Práce realitního makléře

1
25.10.06 14:02

Práce realitního makléře

Ahoj holky,
moje otázka sem moc nepatří. Ale snad se na mě nebudete zlobit. Potřebovala bych od vás poradit. Strašně mě zajímá práce realitního makléře a jednou bych se touto činností chtěla zabývat. Nevíte náhodou někdo, co k této práci potřebuji znát, jaké jsou požadavky, co práce makléře obnáší a podobně? Mám jen maturitu a žádnou praxi, tak bych se ráda nějak připravila, než budu takovou práci shánět. Moc, moc děkuji za rady :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
25.10.06 14:27

Ahoj, před MD jsem pracovala jako asistentka v realitní kanceláři, takže co vím, většinou nejsou potřeba nějaké extra znalosti, hlavní je mít obchodího ducha, být komunikativní, mít dobré vystupovaní a samozřejmě řidičák. Hodně taky záleží na realitce, někde makléře zaměstnají a dostane auto atd, nekde makléři pracují na živnost a třeba auto mají svoje. Větší realitky to mají třeba rozděleno na makléře (kteří jenom prodávají) a náboráře (kteří vyhledávají nemovitosti k prodeji), menší realitky to mívají v jednom. Opravdu záleží na konkrétní kanceláři. Jinak myslím, že maturita naprosto postačuje, praxe většinou taky není nutná. Tak doufám, že jsem Ti to trošku objasnila. Hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
80
25.10.06 17:24

Ahoj, já jsem před MD prováděla dražby a několik let předtím jsem se zabývala prodejem nemovitostí. Je potřeba vědět snad od všeho něco - umět číst v katastrálních mapách, výpisech z listu vlastnictví, jednat s katastrem (co je všechno potřeba, jak to dlouho trvá.....),znát druhy smluv, mít přehled o cenách nemovitostí na trhu, zajímat se o stavební problematiku nemovitostí, o územní plány, jak se dá třeba vyřešit připojení na el., plyn, kanalizaci.......

Kdybys měla nějaké další otázky, pošli SZ, prcek mi už tady kňourá, tak musím.

Ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.1.12 14:25

Ahoj můžu se zeptat pracuješ už jako Realitní makléřka? Jak to jde? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
6.1.12 14:27

Taky by me zajimalo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
6.1.12 14:51

ahoj
dělala jsem 2 roky v RK. CO by vás zajmalo ? NIc moc znalosti nepotřebujete, spíš pevné nervy na měsíce, kdy to nejde - a ty jsou. My byli malá kancelář takže jsem dělala prohlídky i nabírala nové nemovitosti a to je vopruz, vetšinou jsem volala známým majitelum jestli se jim neuvolnil nějaký byt, v horším přpadě jsem volala lidem z katastru nemovistostí (tam vedených jako majitelé té které nemov.) a které jsem si našla ve žlutých stránkách a snažila se je překecat at se mnou spolupracují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
6.1.12 14:52

to je pravda ale to se naučíte za běhu, my měli každý týden školení a dokonce jsme z toho psali testy :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
6.1.12 14:53

Me by spise zajimalo, jestli ted v nemovitostech pracuje a jestli se ji vede… protoze ja delam to same… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.12 18:49

Zdravím holky :mavam:

Další týden mám jít na pohovor na realitní makléřku,a chci se zeptat jak se vám práce zamlouvá,kolik hodin denně jste pryč(v terénu)a kolik si asi tak vyděláte měsíčně? Zkušenosti s tímto nemám žádné ale prý by si mě (pokud by jsem se jim líbila) sami zaučily.

radši anonym ABCD díky :D

• Citovat
  • Upravit
9649
13.5.12 22:00

Zaucit si te zauci, to je skoro nic nestoji :mrgreen:

Jinak ted jsem v pohybu tak jeden den v tydnu, pri male to mam jen tak pro srandu, vydelam jak kdy, prumer tak cca 5000 mesicne.
Kdyz jsem to delala naplno (plus k tomu prislusne prace) byla jsem v terenu 12 hod denne (prumer) a vydelala si mnohem vice…(dejme tomu min. 25 mesicne…) ale to se bavime o dobe pred dvemi lety… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
13.5.12 22:10

nevim.. delat v tehle dobe makleře asi nebude med.. ale třeba se pletu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
14.5.12 08:01
@lopata píše:
nevim.. delat v tehle dobe makleře asi nebude med.. ale třeba se pletu..

Nebyl to med ani v dobe pred tremi lety… ;) jsi v pohotovosti „neustale“… ted jdou ale obchody trochu hur. Ale bydlet se bude muset vzdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7954
15.5.12 10:16

Ahoj, taky jsem před dvěma týdny byla na pohovoru…
Nejdřív všechno super, ale když jsem si vyžádala smlouvu kterou bych s nimi měla podepsat, tak už to tak super nebylo. Chtějí mě zavázat i když od nich odejdu, tak nebudu moct pracovat v realitách ještě 2roky! 8o :roll: pak rozhodčí doložky, atak… Takže takovou smlouvu určitě nepodepíši.
Navíc když jsme nabízela spolupráci, tak měli 4 lidé vážný zájem spolupracovat, poslala jsem jim smlouvy a to jsem si naběhla, nikdo to nechtěl podepsat - ať výhradí, nevýhradní nebo ty napůl… :roll: já osobně bych taky nepodepsala. Tak jsem se ptala vedení, zda se dá smlouva upravit, no a vyhověli mi tak v polovině věcí… Takže obchodování s nimi teda med nebude :mrgreen:

Máte někdo osobní zkušenosti, jaká realitka je pro makléře nejlepší :) :?:
myslím, kde nejsou makléři jen ty ovce co jim přinášejí prachy :think: jestli takové jsou… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.12 11:06

Tak já jdu na pohovor zítra tak mi držte palce ;)

Jinak Capricorn pokud to není tajné v tvém případě o jakou realitku se jedná? :zed:

• Citovat
  • Upravit
7954
15.5.12 12:19

MM real. ;) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat