Pejskovi slzí oči

41882
4.7.11 20:28

Pejskovi slzí oči

Ahoj, máme skoro roční fenku JRT, dřív trpěla s jedním očičkem, často ho měla červené a dost jí slzelo, vet nám předepsal Maxitrol kapky i mastičku, potom všechno zmizelo. Ale asi před měsícem jí začalo téct z obou očiček, nemá je červené, ale skoro pořád mokré, tak jsem chtěla znovu nasadit kapičky, jednou jsem jí tam kápla ale v nestřeženám okamžiku naše hvězda ty kapičky rozkousala,..takže máme jen mast, ale ta se mi nezdá, že by nějak pomáhala..K vetovi se mi moc nechce, účtuje si snad i pozdrav, tak zjišťuji, jestli tu s tím nemá někdo zkušenost a co bych jí popřípadě měla kápnout do očiček, čím ošetřit..připadá mi to jako alergie :nevim: Díky za rady :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1249
4.7.11 20:57

máme labradora a ten měl taky (ale jen jedno)slzavé očko,měl spodní část víčka srulovanou dovnitř,bylo mu operativně upraveno,ale dost mu kvůli tomu slzelo.operace pomohla..podívej se na víčka,jestli jsou tak,jak mají být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
4.7.11 21:01

Tak jsem se koukala a připadá mi, že jsou v pohodě :nevim: Budu zatím dávat tu mastičku, no kdyby se to nějak nelepšilo, tak asi na tu veterinu zajdem, ale právě vím, že minule jsme tam platili děsnou částku za minutový vyšetření a bylo k prdu..páč diagnoza zněla..asi nějaký zánět, nebo alergická reakce..za což se mi 1000,– dávat nechce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
4.7.11 21:04
lyrica píše:
Tak jsem se koukala a připadá mi, že jsou v pohodě :nevim: Budu zatím dávat tu mastičku, no kdyby se to nějak nelepšilo, tak asi na tu veterinu zajdem, ale právě vím, že minule jsme tam platili děsnou částku za minutový vyšetření a bylo k prdu..páč diagnoza zněla..asi nějaký zánět, nebo alergická reakce..za což se mi 1000,– dávat nechce..

to je pěkná diagnoza…asi a možná a dej litr,navštívila bych jiného lékaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
4.7.11 21:06

No taky mě to už napadlo, že kdyžtak pojedeme jinam, naštěstí tu máme veterinářů hned několik,..uvidím..jako navypadá, že by ji něco trápilo, jen si to občas promne, tak ji vždycky chytám pacinu, aby se do toho ještě víc nerejpala..akorát to děsně vypadá, protože jak je bílá pod očkama, tak jí to zbarvuje tu srst narůžovo a má to jako monokly :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
4.7.11 21:16

jsi docela daleko,škoda,máme úžasného vete.a cena je taky lidová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
4.7.11 21:18

No do Plzně, nebo okolí to teda z Pardubek kousek máme no..škoda, ale uvidím, třeba se jí to zlepší, někde jsem vyčetla, že se má zkusit opthalmo-septonex, normálně člověčí..tak to asi prubnu..nebo nějaký dětský kapičky do očí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
4.7.11 21:20

ten nám dokotor předepsal,ten je v pořádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
5.7.11 15:18

Taky jsme používali pro našeho zlaťáka humánní opthalmo-septonex. Slzí ale pouze z větru. Pokud u pejska slzení přetrvává delší dobu, měl by se na to kouknout veterinář. Kapky by případně mohly pomoci potlačit příznaky, ale choroba by zůstala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný