Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Záclony peru 1× za 3měsíce při mytí oken a závěsy nevedu, mám rolety ![]()
Ted v zimě jednou denně…
Ale bydlíme v rodinném domě, dvě děti, které běhají ven, přijdou a jsou umazané od bláta promočené, a když jdou dvakrát denně, předtím ze školy nebo školky, a třeba se i doma stane nehoda tak je pračka naplní hned.. DO toho já, manžel, ten taky přijde, třeba propocené tričko, pokud venku pracuje..
Bud jednou denně a nebo obden
Chodim na emimino x let jako ctenar. Tahle diskuze me donutila zaregistrovat. ![]()
Peru jednu pracku 1× tydne. Ctyrclenna rodina. Pracka na 7kg pradla. Neumim si predstavit prat denne ![]()
Kdyz peru lozni jednou za mesic, tak jsou pracky dve.
Byl by masakr mit v byte porad susak.
Zakladatelka - já jsem záclony prala na Vánoce. Mám vysoký stropy, tak si vždycky musím od někud půčit štafle. Jinak měním povlečení každej týden. Luxuju a vytírám každej den. Prax jednou za 3 dny nebo poličky vyluxuju. Koupelnu meju v rychlosti každej den.
V létě jsem prala polštáře a deky. Hadry na nádobí měním každej týden. A psovi misky meju každej den.
Jednou týdně uklidím vytřu na chodbě a dvakrát do týdne zametu.
Peru každej den jednu várku, ale jen pár věcí lehce špinavých na rychlý praní. Ráno seberu a vyžehlím a je od toho klid.
@Jaa-aa tak to jsem měla taky dřív, hazájela jsem do pračky všechno a bylo.. ale když třeba je hrubá špína- např. dnes od bláta vyteplené kalhoty, den druhý, ponožky oba, plus klasické domáci prádlo a ted šup mladší mi počůral povlečení a prostřeradlo, tak to prostě nemůžu prát v jednom např ještě u těrkama..
U nás se toho prostě naskládá..
A zase nepřehcovávám někde tyto- mokré smradlavé věci, jakoby prát najednou ![]()
@Jaa-aa hele, ale to asi nemáte všichni denně čisté triko/halenku/košili, že? Já si nedovedu představit, že bych si oblečení upocené z celodenního nošení vzasla na sebe druhý den. A jednu pračku mi zaberou jen osušky, ručníky a utěrky za celý týden. A to pereš najednou bílé s černým i červeným? Nemáš to bílé zaprané?
@nozu já peru taky jen jednou týdně, v neděli. Ale zase tedy peru 4-5 praček, takže ráno začnu a odpoledne dávám poslední ![]()
@nozu denne cista trika a kosile. Nebereme si na sebe dva dny stejne obleceni. Bilou da se rict nenosime. Vse peru spolecne. Samozrejme, kdyz se ditko treba poblinka pri nemoci, tak peru hned. Ale to je u nas jednou za uherak. Na pisek uz nechodi. Proste bezne prani bez nehod nebo zaclon je u nas jednou tydne. Na rodicaku jsem prala vic. Ono kdybch mela prilitnout v pet z prace a denne prat, tak nedelam nic jinyho nez plnim pracku, vesim a skladam…brrr
Jsme dva dospeli plus dvouletak a peru denne nebo obden. Jedna pracka tydne je sci fi
Nejde jen o obleceni, ale co rucniky, uterky? Dvakrat mesicne prevlekam postele- peru zvlast povleceni a zvlast prosteradla. Obcas vyperu chranic matrace, polstare, prkryvky. Dale treba zimni bundy dvakrat za sezonu, deky k televizi, povlaky na polstare na gauci, podsedaky, kdyz jsou spinave. Dvakrat rocne zavesy a zaclony, dle potreby uklidove hadry a nasady na mop. No a pak veci jako dnes napr zupan… kdyz to zprumeruju, peru skoro denne. A to nehazim obleceni po jednom noseni do pracky ![]()
@Salorka záclony nemám, když jsem měla tak 4× ročně.. Ložní co týden všem, miminu dle potreby
@Salorka píše:
Holky, jak často perete záclony a povlékáte?
Zaclony nikdy, zadne nemame
povlekam (jestli myslíš postel) kazdy druhy vikend, v lete kazdy vikend, nebo proste podle potreby (kdyz se nekdo spoti, nekdo si odnese jidlo po postele a zamatla to tam…)
@Salorka každou neděli prevlekám..v létě i vícekrát když jsou ty dusna. Záclony 1× za dva měsíce.