Úřad práce-prosím o radu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Úřad práce-prosím o radu
V březnu mi skončila mateřská dovolená zatím jsem s dětmi v domácnosti.Od září mi děti nastoupí do školky a já bych chtěla nastoupit do zaměstnání.Pokud si do té doby práci neseženu sama nahlásila bych se na úřadu práce ale problém je v tom že mi ted kamarádka říkala že se na úřadu práce musím zaevidovat hned po skončení mateřské dovolené jinak bych potom podporu v nezaměstnanosti nedostala.Jak to tedy je,máte s tím prosím někdo nějakou zkušenost?Momentálně do práce nastoupit nemůžu nebot mi děti vezmou do školky až od září.....Moc děkuji za radu a jakoukoliv pomoc.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Záleží, jestli jsou tvým dětem 3 nebo 4 roky. Pokud 3, myslím, že se nic neděje a vesele můžeš být na rodičáku až než půjdou do školky a pak se na ÚP zaregistruj. A s bývalým zaměstnavatelem máš smlouvu rozvázanou?
Pokud 4, zajdi na úřad práce a tam se zeptej na rovinu, co máš tedy dělat … Pokud vím, úřady práce mají matkám po rodičovské pomáhat, třeba bys zatím zvládla nějaký rekvalifikační kurs a zařídili by ti hlídání dětí … co já vím
Jiřina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byli jim 4.roky (uvedla jsem že mi skončila mateřská dovolená).Mám dvojčata ale do práce chci jít rozhodně až od září neměl by mi kdo hlídat děti o letních prázdninách ještě mám starší dcerku.S minulým zaměstnavatelem mám pracovní poměr rozvázaný.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Promiň Sharon, nebyla jsem si jistá, kolik dětem je, mateřská končí v 6 měsících a o rodičáku jsi nic nepsala
)
Já bych osobně zašla na ÚP hned. Můžeš přece říct, že hledáš práci od září, když se zaeviduješ až v září, těžko něco seženeš hned. Schůzky atd. to se všechno vleče, 5 měsíců není tak dlouhá doba.
Mně z toho vyplývá, že by tě měli vzít do evidence hned, když někdo hledá nového zaměstnance, musí počítat s jeho výpovědní dobou atd., všechno to trvá.
Jiřina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jiřino,špatně jsem to napsala samozřejmě jsem myslela že mi skončila rodičovská dovolená
.Psala jsem na kontaktní centrum správy a služeb zaměstnanosti a hned mi přišla odpověd že zaevidovat se na úřadu práce není povinost a o zařazení do evidence lze zažádat kdykoliv.Tak to mi snad stačí ale kdyby se přece jenom našel někdo kdo má svojí vlastní zkušenost s daným tématem budu ráda…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sharon když budeš v domácnosti kdo za tebe bude paltit zdravotko a sociálko?
Pokud nechceš na ÚP tak si ho musíš platit sama… to potom můžeš zůstat v klídku doma…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jitulo.pokud budu doma v domácnosti tak do 6.let věku dětí to za mě hradí stát ale nesmí chodit do školky.Musíš to ale nahlásit na pojištovně…Pokud jsi v evidenci úřadu práce hradí to za tebe stát do té doby než ti seženou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sharon, podle mě by ses měla zaevidovat hned, protože ať už ti vznikne nárok na podporu v nezaměstnanosti anebo ne, tak stát tím že se zaeviduješ, za tebe automaticky bude platit pojištění zdrav. a soc. Ale samozřejmě je tam pak ta možnost, že ti můžou nabídnout zaměstnání a když ty ho odmítneš, tak tě třeba z evidence můžou vyloučit. Ale zas zaměstnání (odpovídající tvé profesi) se nenabízejí snadno, takže bych to neřešila. A pokud vyloženě chceš zůstat v domácnosti, tak si sama musíš hradit pojištění. To si rozmysli. Já bych na pracák šla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
aha, ted koukám, že už jsi na toto odpovídala…popravdě, o tom nic nevím, že do 6 let dětí atd …pokud to máš zjištěno, tak no problem, v tom případě se zaeviduj až v tom září. Ale raději si to pro jistotu ještě ověř, ale říkalas, žes psala dotaz na kontakt, tak by to mělo být tak:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sharon: nevím o tom že by do 6 let....... ale pokud to máš zjištěné, že je to skutečně tak, potom se zaeviduj až v září… nevím co řešíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To o placení zdrav. a soc. státem do 6 let je pravda. Ovšem já bych stejně šla na ÚP hned, nějakou podporu ti dají, zbytečně budeš přicházet o peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A já bych se chtěla zeptat na tohle.
Jsem vedena na úřadě práce a rozjíždím firmu, ale není to k tomu, abych platila zálohy na soc a zdr. Potřebuji si dát reklamu do novin, letáčky a tak. Nevadí to ničemu???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já myslím že by to nemělo vadit ale jistě to nevím i na pracáku si můžeš něco málo přividělat a oni za tebe budou stále platit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit