Porucha F 23 na pračce

Thesis
18.3.14 15:48

Porucha F 23 na pračce

Zrovna jsem zapla pračku na 40 stupňů, 2 roky starou, je to tenhle typ http://pracky.heureka.cz/…6-1/galerie/ a z ničeho nic mi po 30ti sekundách vyskočila porucha F 23,v návodu je podržet tlačítko Restart na 3 vteřiny. Nevíte jestli je to něco vážného? :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12803
18.3.14 15:51

@Ettelwen tak takovou nemáme, ale nemáš jen třeba ucpaný přívod vody do pračky, že by chtěl propucovat, že by do ní teklo málo vody a ona vyplivla tuto chybu :nevim: Odhaduju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
18.3.14 15:53

Tuto hlášku mi hodila pračka, když byl ucpaný filtr. Zkoušela jsi ho? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
18.3.14 15:57

@Jane29 @Nikaveru Nám právě předevčírem svítila kontrolka „Vyčistit čerpadlo“ ve filtru byl ulomený kus zipu, to jsme vyčistili a dneska mi to vyhodilo tohle. :zed: A zrovna peru výbavičku na miminko. :roll:

• Citovat
  • Upravit
3236
18.3.14 15:58

@Ettelwen Zkus ještě jednou ten filtr prohlédnout. Taky mi to udělalo, že po vyčištění filtru při dalším praní tam ještě něco „sjelo“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
18.3.14 16:14

@Nikaveru Tak filtr je čistej :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1088
18.3.14 16:17

Vypadá to na teplotní čidlo. Doporučuje se tohle: K této chybě dochází selhání topné jednotky.
Doporučení:

Odpojte napájení pračky.

Zkontrolujte čidlo teploty vody a připojení k němu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
18.3.14 16:20

@Ettelwen :nevim: aha, tak možná poradí holky.. třeba mají jinou zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
18.3.14 16:23

V zahraničí mi to ukázalo Selhání tlakového spínače, momentík, celé to přeložím a písnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
18.3.14 16:25

@mybaby Jéje a dá se to spravit doma? :think: Zrovna mám chlapa v práci. :zed:

• Citovat
  • Upravit
875
18.3.14 16:31

Na stejnou chybu k nam prisel servisak v ramci zaruky a uvnitr byl vypadly dratek ze svorky v elektricke jednotce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
18.3.14 16:37
@u763 píše:
Na stejnou chybu k nam prisel servisak v ramci zaruky a uvnitr byl vypadly dratek ze svorky v elektricke jednotce.

Problém je, že už asi nenajdu fakturu (kupovaná z eshopu), sloužila jako záručák. :think: V záruce je ještě 3 měsíce.

• Citovat
  • Upravit
1088
18.3.14 16:40

Takže Chyba F23
Systém detekoval během pracího cyklu, že tlakový spínač je vypnutý( nefunkční) po dobu 10 sec. proto se zobrazila chyba F23
Možné příčiny: zkontrolujte tlakový spínač( může to být ten vypadlý drátek, co píše U763 výše), a podívejte se, za jsou všechny kabely( drátky) připojené.
Spusťte testovací program, pokud chyba přetrvává, zobrazí se znovu na displayi. Pokud se zobrazí chyba F08 nebo F12, jedná se o selhání celého obvodu- takže pokud jsem to pochopila, pokud se ukáže 8 nebo 12, je v prd…i programátor a to už se nevyplatí opravovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
18.3.14 16:45

@Ettelwen že nemáte záručák absolutně nevadí. Nemusí být ani potvrený, stačí Vám zjistit den, kdy jste jí kupovala. pokud to byl eshop, platila jste to kartou a najdete to na výpise z banky :) Pro reklamaci to stačí a reklamovala bych to hned :) Když se něco začne kazit, bude se to ve většině případech už jenom kazit. Pracovala jsem v elektru, měla jsem s tím bohaté zkušenosti :) Zavolejte si do toho eshopu a objednete si technika. Pokud Vám ho nebudou chtít objednat, že si musíte zavolat sami, tak si nechte poslat potvrzený záruční list o koupi- servisák ho bude chtít vidět. A z 90ti % až budete do Whirlpoolu volat, tak budou chtít nadiktovat číslo záručáku. A teď vlastně nevím, mám pocit, že zrovna u Whirlpoolu nemají uni záručáky, ale jsou polepené od firmy. tzn. je tam vidět SN, a typ. Takže budete muset zavolat do Whirlpoolu a říci, že jste záručák ztratili, vystaví Vám duplikát a rovnou si objednáte po tel ten servis, servisák už přijde i s tím záručákem rovnou k Vám domů :). Bude to rychlejší, než to řešit přes eshop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
18.3.14 16:54

U whirpoolu je fakt nejrychlejsi zavolat na jejich servisni linku a oni objednaji nejblizsi smluvni servis, a whirlpool uz zarucaky nevede, servisakovi staci doklad o zaplaceni, fakturu, tu bys mohla mit ulozenou v mailu, eshopy je tak posilaji, nebo je pozadej o zaslani, mne to takhle Kasa.cz posilala znovu skoro po 2 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí