Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No já si to taky myslím, že mě nikdo nemuže zaručit, že ten pes bude ok. A já nikdy psa s PP neměla a nikdy to nevyžadovala. Myslím si, že když budu psa mít ráda tak mi to oplatí. Bude mu u nás dobře jsme tak trochu na samotě nemáme sousedy a velký výběh. Jen to prostě nechci uspěchat a jsem vděčná za názory všech. Měli jsme pejska z utulku rasa nevím kříženec a byl supr hlídač. Žádný výcvik a miloval nás, jen si občas dělal co chtěl ![]()
PP urcite neni a ani nemuze byt zarukou 100% zdravi a jak jsem psala jsou chovatele a chovatele ale u dobrych chovatelu jsou proste urcite aspekty dlouhodobe sledovany a nekterym nemocem se tim da trochu predchazet…jsou takovy co ty psy mnozi hlava nehlava…a taci co se tomu venujou s veskerou peci a laskou a pak jsou lidi co CHS nemaji treba se tomu venujou taky s laskou ale vedi o tom prd…klidne nakryjou dva psy s DKK 3/3 (pac ani nevedi co to je) a stene ma vic jak 90% moznost ze ju bude mit taky (U velkych psu je to velmi rozsirena nemoc..nekteri psi s tim bez problemu ziji cely zivot…jiny ti v roce prestanou chodit treba na zadni nohy)…clovek proste musi koukat od koho porizuje at s PP nebo bez PP, dojit tam nekolikrat na navstevu nez vezme stene..sledovat lidi i psy..v neposledni rade vybrane stene..
..ja chovam leta letouci dogy…a dycky mame nejakyho pastevce pro ovce a kozy. a videla a zazila jsem toho uz hodne…kdyz vyberes rasu tak stejne kazdy jedinec je unikatni a trochu jinej…treba zrovna momentalne mam jednu dogu „loveckou“ ac to dle jejich povahy je zcela nemozne
![]()
alanis píše:
No já si to taky myslím, že mě nikdo nemuže zaručit, že ten pes bude ok. A já nikdy psa s PP neměla a nikdy to nevyžadovala. Myslím si, že když budu psa mít ráda tak mi to oplatí. Bude mu u nás dobře jsme tak trochu na samotě nemáme sousedy a velký výběh. Jen to prostě nechci uspěchat a jsem vděčná za názory všech. Měli jsme pejska z utulku rasa nevím kříženec a byl supr hlídač. Žádný výcvik a miloval nás, jen si občas dělal co chtěl![]()
O tom toje, něco si přečti, pozkoumej, promysli a jaká rasa ti bude nejvíce vyhovovat, takového si poři´d pejska, to je celý, spíš si pročítej povahu psů, zajdi na různé klubové stránky plemen a dočteš se tam toho víc, než mi ti tady napíšem. Každý preferuje jiné plemeno, někdo miluje malé psi, někdo velké, někdo bojové.....Každý si bude stát za tím, sčím je nejspokojenější. Každopádně ti přeji šťastnou ruku při výběru.
Všem moc děkuji. Jak bude doma nějaké štěně tak ho hned uvidíte! ![]()
Středoasiata měl strýček na hlídání u jeho firmy. Podle mě je to ostrejší pes, který potřebuje pořádný výcvik. On ho bohužel celkem „odfláknul“, takže pes někdy napadl zákazníky, jeho a jednou pokousal sestřenku.
No psi to jsou ,ale nejsou odolní srstí. já myslím ,že leonberger je stejný jako středoasijat.Nesmí se mu ustoupit nikdy!Výcvik musí být důrazný a neustoupit,ale nikdy neubližovat.Jsou to jinak miláčci.Mám ted doma jednoho SAO je mu 9měs.a je z utulku a nemocnej,ale je zlatej.Jen musí být člověk opravdu důsledný-potom budete mít věrného a dobrého hlídače i miláčka,ale nikdy bych si ho nevzala dospělého.
No hlavně je ujasnit si na co toho psa potřebujete.Já mám pořád Asiaty a v pohodě.Neměla jsem žádný problém.A to mám fenu a k ní jsem koupila 3letého psa a dobrý.Je to jen pes akorát nikdy nedovolte aby byl ve stejné rovině s vámi on to nepochopí,bude si myslet že jste jako vůdce neschopná.Takže buď budete nad ním anebo pod ním ve smečce.Ale to je u každýho psa stejný věřte mi.Takže když se vám líbí asiat vemte si ho nepoznala jsem oddanějšího psa ke svý rodině.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat........
Nevíte,Proč můj středoasijský pastevecký pes nejí už tři dny???......?????…???
Prosím, odpovězte…
Díky…
![]()
ATINKA,nezlob se na me,ale vzdyt je to uplne jedno,jestli mas stredoasiata,nebo kokra,pes ti proste nezere,pricin muze byt vic a po netu to urcite nevyresis.Chce to veta.
Mám Středoasiata a o plemenu vím celkem dost 13.let praxe.
Plemeno je perfektní bezproblémové pokud se o něj staráte dobře.
Na výchovu je trochu odlišný. nebýt, zbytečně po něm neřvat, ukazovat povídat tím vznikne vazba pokud máte děti tak ať s nimi je jako štěně často (ale nesmí mu ubližovat pamatuje si jako slon). ![]()
Zbytečně neštěká -.
Nedoporučuji toto plemeno člověku co chce velkého psa na okrasu a podobně, ani člověku co z něj chce mít bestii nebo někomu co na něj nebude mít čas do 3.let pět u psa se mu musíte dostatečně věnovat .Po 3.roku je psychika psa celkem vyvinutá tudíž víte co od-něj čekat ![]()
Já mám Dceru 2 roky kluka 5 let a bez problému jsem mohla nechat mimčo se psem na zemi dceru opatrovala moje fenka jako by byla její o každém zabrečení jsem věděla protože za mnou hned přišla a tahala mne za tričko nebo za nohavici ke kočárku. Záleží jakou povahu v něm vyvynete. Jinak Chytrý, urážlivý, hodný ale v nepravých rukou nebezpečná zbraň. Tak jako každý pes. ![]()
Ahoj Verunko máš úplnou pravdu. Mám asiatku bude jí 7.října 13 let a doufám že ještě
nějakej ten rok vydrží. Je fantastická a teď co je starší dáma nemá chybu aspoň ne
moc velikou.My jsme teď dvě babky v baráku. Nehledě na to kolik má let mi letos na poli stihla chytit 4 křečky a…nerozchodili to.Tak jsem jí to nakonec rozmluvila už to nedělá no ale kdyby byla chvilka nepozornosti z mé strany tak nevím jestli by odolala. Mám jí moc ráda takovou jaka je aj s těmi jejími lumpárnami ale to jsou lumpárny kterými nikomu neškodí. Hlídá i jako babka velice dobře a umí být zatraceně rychlá když chce. Mě už bude 60 takže taky nejsem žádná mladice ale jinýho psa jak asiata nechci je to to nejlepší co mě potkalo a jsem s tím plemenem velice spokojená a nemusím se bát když takovýho psa mám s sebou.
Dobrý den samozřejmě je lepší nastudovat před pořízením co nejvíce věcí o dané rase a v prvním roce života se mu maximálně věnovat učit ho a dopřít mu maximální kontakt z dětmi v prvních jeho čtyřech měsících ho nechat třeba z dětmi v pokoji ať mu hned od pořízení lezou do misky a krmí ho. Pokud jsou děti malé a obtěžuje je neadekvátní hrou připoutat na řetěz. Má poměrně vysokou váhu učit neskákat na lidi a nejlepší je cvičák.
Nedoporučuji jako prvního psa
To by mohl být problém. Doporučuji taky cvičák na základní výcvik a socializaci sao je pes jako každý jiný v této váhové kategorii no a i oplocení musí být dobré.
po 3 roku jsou většinou tito psy klidnější vyrovnanější a mírnější v aktivite. Při dobré výchově nejlepší ochránce rodiny.
![]()
Dobrý den, chci se zeptat na názor, týkající se váhy štěněte. Dostala jsem štěně středoasiata - pejska. Jsou mu právě 3 měsíce, je z vrhu 13štěňat a byl menší než ostatní pejsci. Odčervila jsem ho, protože chovatel nedodržel odčervovací schéma, byl mírně začervený. Dnes u veterináře na váze měl 10,5kg. Veterinářka ho prohlédla, vše zkontrolovala, pejsek je zdravý, čilý, sebevědomý, jen zuby odpovídají odhadem o něco mladšímu štěněti. Máme ho týden a zhruba kilo přibral - domácí váha není až tak přesná. Veterinářka vyslovila teorii. že fenu pes nakryl 2× a některá štěňata byla při narození méně vyvinutá. Je možné, že pejsek doroste nebo spíš máme počítat s menší velikostí? Rodiče psa muž viděl, jsou to pracovně využívaní psi na velkém statku i proto jsme chtěli pejska od těchto chovatelů.
Ještě jsem ti chtěla napsat, pročti si něco o pastevcích jací jsou a pokud se ti to bude líbit, jdi do nějakého, oni jsou vesměs stejní, jsou ostří, hlídaj barák, a pokud se k nim budeš chovat hezky, vychovávat je, starat se o něj, bude i on ti na oplátku dávat lásku, jako každý pes. Ale od štěněte musíš prostě cepovat, cvičit, nesmíš polevit a za odměnu nemusíš zamknout barák.