Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Svji extchýní jsem tolerovala, nehádala jsem se s ní, ale že bych ji nějak moc měla ráda, to ne.
Matku mého partnera znám krátce, ale už ted je mi sympatičtější než moje extchýně, kterou jsem znala 12let
Svoji tchýni jsem měla moc ráda, myslím že i ona mě. Vždy jsem ji tedy vykala, byla skoro o 50 let starší než já. Měla dva syny a myslim, že mě brala jako dceru.. I mi to říkala.
Trošku mi vadilo, že to až přeháněla s uvítáním do rodiny - třeba hned první vánoce očekávala (neptala se ale očekávala), že budu u nich… Jako by moje rodina přestala existovat.
Ale jinak zlata ženská, bohužel přišla rakovina, starala jsem se o ní hlavně já, ještě víc jsme se sblizily… Bohužel po několika letech prohrála.
Moc mě mrzí, že nám nemohla být na svatbě a nedockala se vnoučat ![]()
Máme hezký vztah a i přes pár docela velkých podpasovek vycházíme dobře. Tchýně je to super, zato babička na ho… ![]()
Nemam. Je to kvartalni alkoholik a nici mi tim zivot. Lecit se nechce.
@Anonymní píše:
Ahoj, otázka zní jestli máte rádi svoji tchýni, Ptám se těch kteří si k ní hledali či hledáte cestu?. Ta moje je taková neupřímná, pomluvačná, vymýšlí si různé nemoce infarkt, otravu, vysoký tlak. Ještě ji neni ani 60 let. Já si od ní držim odstup, ignoruji ji, Ona je taková vlezlá přijde na návštěvu, bez ohlášeníJe pořad taková co by každému radila a vychovávala ho, Nemam ji rada a myslim že, ona mě taky ne Lpi na svym synovi, ona nikoho nemá žije sama docela ni i žarlim, a co vy pište přiběhy i rady
Dobrá otázka. Moje Tchyně je docela v pohodě, občas se snaží řešit věci za nás, ale umíme ji utnout. Vlezlá není, pořád nám je vozí jídlo. Je z vesnice, tak chce asi, abychom ve městě nezemřeli hlady 😀 Ono to chce si nastavit jasně mantinely hned na začátku a pak je to v pohodě. Bydlet bych s ní tedy nemohla, to by mi asi brzo rupla cévka.
Občas vypráví o lidech a nebo dětech, který neznám, tak řeknu, že mě to nezajímá a je klid.
Jediné co nemůže vystát je moje kariéra, představovala by si raději puťku u plotny. Bohužel na to já zase moc nejsem, ja potřebuji kolem lidi, kontakty a trošku přiznávám že i ten pocit řídit byznys. Naštěstí manželovi to imponuje a má to stejně. Takže tchyně ať si myslí co chce🙂
Prosím anonym. Děkuji za pochopení.
Nemám, nikdy jsem neměla a nebudu mít. Je to vzájemné, to jde vycítit hned od začátku (15let), stejně je to bohužel jednou švagrovou a jejím mužem, jsou to lidi z jiné planety, škaredí, potem smrdící, jakoby schválně neupraveni a tlustí..když pominu vizuální stránku, kterou bych byla ochotná přehlédnoutprehlednout, ALE oni jsou bohužel zlí na všechny okolo, ironičtí a jizlivi, nemají rádi děti, nejen moje, ale ani svoje..vsecko je podle nich zbytečné a marné, teda to co se nedá sníst.. Někdy si myslím, že manžel je adoptovaný, bohužel není 😏
Máme se s tchyní rády. Vidíme se tak desetkrát do roka a tím pádem si nemůžeme lézt na nervy. ![]()
U mě střídavě oblačno až zataženo. Prožila si svoje s prvním manželem, s druhým asi už taky není moc spokojená. Má trápení se zdravím, ale nijak se nesnaží s tím něco dělat. Náš vztah je ovšem velmi vlažný i kvůli tomu, že se minimálně zajímá o své vnučky, naše dcery. A vlastně i o manžela, tomu volá v případě, že něco potřebuje. To mě strašně mrzí a mám jí to docela dost za zlé. A ani nemáme žádné společné zájmy. Takže já jsem vlastně spoko, protože ji moc nevidím. Na návštěvu jezdí neohlášeně nebo zavolá půl hoďky předem. Ale je to šíleně trapné. Takže asi tak.
Mam fajn tchyni, vychazime spolu dobre, na vsem se domluvime. Mely jsem kratke obdobi, kdy jsme k sobe hledaly cestu, ale stacilo vic tolerance na obou stranach a vse funguje. Dokonce se da rict, ze snad hur vychazim s vlastni mamou, ta tolerance tam chybi. Podle me zaklad vseho. A zakladni vec, ktera obvykle chybi hlavne snacham ( nekdy nejen jim).
Nesnáším ji. Řešila věci na moje nenarozené dítě, a dost mi to vadilo. Ze stresu jsem byla v nemocnici skrz čípek. Prohrabavala mi věci atd… Všechno bylo špatně, ona to dělala jinak. Když jsme se z toho sesypala začala mi psát na fb zas nějaký nesmysli. Napsala jsem ji ze řeší pic… Protože mi bylo fakt zle. Měsíc jsem sní nepromluvila. Nakonec dělala scény před manželem. Zablokovala si mě, a moji rodinu na fb. Takhle trapně jsem se ještě necítila. Fakt mi je za ní stydno. Dospělá ženská a dělá takovýhle dramata. Holt už se svět a její synacek netočí kolem ní no… Ale vysvětlujte si své rodině proč je tchyně blokla
![]()