Jak často perete ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
farska neprihlasena
21.5.10 22:43
Dodo2008 píše:
Farska:susicku zavidim,fakt,ale ja ji nemam kam dat,mame velky byt,ale malou koupelnu a kuchyn taky.
Alenka:peru podle barvy,ale nekdy udelam mix.,ale musim vedet,ze to pradlo nepousti,neobarvuje.

Tak my mame vse,jen ne velky byt-zijeme v 56m :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A koupelna neni koupelna,ale pidikoupelnicka-s dominujici prackou a NA NI STOJICI SUSICKOU :oops:

A mmch,
bez susicky bych byli namydleni-kupovali jsme ji diky tomu,ze nam doslo,ze tady v tomhle minibydlenicku bychom uz vazne nemeli kam dat ani susak :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
5527
22.5.10 01:18

Nobelovu cenu pro toho, kdo vymyslel PRAČKU a SUŠIČKU!!!

Taky peru minimálně 1× denně, ale spíš 2×. Žehlím jen manželova trička a to, co je fakt hodně pomačkané, ale ze sušičky není zmačkané fakt nic kromě těch triček (a bavlněných plín, které nám co nevidět s novým přírůstkem přibudou. Naštěstí nelátkuju na to jsem moc pohdlná.)
Líbil se mi nápad s děláním čárek za každou pračku. Docela bych byla zvědavá,ale těch 40-50 praček měsíčně bych asi udělala :oops: Naštěstí máme hooodně šetrnou sušičku, jinak bych nechtěla vidět ten účet za elektriku u takových těch obyč levnějších 8-
Nechápu, jak to dělaly naše prababičky bez těchto vymožeností :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
22.5.10 09:21

Jo tak já peru asi 1× denně,většinou zapnu pračku na noc.Jo jindy peru třeba 2× denně když je potřeba,ale máme zatím jedno dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
22.5.10 09:25

To já tak dvakrát do týdne. no a když jsme u takových věcí, jak často převlékáte povlečení??? Kámoška jednou za tři měsíce sestřenka každý měsíc.. mluvím o nás dospělých, ale jak často dětskou postýlku.. když samozřejmě neni pročůrana,ale prostě běžná výměna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
22.5.10 09:49

povlečení u menších dětí jednou za tři týdny až měsíc a u kluků,kteří už jsou větší tedy se víc potí a tak vyměňuji jako nám -jednou za 14 dnů

• Citovat
  • Upravit
14335
22.5.10 10:19

hmm tak dneska jdu převléct postel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
22.5.10 13:36

Snažím se co nejmíň, bo mě to nebaví. Cca 2× do týdne po 2-3 pračkách. Drtivá většina jsou poblinkané oblečky dcery, pak následuje chlap - denně košile nebo tričko a poslední jsem já - domácí oblečení měním až je špinavé, ložní prádlo cca 1× za 3-4 týdny, ručníky 1× týdně, utěrky dle potřeby - 2-3 do týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
22.5.10 14:00

tedaaa,vy perete ostošest :lol:
já tak 2×týdně,povlečení 1×měsíčně,ale denně jsem neprala fakt nikdy,úplně koukám na těch 50 praček měsíčně 8-o třeba při více dětech jooo,to chápu…ale vlastně my třebas nemáme záclony ani závěsy nebo ubrusy,oblečení neměníme denně,kromě spodního prádla,prostě peru dle potřeby,kvůli malé špince nééé,to vydrhnu v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
22.5.10 14:04

Pereme podle potřeby.Většinou pračka denně nebo obden :mrgreen: Někdy dvě pračky denně a když je hezky,není bláto,tak třeba jednou za 3 dny..Dětem většinou dávám každý den oblečení čisté,Emička se zatím ani s bryndákem nedokáže najíst tak,aby někde něco neukaplo.Když přijdeme z venku,taky oblečení letí rovnou do pračky,je to špinavé,od lepkavého písku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.5.10 19:39

Já převlékám postýlku současně s našima peřinama - pokud se samo něco nepřihodí. Když jo, tak zvážím, kolik času uplynulo od posledního převlékání a jestli se mi to toho opravdu chce :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
22.5.10 21:02

Peru jen o víkendu - jednu bílou, jednu barevnou - to bylo s 1 dítětem, stejně tak s dvěma..
Plus navíc pračka ručníky utěrky či povlečení - ale na to nemám žádný kod - prostě až hodím oko, že už je třeba tak to vyperu ( někdy se řídím i počasím abych to mohla hodit za okno na sušák)..
Pračku se snažím tedy vždy hooodně narvat..

Ps. starší nikdy nebyla čunátko a triko jí vydrželo dlouho a mladší jede v jejích kolejích - díkybohu..
Možná se to zvýší až začne malá chodit ven a rochnit se..či ve školce..
Ale na každý den to určitě nedotáhneme :lol: :lol:
Jo a nějakým zvláštním kouzlem žehlím čím dál tím méně - prostě jiné priority :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
22.5.10 21:15

jo a ještě jsem si zavolala na čez a podle bydliště mi řekliu, kdy nám jede levný proud, tak se podle toho řídím - když tak často peru tak abychom se pak doplatili v tu samou dobu zapínám i myčku.

Jsem na MD tak mi je jedno jestli peru odpo nebo večer a snad to na vyúčtování bude znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
22.5.10 21:15

peru taky vicemene denne - lozni pradlo kazdych 14 dni nam i male a pokud je treba,tak male i castji. Jinak ja tridim pradlo na bile,svetle a tmave…od te doby co k bile nestrkam svetle veci,tak mam bilou barvu porad krasne bilou :-)… me by zajimalo na kolik stupnu perete? Ja treba bile vsechno na 60, tmave jen 40 a svetle 40 - 60 dle toho co tam mam :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
22.5.10 21:19

Světlé na 40, barevné ( na kterém nejsou nějaké odolné skvry ( jídlo, tráva), ale normální obnošenost jen na 30, ručníky, ložní prádlo, utěrky na 60..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
22.5.10 21:23

Bože jak tady čtu tak jsem fakt asi cuchta - třídím jen na světlé a tmavé, víceméňě vše peru na 40 - pokud mi to prcek nepřešteluje :dance: A pračku mám pokaždé tak narvanou, že skáče po koupelně a divím se, že se mi to prádlo vůbec vypere. Asi budu muset jít do sebe :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný