled a nemusim koukat do zdi. Neumim si uz predstavit, ze by to bylo jinak. Ziji v Anglii a tady je to naprosto bezne, ba naopak si nemuzu vzpomenout na nikoho kdo by drez pod oknem nemel. Samozdrejme v bytech to je jine, ale v rodinem domku je to myslim super. Ani nemam zacakane okna a ani se mi na ne nepari, mame sirsi parapet, takze v pohode. Okna mame vyklapeci a vyklapi se dolni cast ven, takze muzu i otvirat okno bez problemu. A vypada to hezky, kdyz tam mas treba nejake kytky nebo bylinky na parapetu. Preji at jses spokojena s vasim vyberem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2056
23.5.10 15:11

ahoj Domi, já měla a mám dřes pod oknem, za oknem kytičky a bylinky, ano, občas se cákne, ale záleží na Tobě a pára? okno můžeš mít zamlžené i když budeš mít dřes i v jiné části kuchyně…jinak určitě počítáš i s myčkou a ta cákance nedělá :wink: myslím, že budeš spokojená i postránce designové… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7864
23.5.10 15:52

Máme dřez pod oknem, u dřezu výklopnou baterii, takže můžu umývat okno pohodlně otevřené a zároveň mám i vyšší baterii a je to v pohodě. Parapet máme hodně široký, takže se nám okno nemlží, ani není zacákané. A je to krásné mít výhled ven :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
23.5.10 18:21

taky mám dřez pod oknem a jsem moc spokojená, parádní výhled, světlo, horší v létě, kdy mě tam pere slunce a já stojím proti oknu a umývám nádobí, to si i občas zatáhnu žaluzii, jinak na okno mě nic necáká, do poloviny okna mám záclonu, okno jde otevřít bez problémů, baterie nevadí.já by jsem si ten dřez pod okno dala znova :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3467
23.5.10 19:45

Tak já mám dřez pod oknem a v ničem mi to nevadí…okno se nerosí, baterie při otevírání nevadí…Asi to záleží na tom, jsk je to provedené. Máme dost široký parapet, takže to okno není hned nad dřezem.Já bych neměnila :-)Z okna pěkně vidím na zahradu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný