Podnikání - stánek s občerstvením
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Podnikání - stánek s občerstvením
Neví někdo za jakých podmínek se může provozovat stánek s občerstvením?
Zkoušela jsem něco vygooglovat, ale nebyla jsem příliš úspěšná.
Jde mi o to, že u nás ve vesnici se každoročně pořádají různé slavnosti a jelikož bydlíme na dost strategickém místě napadlo nás že bychom rádi zkusili prodávat párky v rohlíku, grilované klobásky a různé pochutiny. Včetně čepování piva a lima.
Nějak, ale nemůžu najít parametry na základě kterých toto lze provozovat.
Předem díky za jakoukoli radu či postřeh.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj Zuz
,
kdysi jsme chtěli něco podobného taky provozovat, takže vím, že základem je mít koncesi na pohostinskou činnost. Na ni musíš mít buď praxi v pohostinství nebo pracovat jako kuchař apod. Najdeš to někde jako vázanou činnost v pohostinství, nevím kde, ale nejspíš na stránkách Živnostenského úřadu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud chceš podnikat v tomto oboru, tak musíš mít živnostní list, ale nevím přesně který. Taky záleží jestli to bude jako stánek, nebo jen za nějakým prodejním vozíkem..Jelikož uvažuješ o čepování předpokládám že kiosek. Tam je problém, že pokud čepuješ, nebo rozléváš limo, musíš mít WC ( do 50m od stánku..my to řešili domluvou v hotelu, že jsme měli napsáno WC v holelu-50m a hygiena na to nic neříkala), nebo pořídit ToyToy záchod. Pokud máš lahvové, tak WC mít nemusíš. Také dělají hygienici problém, že by mělo být místo na převlečení - nevím, jak by to do stánku chtěly narvat. Vždy je problém s hygienou, ta si pokaždé něco najde..ale v celku není až takový problém stánek mít. Dělala jsem tam přes léto brigády ( je to bráchy stánek), tak se mi to tak hrozné nezdálo. Je to někdy ale fuška..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jak na to
Ahoj Zuz, na příslušném úřadě ti určitě rádi poradí. Co se týče stánku samotného, ve Státech jsem viděla mobilní domy, které se převezly z místa na místo na podvozku (samozřejmě tdy už nejde o malý stáneček s párky) a byznys šlapal
- Citovat
- Upravit
@Petra Kalichová píše:
Ahoj Zuz, na příslušném úřadě ti určitě rádi poradí. Co se týče stánku samotného, ve Státech jsem viděla mobilní domy, které se převezly z místa na místo na podvozku (samozřejmě tdy už nejde o malý stáneček s párky) a byznys šlapal
jo ještě jsem zapomněla, podobné jako třeba tady
- Citovat
- Upravit
No a konkrétní údaje jsem našla http://www.podnikatel.cz/…sti-hygiena/ /
- Citovat
- Upravit
Stánek
Případně nověji tady - podnikatel.cz/clanky/prodavate-jidlo-ve-stanku-a-neprejete-zakaznikum-prujem-pak-pozor-na-hygienu/
Při čepování piva je důležitá sanitace, ale to je samostatná kapitola. Pokud se zanedbává sanitace, host nejspíš s průjmem neodejde, ale podruhé již nepřijde. Sanitaci buďto provádějí odborné firmy, nebo je třeba se to naučit - esinop.cz/cisteni-napojoveho-vedeni.
Jinak prodejní stánky se prodávají v autobazarech (většinou specializovaný na užitná auta a přívěsy), případně inerce na webu (sauto apod.)
- Citovat
- Upravit