Máte manžela u Policie?

Sindarela
10.5.07 11:16

Máte manžela u Policie?

Ahoj holky,

obracím se na Vás s pocitem absolutní bezradnosti. Manžel pracuje u Policie. Abych to lépe definovala, u Dopravní policie. Takže jezdí k nehodám. Má celkem hroší kůži, takže si nějaké hrůzy nepřipouští, maximálně mi doma o nich vykládá, takže jsem se stala za ty roky docela otrlou. Ovšem jen z doslechu, vidět to, to bych nezvládla. :?
Ale proč píšu je, že mají příšerné poměry u nich v práci. Nejdříve jim sebrali osobní psací stoly. Všichni nehodáci se natlačili do jedné místnosti a počítačů bylo málo, pak je dokonce přestěhovali někam úplně jinam, naokraj města. To by ještě nebylo tak nejhorší. Casem jim zakázali chodit na obědy do závodní jídelny. Na nehody musí jezdit pod majákama, aby tam byli rychle, aby mohli honem spěchat na jinou nehodu. Kolikrát mi řekl, že měl k obědu Margotku a rohlík. To jsem šla opravdu do kolen.
Je to přece jen banda chlapů, tak si ty obědy znovu pro:,–(ili. Naštěsí. Jsou to 13 hodinové směny, přičemž mají nárok na dvě půlhodinové přestávky na jídlo.
Nedávno měl možnost se nechat přeložit na operátora. Bylo jich celkem 5. Museli ovšem mít hodnocení od svých nadřízených. Velmi dobrý nebo vynikající. Jejich vedení jim všem dalo hodnocení jen „dobrý“, že nejsou schopni samostatné práce apod., takže je na operační nevzali. Kde je nějaká svoboda? To je tak hnusně prolezlá struktura jak za minulého režimu. Fuj.
Co je ovšem nejhorší, že podle nového zákona můžou odpracovat až 150 hodin přesčasu neproplaceného. To už opravdu přestávám chápat. Chtěla bych vidět pana ministra, který to vymyslel, jestli by něco takového podstoupil sám. Takže manžel už odsloužil dvě soboty zcela zdarma. Mohl být s námi, mohli jsme si udělat výlet apod. Ted v sobotu má jít na noční opět neproplacenou. Je to humus. Copak jsou to stroje? Vždyt jsou to lidi. A to nepočítám kolik tam strávil přesčasů, které se mu ani do těch neproplacených 150 hodin nepočítají. Dřív to bylo tak, že když končila služba např. ve 20.00, tak dodělali co potřebovali třeba do 20.30 a byli volní. Ted nezájem, že mají po pracovní době, jezdí se, dokud jsou nehody. Takže třeba od 7.00 od rána do 23.00 apod. To je podle mě teda bídné vykořistování.
Máte některá manžela u Policie? Jak to tam u nich probíhá? Děkuji že jsem se mohla aspon vypovídat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4270
10.5.07 11:55

Ahoj nemám sice manžu policajta ale zaráží mě ty neplacené přesčasy. To mají ve smlouvě? Podle zákona sice je možné mít 150 h ročně přesčasů ale placených nebo si může vzít zaměstnanec náhradní volno. Ale neznám jak to funguje ve státní sféře. Já jsem sice měla že přesčasy jsou součástí platu ale vybírala jsem si to. Když byl klid tak jsem šla třeba o 4 hod dřív domů. Jestli to mají v nějaké směrnici nebo ve smlouvě že to mají zdarma, tak je to fakt zarážející. Podle mě zákoník práce je stejný pro všechny, ať dělají v soukromé firmě nebo ve státní sféře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sindarela
10.5.07 12:04

To je ted nový zákon. Nemá nárok si vzít náhradní volno a nikdo mu to nezaplatí. Připadám si hrozně bezmocně. Manžel to na sobě nedává znát, ale trápí ho to taky.

• Citovat
  • Upravit
12154
10.5.07 12:22

Ahoj, ty neplacené přesčasy sice nic moc, ale neříkej mi, že se policejní složka má v naší republice špatně.. :?: :?: To mi taky moc nesedí… 8O 8O . Co ty dovolené navíc, rehabilitace a 100 % nemocenské? Co ty výsluhy? To se ti zdá málo???? Nevím nevím. Víš, každé zaměstnání a povolání má svoje pro a proti a já říkám: Člověkem jsi tolikrát, kolik povolání si zkušíš.
Takže nepochopíš uklízečku, dokud sama ten hadr do ruky nevezmeš a nepochopíš policajta, dokud si to nevyzkoušíš. To je fakt, ale víš, že jsou na tom lidi daleko hůř, daleko víc se nadřou a za hooooodně míň, než ten Tvůj policajt????????? Já vím, je Ti to líto, že byl v práci a ne s vámi doma, ale já taky vím, co jsou svátky - pátky - soboty a neděle v práci, protože jsem ošetřovatelka v nemocnici na odd. LDN. Nestěžuju si, ani totiž nemůžu (jednak jsem toho času na mateřské) a hlavně tady u nás na Opavsku mi nic jiného ani nezbývá, než vzít zavděk i touhle dřinou za pár šlupek..Tohle by si měl ten Tvůj zkusit… Nebo jiné povolání, kde se nadře ručičkama…Ale jinak nic proti policajtům nemám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
10.5.07 12:28

Mimochodem, tím si nechci stěžovat. Moje práce mě i baví, i když na LDNce je to celkem zavádějící… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sindarela
10.5.07 13:03

Ručičkama?
Máš jako pocit, že si tam sedí? Výsluhy se ho už netýkají, na rekonvalescenci niky nebyl. Asi by sis to taky měla vyzkoušet, když říkáš kolik povolání děláš, tolikrát jsi člověkem.

• Citovat
  • Upravit
Sindarela
10.5.07 13:11

A o dovolených navíc tedy opravdu nic nevím. Kolikrát je veřejnost krmena něčím, co je zkreslené, nebo platí pro úplně někoho jiného.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.5.07 13:12

Sindarelo,
manžel je také ve služební poměru, ale ne u policie.
Taky ho to pěkně s..e. Komu by se taky chtělo dělat zadarmo,že?
Nedávno jsem, ale slyšela, že EU k tomu měla velké výhrady a
má proběnout změna zákona, kde toto už nebude. Snad od července.

• Citovat
  • Upravit
4270
10.5.07 13:34

Aha, tak to pak je problém. Ale opravdu má každá práce svoje. Tak jako účetní musí stihnout uzávěrku v termínu a nikdo se neptá jestli je tou dobou nemocná (jednou jsem dělala uzávěrku s horečkama), tak dělník na stavbě nebo policajt musí dělat někdy ne zrovna ideálních podmínkách. Snad se tady začne časem zákoník práce a další předpisy tvořit pro zaměstnance a ne pro nevím koho. Je taky pravda že co připustí český člověk to by lidi v zahraničí nepřipustili. Vím že s platy a výhodami je to zavádějící a co namluví politici nemusí být úplně pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
10.5.07 13:37

Já jsem před MD pracovala u Policie, nejdříve na dopravních nehodách, pak na hlídkovej a pak u psovodů, kam jsem vždycky chtěla. Ty hodiny v novém zákoně opravdu jsou. Jsou i věci, které mně vadily, jsou věci, které mně vyhovovaly. . . Ale já zastávám názor, že když je někdo v práci nespokojený, nikdo ho tam nedrží, má možnost odejít a najít si lepší zaměstnání. Prostě nemám ráda remcaly. Každé zaměstnání má něco. Takže buď se s podmínkami smířit nebo se poohlédnout jinde. . . .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.5.07 13:46

Sindarelo, co takhle žádost o přeložení? Na obvod nebo na kriminálku? Nevím, kolik má ten tvůj odslouženo, jakou má praxi a jaké vzdělání.
Pravda nový služební zákon je hodně diskutabilní. A pro muže v uniformách, není vůbec výhodný. S tím bohužel nic nenaděláš, zákon je zákon … Ovšem na přestávku na oběd má nárok určitě (otázka je, jestli ji stíhá). Dovolená je 6 týdnů. Na výsluhu má nárok až po 15ti letech u PČR.
Kde slouží? Pokud by ho nechtěli přeložit na současném místě, určitě by se našlo místo třeba v sousedním okrese. Určitě po něm sáhnou všema deseti. Policajtů je vždycky málo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.5.07 13:47

aaa koukám, že se mi to odeslalo jako anonymní, asi nejsem přihlášená. takže podpis Mil

• Citovat
  • Upravit
TAPTINKA
10.5.07 13:52

150hod přesčasů

Ahoj, já tedy manžela nemám a ani nedělám u policie, ale dělám u zaměstnavatele, kde máme ve smlouvě 150hod/přesčas/rok v rámci platu = čili neplacených. Když se chceš ozvat, řeknou že o to máš větší plat, že těch 150hodin je rozpočítaných = placených. Já osobně si to hlídám, abych přesčasové hodiny neměla, a zatím to jde. Pokud bych se ovšem blížila k hranici 150 přesčasových hodin a více, personální mne na to upozorní a vedoucí už si musí ohlídat, abych to nepřesáhla = víc jak 150hodin/rok udělat prostě nemůžeš.
Je to blbý, ale je to tak - co vím tak to je nejen u nás, u policie, u hasičů a u zdravotníku, jen se o tom prostě tolik nemluví.
Tím se ovšem toho zákona nezastávám, ani se mi to nelíbí. Kdybych věděla že dostanu přesčas zaplacený, hned toho samozřejmě využiju. Ale takhle ???

• Citovat
  • Upravit
Sindarela
10.5.07 14:04

Poohlédnout jinde, se lehce řekne, v dnešní době jsme rádi, že máme práci. Už se chtěl přeložit na toho operátora. Chtěl zkusit něco nového, ale jak už jsem psala, nepustili ho a nikoho od nich, protože jsou si vědomi, že je jich málo a kdo by za ně jezdil? Vím, že by po něm sáhli všemi deseti, je VS a má příjemné vystupování a s vojnou 6 let praxe. Výsluhu po 15 letech už nedostane, jak tu už někdo psal. To platilo ke konci roku 2006. To jich odcházelo hodně, aby na tu výsluhu měli. Ti „mladoši“ už na to nedosáhnou. Ale to nám nevadí, já neremcám, jen mě prostě zaráží ty neplacené hodiny. Zkrátka zazvoní u nás doma ve středu telefon: „V sobotu jdeš na noční, je to neplacený přesčas“. Tečka. Zádné „Mohl bys?“ Byl to po dlouhé době volný víkend a chtěli jsme jet k rodičům do Ostravy. Taky už nás pěkně dlouho neviděli. Prostě se mi nelíbí, že je to prakticky ze dne na den. Zádná pravidelnost, kdyby třeba věděl, že tehdy a tehdy to bude tak a tak, ale i ty časové harmonogramy jsou každý měsíc úplně jiné. Nenajde se v tom jediná stejně opakující se perioda.

• Citovat
  • Upravit
Sindarela
10.5.07 14:20

Zkrátka na přesčasy chodil vždycky. Aspon jsme si přivydělali. Když zústal v práci déle, že musel něco dodělat, tak to bylo v poho. Ale když předem víte, že jdete ze svého volna do práce a ještě zadarmo...... To jen pro upřesnění a vysvětlení.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat