Mám pracovně-etický problém, poraďte!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
461
21.12.06 20:28

Mám pracovně-etický problém, poraďte!

Je mi jasné, že tyto problémy asi teď nikdo nemáte, ale já se vás chci zeptat na názor.
Nastoupila jsem po tříleté mateřské dovolené do zaměstnání. Pracuji jako asistentka jednoho advokáta. Budu tam teprve měsíc, mám strašně práce, protože tam týden nikdo nebyl, takže doháním, co se tam nahromadilo, skoro celý den píši podle diktátu. Vůbec nestíhám, makám bez přestávky a dnes mi zavolala mamka (já jsem nevolala). Mluvila jsem s ní asi tři minuty a on ještě musel slyšet, že se bavím o malé dcerce. Když jsem položila sluchátko, tak mi řekl, že v pracovní době nechce, abych měla nějaké soukromé hovory, že soukromé hovory si mám vyřizovat jen po pracovní době a v práci volat nesmím. Jo, ještě navíc jsem ani nepsala podle diktátu, on si zrovna něco četl a já fotila. Jsem z toho úplně v šoku, pořád na to myslím, proč to dělá. Jaký na to máte názor? Je to normální? Poraďte mi prosím, jak to mám řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2185
21.12.06 21:37

Ahoj,
tohle nesnasim! Uplne se do toho vzivam… :-(. Ja bych z toho byla taky spatna… ale jestli by se to melo opakovat, tak mu na to muzes rict, ze jsi jeste dnes nemela ani prestavku a ze jsi hovor pouze prijala - tudiz jeho kancelar nic neplati za telefonat. Jsou holky, co to hazi za hlavu, kdyz se mu neco nelibi, klidne at to rekne a stejne s tim nic vic nenadela. (jestlize k tobe neprijde a nesekne ti sluchatkem)… Ale ja bych se tim take trapila… Zkus se ozvat, mit pripravenou odpoved, kdyby se to melo opakovat, at vidi, ze si nenechas libit vsechno!
Pevne nervy a do budoucna mozna chapavejsiho a tolerantnejsiho sefa!!!

A dej vedet, jak se to vyviji!!!! Drzim pesticky!!!

Hromix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
21.12.06 21:42

Ahoj bonanzo,

tedy koukám, že to nemáš jednoduchý. Na to nedá asi napsat nic jiného, než že pokud to nehodláš snášet, tak se musíš pokusit najít si něco jiného. Pokud jsi nastoupila do úplně nového zaměstnání (což předpokládám) tak jsi ve výpovědní lhůtě a můžeš ihned odejít. Bohužel jednání toho advokáta je hrozné, lidé jsou prostě různí, měla jsem v jednom z bývalých zaměstnání za šéfovou bulharku, když měla dobrou náladu, tak se s ní dalo docela v pohodě mluvit, ale když jí něco „přelítlo přes nos“, tak dokázala být maximálně hnusná. Moje bývalá kolegyně v tom zaměstnání tenkrát měla zrovna klienta na telefonu, ona za ní přílítla a něco na ní začala řvát, kolegyně si přikryla rukou sluchátko, otočila se na ní a slušně jí řekla, aby prosím prosím tolik nekřičela, že to klient slyší, bulharka zbledla, jakmile kolegyně dotelefonovala, začala na ní šéfová ječet, že se třásly okna, a okamžitě jí hodila na stůl výpověď. Nechutně jednala i s partnery, když se třeba domlouvala s obchodním zástupcem na uveřejnění inzerátu v nějakých novinách, tak jí jenom něco trochu nesedlo, okamžitě začala zvyšovat hlas a nadávat, ten člověk jí tenkrát řekl, že přijde jindy, až bude klidná, a fakt přišel asi za týden (prostě kšeft je kšeft) a ona zase byla jak mílius… no síla. Jinak soukromé hovory ti zaměstnavatel dle mého zakázat může, protože jsi prostě v práci a on tě za to platí. Takže suma sumárum buď se s ním budeš muset snažit najít „společnou řeč“ a budeš muset začít respektovat jeho pravidla (samozřejmě v mezích zákona a slušnosti), neboj se ozvat, pokud máš právo na něco, co ti odpírá, nebo mu dej sbohem. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
21.12.06 23:41

Žralok

Moc se mi líbí tento vtip:
„V moři plavou doktor, architekt a advokát. Připlave žralok a první dva sežere. Proč nesežral advokáta? No přece z kolegiality!“

Na dovolené jsme se seznámili s asistentkou jedné pražské právní kanceláře. Jednou po určitém množství alkoholu začala vyprávět o „disciplíně“ ve firmě. Podobné a horší věci jako v prvním příspěvku. Přiznala, že finančně je to zajímavé, ale tlak hrozný. O dva dni později zjistila, že manžel je taky advokát. Chvíli to překvapení (že vypadáme jinak normálně) nemohla rozdýchat, ale pak se k němu začala chovat jako k božstvu… :roll: Holt zvyk je železná košile…

Tak bacha! Takhle skončit by dobré nebylo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.12.06 09:27

Ahoj,
to je hrůza. Je ten advokát nekuřák? Jít si zakouřit by Ti v pracovní době povolil, nebo ne? A co na toaletu, můžeš :lol: ?

Píšeš, že tam máš teď hodně práce. Nestalo se nikdy, že bys prostě pracovala o pár minut déle, než je pracovní doba?
Asi bych se s ním snažila domluvit, že prostě někdy budu v pracovní době krátce soukromně telefonovat, protože je to pro mě důležité a že tedy potom zase zůstanu v práci o těch 5 minut déle, abych si to napracovala. Naznačila bych mu, že on také jistě bude raději, pokud tam někdy zůstanu o půl hodiny déle až mě bude potřebovat a neřeknu mu, že mimo pracovní dobu nebudu pracovat a basta.
 Eva

• Citovat
  • Upravit
532
22.12.06 11:12

Ahoj Bonanza, tak tohle mě zvedá ze židle, já jsem podobného šéfa měla taky a skončilo to mou výpovědí, protože dělat pod takovým tlakem nešlo. Dělala jsem na mzdové účtarně, kde se za každou chybu tvrdě platí a navíc na tuhle práci potřebuješ mít klid, aby ti všechno do haléře vyšlo. On míval ve zvyku stát mi za zádama a buzerovat mě skrz nepodstatné hlouposti. Ke všemu to byl alkoholik, který chodil normálně do práce na mol a to pak byla šou! Já to udělala tak, že jsem mu všechno na rovinu řekla do očí ( když byl střízlivý), řekla jsem mu, že tohle nejsou pracovní podmíny pro mě, a že existuje taky něco jako Zákonník práce a že zaměstananec je taky jenom člověk, který má nejenom svoje povinnosti, ale také svoje práva. jenomže v té době jsem byla svobodná a bezdětná, takže nebyl problém najít si práci. Chápu, že ty jsi v o něco horší situaci, když jsi nastoupila po mateřské a v dnešní době o dobrou práci, člověk těžko zavadí. Zkus si to s ním slušnou formou vyříkat a domluvit se na nějakém kompromisu, na který přistoupíte oba. Přeju hodně síly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
22.12.06 18:46

Právě, že se to nedá zvládat jsem byla strašně ráda, že jsem sehnala práci na 6 hodin denně. Mám skoro čtyřleté dítě a na osm a půl hodiny se to nedá zvládat. Nastoupila jsem s takovým nadšením, makám nonstop, snažím se vše naučit a ještě mu uklízím kancelář a záchod (ten byl opravdu nechutný).
On mě právě vždy vyhání po pracovní době domů, i když bych tam měla práci. Někdy ale chodím po pracovní době nebo před na soud, poštu a do banky. Finančně je to úplně mizerný, mám jen o trochu víc než bych měla na úřadu práce.
Naštěstí jsem nekuřák, protože jít si zakouřit v pracovní době by určitě nepřekousl. Řekl mi to už dvakrát. Jeden den mi oznámi, že nebudu vůbec soukromě volat v pracovní době a druhý den odpoledne jsem přijala hovor od mého manžela (jediný za celý den) a trval tak 3 minuty (jen důležité věci, abych ho nedráždila, ale rozhodla jsem ho normálně vzít, zrovna jsem jen nadepisovala obálku). Ten advokát na mě přišel a řekl mi, že to s tím telefonováním myslel vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
22.12.06 18:48

Vypadl mi tam kus věty, chtěla jsem napsat, že s malým dítětem se nedá zvládat práce na 8,5 hodiny, tak jsem byla ráda, že jsem sehnala něco na 6 hodin a ještě blízko bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
22.12.06 19:19

já tě fakt strašně lituju, a jinak je jakej? myslíš, že by s ním nešlo normálně promluvit? má děti? víš co zkusit to být v klidu, no a kdyby si trval na svým, tak bych ho asi poslela někam a odešla, já bych nemohla dělat s volem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
22.12.06 21:19

Je to starší chlap, dětem už je 25 let a pořád říká, jak mu lezou na nervy. I manželka. J jsem byla v klidu, normálně jsem mu řekla, že přeci nevolám, že se nevybavuji, jen zvednu telefon, když mi někdo zavolá a to u toho ještě něco dělám. On prostě, že ho to štve, a že to prostě budu akceptovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
22.12.06 22:55

tak jak to popisuješ, je to hodně nepříjemné, i v práci je důležitá nějaká lidskost, ale na druhou stranu myslím, že soukromé hovory do práce nepatří a my v práci jsme to vždycky respektovali, např. já bych si nikdy netroufla zavolat své mamce do práce, ani ona mi tam nevolala - .. samozřejmě pokud by šlo o něco důležitého, je třeba si takový hovor vzít a šéf by to jistě pochopil. Myslím, že je třeba jen se s ním o tom rozumně pobavit, že máš malé dítě a když předpokládáš, že ti volá někdo kvůli němu, že se děje něco důležitého, že ten hovor prostě vzít chceš a vyřídíš ho v maximální stručnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.12.06 16:26

ahojík,
já si myslím,že te jen šikanuje.To víš,je si vedomej,že s deckem se špatně schání práce.Ale já bych se i přesto ozvala.Příště si ten kretén muže totiž vymyslet zase neco jiného…
Rikej si,že je to jen práce a neboj se ozvat,on ti stejně nic neudelá.Pokud jsi pracovně dobrá,tak zase nez by za tebe nekoho zaučil a myslím,že by mu v takové buzeraci nikdo nedelal.
S. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat