Práce realitního makléře
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Holky, v dnesni dobe se bohuzel v mnoha pripadech pracuje bez smluv - kazdy si na ten system musi prijt sam - a i bez podepsani dlouhodobe smlouvy to jde osetrit.
Taky zalezi na tom, jake smlouvy ma realitka k dispozici, zalezi na tom, jestli jste u realitky zamestnani, nebo jedete jako OSVC…
Ja osobne bych realitkam klidne smlouvu podepsala, ale poradne bych si je precetla, ono ne kazda smlouva je spatna, ale lidi k tomu kolikrat pristupuji docela „omezene“… kdy realitce v nicem vstrict nevyjdou a jeste by chteli,at pro ne pracuje zadarmo a to je potom na ho.....
Jinak, ta podminka, ze nebudete urcitou dobu pracovat v jine realitce nez v te, ktera si vas zauci je bezne, maji to tak i napriklad banky…
Pokud se clovek umi otacet a je cilevedomi, muze si v realitach pekne vydelat. Pokud je ale spise klidnejsi a hodny tip, nema v dnesni dobe mezi „zraloky“ bohuzel sanci.
Jinak piste sve poznatky, rada ctu nazory jinach lidi na praci, kterou vyslovne miluju…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo, sorry za hrubky, psala jsem rychleji, nez myslela a az ted to po sobe precetla!!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den.
Capricorn,taky teď řeším MM reality,mají nějaký plat,který máte určitě každý měsíc?Nebo taky můžete mít holý zadek?
- Citovat
- Upravit
@Marfu1 píše:
Dobrý den.
Capricorn,taky teď řeším MM reality,mají nějaký plat,který máte určitě každý měsíc?Nebo taky můžete mít holý zadek?
Nemají žádný plat „pevný“, žije se jen z provizí.
Takže když se nic neprodá, peníze nejsou žádné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barca12345 Tomu, že nesmíš po odchodu z firmy po nějakou dobu pracovat v oboru, se říká konkurenční doložka. Zaměstnavatel se ale musí zavázat, že po tu dobu bude vyplácet plat v plné výši. Takže pokud rok po odchodu z firmy nesmím ke konkurenci, ještě rok po odchodu mi forma musí platit.
I pokud bys něco takového podepsala a firma ti pak neplatila, vůbec se nemusíš bát jít dělat do jiné firmz ve stejném odvětlví. Je to soudně nevymahatelné, nemají nic v ruce. Taková konkurenční doložka je neplatná.
To co píšu, se samozřejmě týká zaměstnaneckého poměru. Ten se řídí zákoníkem práce. Pokud jse práci na žinost, tak tam fakt nevím, jak to funguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oni tam něco píší o podpoře pro začátečníky v částce 24000…pokud dělají na smlouvu?Snad dokonce nedávají ani služební auto a notebok..
- Citovat
- Upravit
@jessikka
Jasne, pokud je to „zamestnanecky“ pomer, muze to tak byt, ale ja bohuzel neznam realitku, ktera maklere „zamestnava“, vzdy je prace rovadena rekneme na zaklade mandatni smlouvy, kdy jsou makleri OSVC (alespon ja jsem se s jinym pripadem nesetkala)… a pokud jsi placena jako OSVC, plati te treba z provize a kdyz uz nepracujes, nemas zadne obchody, provizi a teda ani narok na plat… ![]()
Realitka, s kterou spolupracuju uz vysoudila penize po dvou maklerich, kteri prebehli… ![]()
Marfu1 „Snad dokonce nedavaji sluzebni auto a notebook“ - prece si nemyslis, ze by jsi nastoupila, firme nic nevydelala a ona by ti dala vse k dispozici???
Podporu 24.000 Kc ti do zacatku klidne daji, ale urcite ne jen tak, bude to podlozeno smenkou, zavazkem, ze dostojis urcitym zavazkum treba do tri mesicu a tak dale!!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
těch 24 dávají, ale né najednou, ale rozdělené myslím ve 3 měsících…
ale musíš splňovat určitá kritéria, jako daný počet nabraných nemovitostí, na výhradní smlouvy, atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím holky tak jsem se na vás přišla podívat ![]()
Práce mi dopadla - pohovor mi dal teda zabrat ale zvládla jsem ho že mě hned vzali,začala jsem v sobotu a už mám svoji 1 podepsanou smlouvu:-)
zítra mám svoji 1 prezentaci(prohlídku)s novým zájemcem,tak z toho mám celkem nervy,jinak si neodpustím že na tuto profesi je potřeba být fakt v pohodě a zvládat stres-já mám za těch pár dní 5 kilo dole,jsou to nervy když ještě vše nevím co o jak,snad bude časem lépe ![]()
držte mi palce,tato práce není jednoduchá jak se může zdát,je tam mnohem víc s čím si člověk musí poradit a povznést se nad tím,a taky je to trochu i o štěstí,tak mi ho přejte ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zdravím holky tak jsem se na vás přišla podívat![]()
Práce mi dopadla - pohovor mi dal teda zabrat ale zvládla jsem ho že mě hned vzali,začala jsem v sobotu a už mám svoji 1 podepsanou smlouvu:-)
zítra mám svoji 1 prezentaci(prohlídku)s novým zájemcem,tak z toho mám celkem nervy,jinak si neodpustím že na tuto profesi je potřeba být fakt v pohodě a zvládat stres-já mám za těch pár dní 5 kilo dole,jsou to nervy když ještě vše nevím co o jak,snad bude časem lépe
držte mi palce,tato práce není jednoduchá jak se může zdát,je tam mnohem víc s čím si člověk musí poradit a povznést se nad tím,a taky je to trochu i o štěstí,tak mi ho přejte
Jen tak dale! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím holky tak jsem se na vás přišla podívat![]()
zítra mám svoji 1 prezentaci(prohlídku)s novým zájemcem,tak z toho mám celkem nervy,jinak si neodpustím že na tuto profesi je potřeba být fakt v pohodě a zvládat stres-já mám za těch pár dní 5 kilo dole,jsou to nervy když ještě vše nevím co o jak,snad bude časem lépe
držte mi palce,tato práce není jednoduchá jak se může zdát,je tam mnohem víc s čím si člověk musí poradit a povznést se nad tím,a taky je to trochu i o štěstí,tak mi ho přejte
Super
tak držím palce ať jdou nemovitosti pod ruku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem opět tady,dnes moje 1 prezentace,nervy mám na pochodu ještě teď,zájemci vypadali spokojeně ale mají ještě další prohlídky,věřím že nekoupí hned 1 barák který uvidí,pár argumentů jsem jim vrátila a myslím že to nakonec dopadne,teda kéž by ![]()
Holky co tuto profesi děláte,prosím vás jak to zvládáte psychicky,zvyknu si časem nebo na tom budu pořád takhle stejně vynervovaně,já jen abych za chvíli nebyla průsvitná… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak jsem opět tady,dnes moje 1 prezentace,nervy mám na pochodu ještě teď,zájemci vypadali spokojeně ale mají ještě další prohlídky,věřím že nekoupí hned 1 barák který uvidí,pár argumentů jsem jim vrátila a myslím že to nakonec dopadne,teda kéž byHolky co tuto profesi děláte,prosím vás jak to zvládáte psychicky,zvyknu si časem nebo na tom budu pořád takhle stejně vynervovaně,já jen abych za chvíli nebyla průsvitná…
Urcite si zvyknes… ![]()
Kdyby jsi videla me prvni kroky v praci (moje realitni cinnost se promiji i s exekucemi a drazbami) tak by jsi utekla - i ja jsem chtela se vsim prasknout… Lidi, od kterych jsme koupili v drrazbach domy, rodiny u kterych jsme resili exekuce a tak no sila…
Mockrat mi jich bylo lito, po vecerech jsem skoro brecivala, 24 hodin denne nemyslela na nic jineho nez na to jak to bude, co reknu, jak to reknu… ted uz jsem se oslehala, pochopila plno veci a na vse se zacala divat jinak!!!
Drzim palce at to vyjde, i kdyz sama prijdes na to, ze i kdyz lide rikaji, jak jsou nadseni a jak se ozvou, ve vetsine pripadu se ani neobtezuji zavolat, ze nemovitost nechteji…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit