Máte oblíbené skleničky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8444
18.7.10 22:26
BohunkaP píše:
barbarbucha píše:
Já nevařim…většinou totiž, když vařim, mixuju, či jen mačkam (ovoce), tak mláďátková spustí. Že se jí něvěnuju asi, hlady to neni. Tak prostě nemam na to nervy jí dělat baštu, když řve, když to pak stejně nakonec…po všech těch nervech…nechce. Jak to dělaly s náma naše mámy, teda nechápu!!! :andel: Zaplaťpánbu za skeničky! :huban:
To nechápu… já vařím na několik dní, vždycky večer, zamrazím si to do zásoby a pak jen vytahuju a ohřívám… takže je časově jedno, jestli skleničku nebo moje uvařené jídlo… žádné nervy z toho nemám, prostě zapnu sporák a postavím na něj kastrol s vodní lázní :wink:

Ze začátku jsem to prostě zkusila…uvařila jen mrkev. Nevěděla jsem, jestli to Eli sní, tak prostě jen jednu „dávku“. No, nesnědla, nechtěla to vůbec. Tak jsem dala skleničku. Za pár dní jsem zas zkusila uvařit jednu porci (nebudu dělat zásobu, když to nebaští, že jo), a výsledek? Zas to nejedla…a tak porád dokola, až jsme prostě na skleničkách, kdy občas zkusim nabídnout jednorázovou porci, kterou nechce. Dělala jsem zatím jen mrkev, brambor, řepu. Prostě jsem nenajela na systém zmražování, páč nebyla asi příležitost :-( . Mi to nepřijde zatim nijak přínosný, mít v mrazáku zeleninku do zásoby, když nevim, jak dopadne. Teda spíš vim…skončí v koši. A štve mi to, ty skleničky lezou do penízůůůů!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
18.7.10 22:28

To je jasný… a zkusilas to míchat? Třeba 3/4 skleničky, 1/4 Tvoje jídlo? A pomaličku to snižovat… třeba by se dala časem oblafnout… ale neukazovat jí to, normálně krmit ze skleničky a jenom nenápadně do ní míchat… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
18.7.10 22:29

A Bohunko a Monko, mohly byste mi napsat, co všechno a jak vaříte, kombinujete chutě a tak? Třeba něco dělam špatně…
Bych chtěla, aby to Eli taky baštila ode mě uvařený. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
18.7.10 22:31
BohunkaP píše:
To je jasný… a zkusilas to míchat? Třeba 3/4 skleničky, 1/4 Tvoje jídlo? A pomaličku to snižovat… třeba by se dala časem oblafnout… ale neukazovat jí to, normálně krmit ze skleničky a jenom nenápadně do ní míchat… :wink:

Zatim jen mrkev jsem jí chtěla propašovat ke skleničkovýmu. Poznala to, asi, že to nebylo tak do hladka… V posledním týdnu ale baštila jednu sklínku, kde byly i kousílilíčky, tak možná už by se dala oblafnout. Zas to zkusim, kůpim zeleninku a bude.
Btw: V čem skladujete navařený porcičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
18.7.10 22:48

Lído, já skladuju v Avent-kelímkách…

Jinak vařím všechno možné… zrovna dneska brokolici+pórek+brambor, předtím měl mrkev+brambor+petržel+květák. Mixuju co nejvíc dohladka, Mareček taky moc kousky nemusí. Jo a zeleninu vařím výhradně v páře.

Maso mám uvařené zvlášť, naporcované a vždycky jenom vytáhnu balíček, nechám rozmrznout v mističce, ani neohřívám, jen zaliju horkou zeleninou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
18.7.10 23:42
barbarbucha píše:
BohunkaP píše:
barbarbucha píše:
Já nevařim…většinou totiž, když vařim, mixuju, či jen mačkam (ovoce), tak mláďátková spustí. Že se jí něvěnuju asi, hlady to neni. Tak prostě nemam na to nervy jí dělat baštu, když řve, když to pak stejně nakonec…po všech těch nervech…nechce. Jak to dělaly s náma naše mámy, teda nechápu!!! :andel: Zaplaťpánbu za skeničky! :huban:
To nechápu… já vařím na několik dní, vždycky večer, zamrazím si to do zásoby a pak jen vytahuju a ohřívám… takže je časově jedno, jestli skleničku nebo moje uvařené jídlo… žádné nervy z toho nemám, prostě zapnu sporák a postavím na něj kastrol s vodní lázní :wink:
Ze začátku jsem to prostě zkusila…uvařila jen mrkev. Nevěděla jsem, jestli to Eli sní, tak prostě jen jednu „dávku“. No, nesnědla, nechtěla to vůbec. Tak jsem dala skleničku. Za pár dní jsem zas zkusila uvařit jednu porci (nebudu dělat zásobu, když to nebaští, že jo), a výsledek? Zas to nejedla…a tak porád dokola, až jsme prostě na skleničkách, kdy občas zkusim nabídnout jednorázovou porci, kterou nechce. Dělala jsem zatím jen mrkev, brambor, řepu. Prostě jsem nenajela na systém zmražování, páč nebyla asi příležitost :-( . Mi to nepřijde zatim nijak přínosný, mít v mrazáku zeleninku do zásoby, když nevim, jak dopadne. Teda spíš vim…skončí v koši. A štve mi to, ty skleničky lezou do penízůůůů!!!

varene mi nejiiiii, zkosela jsem cibulku,bylinky…michat mul na pul,pozna…jen sklenicky.....
Mrska jedna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
18.7.10 23:42

jinak jsem zkousela jeji oblibene,rajcata,(i protlak :oops: )cuketa,dyne…brambory,mrkve…nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
19.7.10 09:52

Tak já jsem skleničky kupovala.Když byla Nela malá,tak jí moc chutnaly.Ale kupovala jsem jen takové,které jsem doma nebyla schopná uvařit nebo se mi do toho nechtělo :oops: Hrozně jí chutnala s červenýma fazolema(Hami),dál jsem kupovala třeba s jehněčím,králičím(takový hůř dostupný masa).
Takový kuře s bramborem a zeleninou mi připadalo zbytečný kupovat,to jsem udělala doma.
Malá snědla všechno co jsem jí dala a zatím jí to drží do teď a jsou jí tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
19.7.10 09:55

Jó a ještě dýňovou skleničku jsem kupovala.Ale to nechápu jak jí mohla chutnat,mě se z ní dělalo šoufl. :poblion: Ještě že jsem to nemusela jíst já.Malá si pomlaskávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
19.7.10 12:35
janet9 píše:
Jó a ještě dýňovou skleničku jsem kupovala.Ale to nechápu jak jí mohla chutnat,mě se z ní dělalo šoufl. :poblion: Ještě že jsem to nemusela jíst já.Malá si pomlaskávala.

Tu dýňovou Eli papá od Alnatury, od Hami neé, jinak od nich papá dost!!! No, asi bude mlsná :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
19.7.10 12:37
BohunkaP píše:
Lído, já skladuju v Avent-kelímkách…

Jinak vařím všechno možné… zrovna dneska brokolici+pórek+brambor, předtím měl mrkev+brambor+petržel+květák. Mixuju co nejvíc dohladka, Mareček taky moc kousky nemusí. Jo a zeleninu vařím výhradně v páře.

Maso mám uvařené zvlášť, naporcované a vždycky jenom vytáhnu balíček, nechám rozmrznout v mističce, ani neohřívám, jen zaliju horkou zeleninou.

A to vaříš vše dohromady a má to několik dní po sobě to samé? Třeba 4 dni a pak zas jinou směsku zas pár dní? A kolik toho masa máš v jedný porci a jak to skladuješ?
To je otázek, viď? :lol: Já si to totiž nějak neumim prakticky představit, na všecko potřebuju podrobný návod… :zed:
A ty pohárky jsem na netu našla, ale píšou, že jsou jen na 4 použití a jsou bez víček…to jsou oni?
 http://www.pilulky24.cz/…-10ks-180ml/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
19.7.10 13:20

Tak já vařím všechno v jednom hrnci-maso i zeleninu. Občas místo masa žloutek. Navařím tak 3.různé jídla a pak jen beru, ale víc jak dva dny po sobě stejné jídlo nedávám. Občas prostřídám kupovanou skleničkou. A když při vaření zbyde jen trošinka, tak k tomu přidám kupované, aby toho bylo akorát a nemusela to vyhazovat :wink: jinak kelímky mám úplně obyčejné, kupuju v jakémkoliv obchodě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
19.7.10 13:34
barbarbucha píše:
A to vaříš vše dohromady a má to několik dní po sobě to samé? Třeba 4 dni a pak zas jinou směsku zas pár dní? A kolik toho masa máš v jedný porci a jak to skladuješ?

Pohárky mám už po Helence a ještě nějaké od kamarádky se starším chlapečkem… pokud nezměnili materiál, tak je to jen marketingový kec.
A ano, vařím všechnu zeleninu dohromady v páře, pak ji rozdělím a udělám z toho třeba 2 směsi, ty nakelímkuju, zamrazím a pak střídám. Takže dělám tak 6-7 kelímků najednou a jsou v nich 2 různé věci. Masa nevím přesně, kolik mám - prostě to namixuju, zabalím do nastříhaného igelitu (udělám takové malé balíčky, velikost asi jako 3 kostky ledu dohromady) a šupnu do mrazáku… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
19.7.10 22:38

Tak Nikča ten sní všechno co mu dám at je to sklenička nebo at uvařim je mu to fuk. Zbouchá to v pár minutach asi tak 250ml ale snědl by i víc. Jediný co nechce jsou kousky to nesnáší takže jen hlídám aby to bylo pyré bez kousků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí