Děti se bojí štěněte

1760
7.7.11 11:22

Děti se bojí štěněte

Holky prosím o radu.
Včera jsme si domů přivezli dvouměsíční štěňátko hovawarta, je to větší pes, takže i štěně není úplný drobeček :wink:.
Holky (2,5 roku a 4,5 roku) se psa bojí :-(. Dokud je štěně v klidu, je to v pohodě, ale sotva se pes pohne, hlavně směrem k nim, začínají před ním utíkat, máchat rukama, všechno to, co se nemá :roll:. Když se je snaží očuchat, tak je zle.
Samozřejmě vysvětluju furt kolem dokola, jak musí na pejska, ale nikam to nevede :-(. Po jednom dni je asi brzo hodnotit, ale nemáte někdo nějaký figl, jak děti přivyknout, hlavně tu mladší? Starší si už trochu dá říct, ale menší zachvacuje chvílemi až panika.
Holky nenutím chodit za pejsem (máme ho na terase), chtějí to samy, ale začnou se bát, hned jak se pes pohne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
7.7.11 11:27

Majda se zas na všechny psy vrhá=/, taky nic moc.

Zkusila bych té malé dát do ruky pamlsek, štěně kousek od ní (jeden dospělák jistí psa, jeden prcka), dítko položí ňamku na zem a štěně je vypuštěno, běží sice za děckem, ale zastaví se před ním (předpokládejme, že psisko raději žere piškoty než děti :mrgreen: ),
Tak by si malá mohla zvyknout, že pohyb štěněte směrem k ní není nebezpečí… Třeba se postupně dopracovat až na krmení z ruky. :think:
No ale to pouze má úvaha :lol:
případně držet štěně zpacifikované, ať ho malá hladí a postupně štěněti dopřávat větší volnost, jak si dcerka bude zvykat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
7.7.11 11:28

Ahoj, asi ti moc neporadím, chce to čas, neteř se synovcem se taky báli, štěňata jsou rychlá, hravá a neznají míru, ve hře i kousnou a těma jejich ostrýma zoubkama to bolí, ale jak trošku povyrostou a zklidní se, bude to lepší, neteř a synovec jsou teď se psem nejlepší kamarádi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.7.11 11:33

A určitě si za pár dní zvyknou, ta touha muchlat kožíšek bude silnější než strach=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
7.7.11 12:06

Moje děti se ke psům vrhají, i k cizím :mrgreen:
Ale já se od mala bojím psů..Teď už nekřičím, ale mám nepříjemný pocit, když proti mě běží větší pes nebo i menší, kterého neznám..
Může to být fobie..
Ne každý je milovník psů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
7.7.11 12:09

ja myslim ze to chce cas, zvyknou si…my mame dogy…casto sem chodi kamaradky na navstevu s detma…nektery se zezacatku boji…nektery se po nich vali hned :mrgreen: ale zatim si vsichni zvykli (az teda na jednu vyjimku - ale tam za to muze maminka pac se nemuze rozhodout jestli malej na psa smi nebo nesmi sahat, jednou histericky rve neeee pak pohlad tak v tom ma malej zmatek)
no a ta nase jak ji odmala do kocaru kouka mega hlava nejakyho psa tak se psu neboji vubec coz taky neni idelani..na nu steka rotwailer pres plot a ona k nemu bezi ze udela mala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
7.7.11 12:26

Jája je přesnej opak. Sousedovic psa štípl (a dost silně) do ocasu. Pořídili jsme si kotě, a ještě týž den si s ním „hrál“ - učil ho plavat v bazénku, pouštěl po skluzavce … a nějak ho netrápí ani to, že pes i kočka se úměrně bránili po svém … Takže já hlídám zvířata před ním. Ne že by jim záměrně ubližoval, to ne … on si s nima prostě „hraje“ …

Jediné, co zabírá, je konkrétní trest (v případě toho našeho elektrikáře je to zákaz vstupu do tátovy dílny).

Což ti nepomůže, páč ty řešíš úplně něco jiného … ale v něčem snad tě uklidnit můžu. A v tom, že i ten Jára se uklidnil. Chtělo to prostě čas na „sežití“. Chtělo je to oba naučit, že oba z hry a kamarádství můžou mít výhody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
7.7.11 12:47

Já bych řekla, že to chce čas. Mladší se taky bála. MAmka má psa na zahradě a jakmile se k ní přiblížil, dostala histerycký záchvat, za 3 dny už to bylo ok a nechala se i očichat a pohladila si ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
7.7.11 20:44

My máme roční fenku chrta a děti našich přátel se jí taky bály. K překonání strachu stačilo:

• častější kontakt
  • odvolat psa, když proti dětem běžel
  • chceš si pejska pohladit? Ok, chytím fence hlavu a dítěti jsme nastavili zadek - jen tak se nebály
  • krmení - nejdřív děti házely piškoty před psa, ale pak se osmělily (problém pak byl krotit děti, aby psa nepřežíraly :-) )

Neboj, to zvládnete. Děti potřebují více času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný