Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nobelovu cenu pro toho, kdo vymyslel PRAČKU a SUŠIČKU!!!
Taky peru minimálně 1× denně, ale spíš 2×. Žehlím jen manželova trička a to, co je fakt hodně pomačkané, ale ze sušičky není zmačkané fakt nic kromě těch triček (a bavlněných plín, které nám co nevidět s novým přírůstkem přibudou. Naštěstí nelátkuju na to jsem moc pohdlná.)
Líbil se mi nápad s děláním čárek za každou pračku. Docela bych byla zvědavá,ale těch 40-50 praček měsíčně bych asi udělala
Naštěstí máme hooodně šetrnou sušičku, jinak bych nechtěla vidět ten účet za elektriku u takových těch obyč levnějších 8-
Nechápu, jak to dělaly naše prababičky bez těchto vymožeností ![]()
Jo tak já peru asi 1× denně,většinou zapnu pračku na noc.Jo jindy peru třeba 2× denně když je potřeba,ale máme zatím jedno dítko.
To já tak dvakrát do týdne. no a když jsme u takových věcí, jak často převlékáte povlečení??? Kámoška jednou za tři měsíce sestřenka každý měsíc.. mluvím o nás dospělých, ale jak často dětskou postýlku.. když samozřejmě neni pročůrana,ale prostě běžná výměna..
povlečení u menších dětí jednou za tři týdny až měsíc a u kluků,kteří už jsou větší tedy se víc potí a tak vyměňuji jako nám -jednou za 14 dnů
Snažím se co nejmíň, bo mě to nebaví. Cca 2× do týdne po 2-3 pračkách. Drtivá většina jsou poblinkané oblečky dcery, pak následuje chlap - denně košile nebo tričko a poslední jsem já - domácí oblečení měním až je špinavé, ložní prádlo cca 1× za 3-4 týdny, ručníky 1× týdně, utěrky dle potřeby - 2-3 do týdne.
tedaaa,vy perete ostošest ![]()
já tak 2×týdně,povlečení 1×měsíčně,ale denně jsem neprala fakt nikdy,úplně koukám na těch 50 praček měsíčně
třeba při více dětech jooo,to chápu…ale vlastně my třebas nemáme záclony ani závěsy nebo ubrusy,oblečení neměníme denně,kromě spodního prádla,prostě peru dle potřeby,kvůli malé špince nééé,to vydrhnu v ruce.
Pereme podle potřeby.Většinou pračka denně nebo obden
Někdy dvě pračky denně a když je hezky,není bláto,tak třeba jednou za 3 dny..Dětem většinou dávám každý den oblečení čisté,Emička se zatím ani s bryndákem nedokáže najíst tak,aby někde něco neukaplo.Když přijdeme z venku,taky oblečení letí rovnou do pračky,je to špinavé,od lepkavého písku.
Já převlékám postýlku současně s našima peřinama - pokud se samo něco nepřihodí. Když jo, tak zvážím, kolik času uplynulo od posledního převlékání a jestli se mi to toho opravdu chce
![]()
Peru jen o víkendu - jednu bílou, jednu barevnou - to bylo s 1 dítětem, stejně tak s dvěma..
Plus navíc pračka ručníky utěrky či povlečení - ale na to nemám žádný kod - prostě až hodím oko, že už je třeba tak to vyperu ( někdy se řídím i počasím abych to mohla hodit za okno na sušák)..
Pračku se snažím tedy vždy hooodně narvat..
Ps. starší nikdy nebyla čunátko a triko jí vydrželo dlouho a mladší jede v jejích kolejích - díkybohu..
Možná se to zvýší až začne malá chodit ven a rochnit se..či ve školce..
Ale na každý den to určitě nedotáhneme
![]()
Jo a nějakým zvláštním kouzlem žehlím čím dál tím méně - prostě jiné priority
![]()
jo a ještě jsem si zavolala na čez a podle bydliště mi řekliu, kdy nám jede levný proud, tak se podle toho řídím - když tak často peru tak abychom se pak doplatili v tu samou dobu zapínám i myčku.
Jsem na MD tak mi je jedno jestli peru odpo nebo večer a snad to na vyúčtování bude znát.
peru taky vicemene denne - lozni pradlo kazdych 14 dni nam i male a pokud je treba,tak male i castji. Jinak ja tridim pradlo na bile,svetle a tmave…od te doby co k bile nestrkam svetle veci,tak mam bilou barvu porad krasne bilou
… me by zajimalo na kolik stupnu perete? Ja treba bile vsechno na 60, tmave jen 40 a svetle 40 - 60 dle toho co tam mam ![]()
Světlé na 40, barevné ( na kterém nejsou nějaké odolné skvry ( jídlo, tráva), ale normální obnošenost jen na 30, ručníky, ložní prádlo, utěrky na 60..
Bože jak tady čtu tak jsem fakt asi cuchta - třídím jen na světlé a tmavé, víceméňě vše peru na 40 - pokud mi to prcek nepřešteluje
A pračku mám pokaždé tak narvanou, že skáče po koupelně a divím se, že se mi to prádlo vůbec vypere. Asi budu muset jít do sebe ![]()
Tak my mame vse,jen ne velky byt-zijeme v 56m
A koupelna neni koupelna,ale pidikoupelnicka-s dominujici prackou a NA NI STOJICI SUSICKOU 
A mmch,

bez susicky bych byli namydleni-kupovali jsme ji diky tomu,ze nam doslo,ze tady v tomhle minibydlenicku bychom uz vazne nemeli kam dat ani susak