Jak často perete ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
173
21.5.10 21:17

Jak často perete ?

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat hlavně vás, co už máte nějaké to dítko, jak často perete? Manžel se věčně diví, že pořád lítám na balkon kvůli prádlu, že to není možný, aby 4 členná rodina denně prala. Neperu denně, ale když někdy „vynechám“, další den mám třeba 2 pračky - pračku máme na 4,5kg prádla. Jenže - náš nejmenší má ještě plíny a když se podělá, jde to durch, nebo oblečení děsně smrdí, takže hned převlíkačka… starší si občas v zápalu hry ucvrkne do gatí, taky převlíkačka… pak oblečení na písek, to po návratu domů hned cpu do pračky, znovu bych jim to nedala, zvlášť když je teď písek navlhlý a lepí se… manžel si bere samozřejmě denně nové čisté oblečení, 2× v jednom triku nejde, to stejné já, já jsem navíc ušmudlaná od děcek… pak 2× týdně výměna ručníků, denně 2 špinavé utěrky, co 2 týdny výměna ložního… Prostě je to hrozný, ale pořád jen věším prádlo :nevim: Máte to stejně ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
171
21.5.10 21:22

Denně 2 až 3 pračky, z čehož jedna jsou plíny. Jen jsem zvědavá jak budu stíhat prát a sušit až budu chodit do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
954
21.5.10 21:22

Mám, a to máme jen jedno dítko. Zato je ale děsně zvracecí, co nezapatlá při jídle, to pak pozvrací. + Moje oblečení, které pozvrací/zapatlá taky. Navíc používáme látkovky, takže pereme skoro každej den, když to dobře jde tak obden. Ale 4× týdně určitě. Řekla bych, že k dětem to prostě patří. :-) Tak se to tak snažím brát, ale víc mě štve, že to v tomhle počasí vůbec nechce schnout. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
21.5.10 21:24

Tak ja to mam teda jinak. Rucniky menim 1× tydne, lozni stejne 1× za 14 dnu. Uterky dle potreby, ale my nechavame nadobi okapat, takze max 3 ks za tyden. Obleceni menim bud az je propocene, nacichle nebo spinave. Klidne mam triko i 3-4 dny, pokud se v nem citim. Mam jen jedno dite, ale kdyz vesim pradlo, tak jeho prevazuje. Manzel dela v praci v monterkach, takze prinese jednou tydne monterky, doma toho tolik nezaspini. Kazdopadne se divim, ze se tvuj manzel divi, kdyz ma obleceni na jedno pouziti a sup s tim do pracky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
21.5.10 21:25

Ahoj,

u nás je to stejné a nevím,čemu se manžel diví :lol: :wink: Navíc si radši nepředstavuju,až kluci povyrostou a jedna jejich mikina zabere půlku pračky :zed: …možná si časem pořídíme aspoň sušičku a pračku aspoň na sedm kilo.. :wink:

Příspěvek upraven 21.05.10 v 21:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
21.5.10 21:25

Ahoj, přijde mi to úplně normální frekvence tak jak píšeš, my máme sice ještě malýho prďolu, ale má látkový pleny, špinavej není sice z venku, ale občas ublinkne, občas ukákne :lol: , takže já peru každej den jednu pračku -plíny ob den, ale mezi tím ostatní věci, klasika, ručníky, naše a malýho prádlo, furt je co prát a věšet 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
21.5.10 21:26

No kdyz pominu latkovky, v cemz se sveze i Matesovo obleceni, osusky a spol, tak zbyva nam. Uterky teda menim tak po tydnu, kdyz se do nich utre jen cista mokra vec, tak se neuspini, obleceni nosime i vic dni, krom spodniho prasla a ponozek, obleceni, ve kterem tu Mates leze a vecer uz neni uplne ciste, tak teplaky a mikiny mu na doma stejne dam. Takze nebyt plin, tak peru tak jednou za 3 dny.

takto peru obden pliny a vzdycky v sobotu udelam velke pradlo, mam susicku, tak mam za den vsechno ciste a nastrkane ve skrinich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.5.10 21:26

peru většinou obden naše prádlo (zatím mám jednoho skoro ročního klučinu) a většinou o víkednu extra praní záclony, cejchy, ručníky, utěrky, přítel většinou přiveze monterky a prostě všechno ostatní, co není na běžné nošení. Neperu samozřejmě každý týden cejchy a záclony, ale vždycky se něco, co do té pračky dát, najde. Někdy tedy malý dokáže naplnit pračku za den sám svými věcmi, když se občas daří, tak se daří. Jo a když píšu, že peru obden, tak je to 1× bílé a 1× barevné, takže 2 pračky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
21.5.10 21:27

Ahoj, tak já jsem proti tobě asi špindíra… Asi taky záleží jestli bydlíte v domě nebo v bytě, já mám tak 3-4 pračky týdně jen oblečení, ručníky měním když jsou špinavé, nemám žádný pravidelný interval, povlečení tak jednou za měsíc či v případě zašpinení jak jsem byla zvyklá z domu i od známých… Čisté prádlo každý den jsem zatrhla manželovi hned v počátku společného bydlení právě proto že nehodlám prát každý den a navíc to prádlo bylo vysloveně čisté, jen ho prostě měl třeba hodinu na sobě (například košile když jsme jeli na nákup) :twisted: A já si ho každý den taky neberu, protože to bych musela mít tak 40 triček a to samý ostatního oblečení, abych to mohla měnit vždy když se trochu zašpiním s prcky… Tím myslím drobnou špínu, ne když jsme od bláta, krve, trávy, jídla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.5.10 21:34

Já taky tak často neměním - v zásadě nic. Tepláky z písku (máme před barákem na zahradě) opráším a nechám zase jenom pro tento účel (když to není moc hrozné), oblečení nosíme taky víc dní - dokud je prostě OK, to samé Samík (ten má teda kratší intervaly :lol: ), utěrky dle potřeby, spíš tak jedna týdně, ručníky dle potřeby, taky tak nějak, povlečení jednou za měsíc (možná kousek víc, když není čas). Peru tak jednou týdně 4 pračky po sobě třeba… Jak kdy. Ale Samíkovo oblečení taky převažuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.5.10 21:35

Za týden 1 pračka bílé, 1-2 barevné, 1 pračka osušky ručníky utěrky. Plus podle potřeby ložní.
Majda má body a tepláky na doma na dva dny, na ven podle stavu, taky ty dva dny většinou.
Já podle stavu=) ale triko tak dva tři dny, kalhoty i víc. Přítel chodí do práce, na těch pár hodin odpoledne mu na týden vystačí tepláky a dvě trika.
No a tak nahodile chaoticky se podaří třeba že mám celou pračku džínových věcí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.10 21:38

my máme pračku na 7 kg a peru tak jednou denně, někdy za 2 dny, věci malé převažují, i když manžel je taky prasátko:-) taky se diví, že furt peru, no chlapi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
21.5.10 21:43

Kdyz jsem byli jen s manzelem prala jsem jednou tydne bile a jendou tydne barevne a to jsem mela vzdy poloprazdnou pracku. Kdyz jsme meli jedno male ditko prala jsme tak 3-4 do tydne a ted co mame mimi a druheho draka kdyz kazdy dnep rijde z venku tak spinavy, ze ho svlekem mezi dvermi :-) tak peru denne a nekdy i dve pracky - take si rikam, ze to je des, ale nic s tim nenadelam :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
21.5.10 21:48

Bydlíme v bytě, takže když jdeme z písku, fakt se mi to nechce tahat do bytu. Ale mít domek a pískoviště na zahradě, to bych asi taky hned neprala. Povlečení musím prát po 14ti dnech, malý je alergik. No asi jsme téměř normální rodina :lol:

Adel32 - taky se děsím toho, až kluci vyrostou! A nejen kvůli praní. Už teď mám pocit, že půl dne strávím v kuchyni, a co potom! :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
21.5.10 21:56

Tak me teda kos s pradlem permanentne preteka :roll: peru obden plinky s bilym pradlem, a pak tak 2-3 pracky tydne barevnyho. Manzel meni trika denne, ja mam jedno na doma, to mam klidne tyden (jo je poslintany atd, ale na doma je mi to fuk) a jedno mam vytazeny kdyz nekam jdu, to menim jak propotim(bo satkuju, tak vetsinou dojdu spocena jak prase). Hlavni napln pracek je detsky pradlo, bo ty meni temer denne vsecko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný