Máte někdo jogurtovač?

487
18.3.14 18:59

Máte někdo jogurtovač?

Už nějakou dobu přemýšlím že bych koupila jogurtovač. Máte ho někdo? Zajímalo by mě jestli se to vyplatí. A kde se da sehnat ta sušená jogurtová kultura…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30971
18.3.14 19:01

Mame a jsme spokojeni. Kulturu jsme neshaneli, staci koupit na prvni varku holandii. Nekomu stejnou sluzbu jako jogurtovac udela topeni, ale to my nemame, proto jogurtovac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
18.3.14 19:01

Ahoj, já ho mám a je to skvělá věc. Na ten můj je jedna dávka 1l mléka (používám polotučné), do toho vždy přidám jeden malý bílý choceňský jogurt + cca 3 lžíce sušeného mléka, jogurtování zapínám na 8 hodin a výsledkem je vynikající jemný a akorát hustý jogurt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
18.3.14 19:05

Máme už ho doma skoro 16 let, bylo období, kdy se užil hodně, ale momentálně je zasunutý na horní polici v kuchyni a čeká na svůj velký návrat. Kupuju dětem velké balení holandie, obvykle v akci, on nějakou dobu vydrží. Tak nevím, co ti odpovědět na otázku, jestli se to vyplatí. Po finanční stránce asi moc ne, ale zase víš jistě, co v tom jogurtu je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
18.3.14 19:09

@Knoflice take bych rekla, ze financne je to mozna o malo vyhodnejsi, ale zase ne o moc. Leda by jsi mela mleko od zemedelce. Ale nam vyhovuje ta nezavislost na obchode, pripadne na akcich, nakupujeme 1× tydne. Take mne chutna mnohem vice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
18.3.14 19:11

Nemám, když dělám jogurt, tak v peřinách. za mě je to zbytečnost..ale to je věc názoru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
18.3.14 19:25

Máme, do 1 litru plnotučného mléka zamíchám 1 vrchovatou lžíci Hollandie, s výsledkem jsem spokojena já i děti. Ekonomicky to asi výhodné příliš nebude, ale jak už tu někdo psal, vyhovuje mi nezávislost na akcích a to, že vím, co v jogurtu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1839
18.3.14 19:30
@slavuska1 píše:
Nemám, když dělám jogurt, tak v peřinách. za mě je to zbytečnost..ale to je věc názoru ;)

Jogurt v peřinách? 8o
Jak to, prosím tě, děláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
18.3.14 19:35

Jogurtovač mám a jsem spokojená. Mléko kupuju u zemědělce 1litr za 12kč takže i finančně se to vyplatí. Jen je to trochu pracnější, že se mléko musí převařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.3.14 20:03

Taky mám, je to fajn. Jogurtuje většinou přes noc… a to jsme v peřinách my :mrgreen:, jinak se dá jogurt vyrobit i bez něj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
18.3.14 20:08
@slavuska1 píše:
Nemám, když dělám jogurt, tak v peřinách. za mě je to zbytečnost..ale to je věc názoru ;)

Taky dělám v peřinách. Do mléka přimíchám trochu jogurtu (hollandia nejlépe), zahřeju na 40 stupňů, naliju do skleniček a ihned zabalím pod peřinu (před tím ještě dám skleničky na pekáč vystlaný froté ručníkem. Nechám tak 12 hodin. Poté je jogurt hotov a šup s ním do lednice. Cca 3× lze pak jako startovací kulturu pro další jogurty použít i ten svůj jogurt, potom počtvrté zas koupím hollandii..
Zatím se mi jogurt vždycky povedl! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
18.3.14 20:11
@olinka11 píše:
Jogurt v peřinách? 8o
Jak to, prosím tě, děláš?

ahřeju na 40st mlíko, zamíchám do litru jednu malou hollandii, dám do šroubovacích skleniček, a zanesu do postele pod deku, nechám to tam cca 6 hodin :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1839
19.3.14 06:24

@slavuska1 to vyzkouším, díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
19.3.14 08:09

A kupujete nekdo tu jogurtovou kulturu v sáčku? Asi je to hodně drahé že jo. KDyž kupujete raději holandii.
JA bych asi nemela nervy na to to dělat v peřině :-D.
Hlavne mala nam furt leze do postele a skáče tam… Ja mam hrozne rada ty jogurty z trhu a rada bych si je delala doma, ale proste jestli by to doma stalo vlastne taky tu dvacku tak si to asi budu spis kupovat od nich. No dat tam jen mleko tak se to vyplati, ale prave ta jogurtova kultura nevima ni kde ji sehnat. Aby to nebylo naky moc složity. Me se prave nechce kupovat holadnie to uz bych si ji rovnou mohla kupovat a nedelat si vlastni.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
19.3.14 10:55
@žabinka píše:
A kupujete nekdo tu jogurtovou kulturu v sáčku? Asi je to hodně drahé že jo. KDyž kupujete raději holandii.
JA bych asi nemela nervy na to to dělat v peřině :-D.
Hlavne mala nam furt leze do postele a skáče tam… Ja mam hrozne rada ty jogurty z trhu a rada bych si je delala doma, ale proste jestli by to doma stalo vlastne taky tu dvacku tak si to asi budu spis kupovat od nich. No dat tam jen mleko tak se to vyplati, ale prave ta jogurtova kultura nevima ni kde ji sehnat. Aby to nebylo naky moc složity. Me se prave nechce kupovat holadnie to uz bych si ji rovnou mohla kupovat a nedelat si vlastni.-)

tak to nedělej z hollandie, ale udělej to z toho jogurtu z trhu, kup jeden, a udělej to z toho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí