Práce realitního makléře
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@jiricek75 píše:
Já jsem dělal makléře 4měsíce a vzdal jsem to. Nabral jsem i nemovitosti jako ex. smlouvy, ale pak ty prohlídky. Jezdíš na ně 20km a několikrát, ten benzín ti nikdo nezaplatí. Jo hodně lidí chce prodat ale málo lidí kupuje. Prostě dnes reality NE. Měli by zvednout provize ale to oni neudělají.
Zacatky jsou vzdy tezke…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
makléř
A taky jsou konkurenční realitky nefér. Nedodržují etický kodex. Nabral jsem ex. smlouvy a už volají majiteli ať mi dají výpoveď. Nedokaží si sami najít tak loví a přemlouvají klienti, je to nefér. Je to i tím že je tu strašně moc realitek.Jak už jsem napsal nabídka-převyšuje poptávku. Kdybych aspoň prodával 1 nemovitost měsíčně tak se to dá, ale opravdu realita je jiná!!!
- Citovat
- Upravit
@jiricek75 píše:
A taky jsou konkurenční realitky nefér. Nedodržují etický kodex. Nabral jsem ex. smlouvy a už volají majiteli ať mi dají výpoveď. Nedokaží si sami najít tak loví a přemlouvají klienti, je to nefér. Je to i tím že je tu strašně moc realitek.Jak už jsem napsal nabídka-převyšuje poptávku. Kdybych aspoň prodával 1 nemovitost měsíčně tak se to dá, ale opravdu realita je jiná!!!
Bohuzel, v dnesni dobe se na „eticky kodex“ nehraje. Vyhrava ten, kdo ma ostrejsi lokty.
Prodat jednu nemovitost mesicne urcite neni sci-fi, nicmene je na to potreba delsi doby nez ctvrt roku, kdyz neni portfolio nemovitosti, neni z ceho prodavat, ze…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Makléř
Dobrý den,
taky se chci zeptat na tuto práci, ale spíš mě zajímá toto:
makléř pracuje jako OSVČ předpokládám, to znamená, že si musí vyřídit živnostenský list a platit si sociální a zdravotní pojištění. Zdravotní pojištění se platí každý měsíc na pobočce zdravotní pojišťovy asi, ale kde se platí sociální a v jaké výši to netuším. Dále asi musím odvést 15% daň z příjmu, tj. z provize co dostanu pokud něco prodám. Takže v lednu musím podat na fnančním úřadě vyúčtování daně, nejspíš si budu muset najít nějakou účetní, která to dobře spočítá. Dále pokud si to člověk vyzkouší a zjístí, že na to nemá co s živnosťákem a jak převést placení soc. a zdrav. třeba na pracák.
Díky za odpověď.
- Citovat
- Upravit
Ahojky mám zítra jít na pohovor makléřky nemám stím žádné zkušenosti nevím co mám od toho čekat, máte stím někdo zkušenost? je to ve městě kde se ty byty hodně prodávají apod.. a jedná se přímo o RK mmreality
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pavla.velova nebrat, ani omylem. Počítej s tím, že první 3-4 měsíce budeš doplácet ze svého a nevyděláš ani na chleba. a mm reality se vyhnout velkým obloukem, jsou to podfukáři, jejich jednání s klientama je celkem velký hnus - osobní zkušenost z pozice makléř. a mmchdm, je upa jedno, v jakém je to městě. Počítej s tím, že na jeden byt bude během pár minut volat klidně 50 makléřů, šance, že se k tomu dostaneš, je dosti mizivá..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj dělala jsem makléřku mesic, nedali mi ani fixni plat, kery mi slibovali, jak taky, když mi nedali ani smlouvu, co měli…a pokud nejsi v dobře lokalite a nejsi v tom profik, tak tam nechod, pac budes jezdit a volat ze svých penez a jestli neprodáš, doplatíš na to…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jedna by tu asi byla
Je to ralitka, která právě začíná a nabízí to, co nikde jinde nenabízejí. Vysoké provize a hlavně makléři si tam mezi sebou nekonkorují, ale mají odměny i z prodejů ostatních makléřů. Tedy super. Zrovna se o to zajímám a brzy tam začnu pracovat. Vypadá to fakt dobře.
- Citovat
- Upravit
@ver-nika píše:
Je to ralitka, která právě začíná a nabízí to, co nikde jinde nenabízejí. Vysoké provize a hlavně makléři si tam mezi sebou nekonkorují, ale mají odměny i z prodejů ostatních makléřů. Tedy super. Zrovna se o to zajímám a brzy tam začnu pracovat. Vypadá to fakt dobře.
Myslim si, ze stejne zjistis, ze to nani tak jednoduche…a ty provize z prodeje si snad určuješ ty sama…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kaseny88 píše:
Myslim si, ze stejne zjistis, ze to nani tak jednoduche…a ty provize z prodeje si snad určuješ ty sama…
Provize jsou dane smlouvou… teda alespon ja jsem se nesetkala s tim, ze by to bylo jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barca12345 píše:
Provize jsou dane smlouvou… teda alespon ja jsem se nesetkala s tim, ze by to bylo jinak.
ja jsem se teda setkala s tim, ze provizi si urcuje sam makler, ktera prodava danou nemovitost,,, ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kaseny88 píše:
ja jsem se teda setkala s tim, ze provizi si urcuje sam makler, ktera prodava danou nemovitost,,,
Asi jak ktera realitka… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barca12345 píše:
Asi jak ktera realitka…
to byla realitka tadyk u nas…neznama…myslim, ze to bylo nejak SM reality nebo tak, uz si to ani nepamatuju, pac je to dlouho, ale měli to tam takhle…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky. Všimla jsem si tohoto příspěvku.
Musím říct, že i já jsem již dlouho toužila po práci realitní makléřky. Tudíž jsem se rozhodla do toho jít. Byla jsem na pohovoru v realitní kanceláři Dumrealit. Po pohovoru s franšízantem jsem byla celkem nadšená. Je to práce na ŽL. Ve většině takřka samostatná. To znamená, že vše si skoro zařizujete sami.Jak hledání nemovitosí k prodeji tak pronájmu a všeho. Což mi nevadí. Ráda pracuji spíše sama, mohu se tak lépe soustředit na práci. Ale jde mi o to, co vše vlastně zaobírá práci makléřky. Strašně mě na tom láká samozřejmě výdělek, práce s lidmi. Ale co vše dělá vlastně makléř? Neumím si představit právní servis a vše kolem toho. Pokud máte někdo zkušenosti, prosím napište ať pčřesněji vím, do čeho jdu. Moc děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem dělal makléře 4měsíce a vzdal jsem to. Nabral jsem i nemovitosti jako ex. smlouvy, ale pak ty prohlídky. Jezdíš na ně 20km a několikrát, ten benzín ti nikdo nezaplatí. Jo hodně lidí chce prodat ale málo lidí kupuje. Prostě dnes reality NE. Měli by zvednout provize ale to oni neudělají.