Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To spíš já to přehnala, nikdy na chyby jiných jsem neupozornila, až včera ![]()
Já mám tři klientky, které chodí s dětmi na Helen Doron a všechny si to nadšeně pochvalují a čtou s děckama skutečně náročné knížky, tak to bude nejspíš skutečně účinné. Nevím o nikom, kdo by se do toho pustil a pak vzdal, ale i tací se jistě najdou.
V podstatě je to propracovaný systém, ale když se člově rozhodne, že se jeho dítě naučí anglicky a bude se tomu věnovat denně, jak se u HD předpokládá, tak se to dítě naučí i bez HD ![]()
A pravopis bych moc neřešila. Je takové horko, že jsem úplně vypatlaná a tuhle jsem napsala „mi jsme šli“, no myslela jsem, že se propadnu
Tak se vraťme k tématu angličtina ![]()
holky a jak moc nákladný to je? Kolik stojí ten kurz a kolik lekcí to je? Na stránkách jsem to nenašla ![]()
Gama píše:
Na ukázkovou hodinu se určitě objednej, nemáš co ztratit.
Chodím s dcerou zatím 4 měsíce (je jí 2,5 let), je to fajn, takové nenásilné. Doma teda moc netrénujeme, nechci, aby měla pocit, že se „musí učit“, ale je to takové příjemné seznámení s jazykem. Výkony moc nejsou, 1 hodina týdně je ani přinést nemůže, ale věřím, že to prostě do sebe nasakuje a pak se to bude hodit. Už teď občas překvapí, když použíje nějaké anglické slovo spontánně a ve správném kontextu. Jestli se ti do toho chce dát ty prachy, tak se přihlaš.
A ještě k té ukázkové hodině - počítej s tím, že děti budou takové zmatenější - nové prostření, lidi, někdo povídá něco, čemu oni nerozumí… Ale jak si zvyknout - tak po 3-4 hodinách, jsou úplně v pohodě.
Mám taky už 3letou zkušenost HD angličtinou a vím, že je právě velice důležitý ten domácí poslech cd. Nemá to být právě formou cíleného poslouchání nebo připojení aktivit, které se naučíte v hodinách, ale právě JEN ten pasivní poslech. Obě moje dcery mají úžasné výsledky a chodíme jen do kurzů a pak si doma zpíváme - žádné učení
To je na HD to supr, že ty děti ani nevědí, že se něco učí
cairo píše:
holky a jak moc nákladný to je? Kolik stojí ten kurz a kolik lekcí to je? Na stránkách jsem to nenašla
Každé centrum to má jinak, zajdi na UH a vše se dozvíš. Taky se Ti bude líp přemýšlet, když budeš vědět o čem ![]()
Dal bych na doporučení a zkušenost lidí, kteří navštěvují ten konkrétní kurz. Jako vždy záleží na konkrétních lidech nejen na použité metodě. Mám osobní zkušenost s kurzy Helen Doron v Kolíně, Syn (7) se po roce kurzů nenaučil vůbec nic … nenechalo to na něm ani nejmenší stopy. Když přidám množství odpadlých hodin (pro nemoc lektorky nebo když se omluvilo více dětí), tak z toho rozhodně nemám pocit dobře investovaných peněz.
kamosch píše:
Dal bych na doporučení a zkušenost lidí, kteří navštěvují ten konkrétní kurz. Jako vždy záleží na konkrétních lidech nejen na použité metodě. Mám osobní zkušenost s kurzy Helen Doron v Kolíně, Syn (7) se po roce kurzů nenaučil vůbec nic … nenechalo to na něm ani nejmenší stopy. Když přidám množství odpadlých hodin (pro nemoc lektorky nebo když se omluvilo více dětí), tak z toho rozhodně nemám pocit dobře investovaných peněz.
To je fakt blbý
a pracovali jste i doma? Já to vidím na dětech ve všem, ne jen v angličtině, že je potřeba soustavnější práce. V tom cizím jazyce je to ale naprosto klíčové, udělat každý den aspoň něco, poslechnout si to CD, zahrát si nějaké pexeso se slovíčky nebo domino, přitom nenápadně angličtinu do toho, přečíst si jednoduchou anglickou knížku, prostě dávat najevo: na tomhle mi záleží, tohle je důležitý a je to i zábava.
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat - tedy zejm. AngelinyBaleriny, jestli se někde dají ty materiály získat levněji, protože u nás za ně chtějí přes 3 tisíce. Díky moc za info a mějte se hezky! Jana
Kejinka píše:Gama píše:Mám taky už 3letou zkušenost HD angličtinou a vím, že je právě velice důležitý ten domácí poslech cd. Nemá to být právě formou cíleného poslouchání nebo připojení aktivit, které se naučíte v hodinách, ale právě JEN ten pasivní poslech. Obě moje dcery mají úžasné výsledky a chodíme jen do kurzů a pak si doma zpíváme - žádné učení
Na ukázkovou hodinu se určitě objednej, nemáš co ztratit.
Chodím s dcerou zatím 4 měsíce (je jí 2,5 let), je to fajn, takové nenásilné. Doma teda moc netrénujeme, nechci, aby měla pocit, že se „musí učit“, ale je to takové příjemné seznámení s jazykem. Výkony moc nejsou, 1 hodina týdně je ani přinést nemůže, ale věřím, že to prostě do sebe nasakuje a pak se to bude hodit. Už teď občas překvapí, když použíje nějaké anglické slovo spontánně a ve správném kontextu. Jestli se ti do toho chce dát ty prachy, tak se přihlaš.
A ještě k té ukázkové hodině - počítej s tím, že děti budou takové zmatenější - nové prostření, lidi, někdo povídá něco, čemu oni nerozumí… Ale jak si zvyknout - tak po 3-4 hodinách, jsou úplně v pohodě.To je na HD to supr, že ty děti ani nevědí, že se něco učí
Souhlasím. CD jsme cca 5 let neustále poslouchali v autě jen po cestě do školky. Řekla bych, že děti získají víc pasivní angličtinu s docela slušnou slovní zásobou. Akurát mi to už pak lezlo ušima, ale co bych pro dětičky neudělala ![]()
Dva synové tam chodili. A byla jsem spokojená. Starší je dnes v druhé bilingvní třídě na ZŠ a druhý se tam chystá.
S třetím mimčem se od září chystáme na BBS ![]()
A chodili jsme v Ostravě.
@kamosch píše:
Tak to máme stejnou zkušenost. A hlavně vyhozené peníze, když jedna hodina vyjde víc jak na 200 Kč a k tomu za několik tisíc materiály ![]()
@AngelinaBalerina píše:
no něco na tom asi bude ale člověk aby se tu vážně bál něco napsat nemyslíš? já měla za to, že emimino je pro všechny kteří potřebují radu, popovídat si atd a ne se nechat poučovat o pravopisu jak tu čtu každou chvíli .............
zkušenost nemám, ale už jen ta představa, angličtina pro 4měsíční dítě…na tom vidíš „serioznost“ tyhle firmy
Já jsem chtěla jít se synem na úvodní zdarma hodinu Helen Doron, protože ji vyučuje moje bývalá spolužačka. Říkala jsem si, že si alespoň otestuju, jestli by to kluka bavilo. Když jsem se podívala na cenu kurzů, tak jsem si říkala, jestli se náhodou nezbláznili
![]()
40 vyučovacích hodin ročně, jedna hodina 180 Kč, tedy 7200 za jednu hodinu týdně!! ani ne
plus výukové materiály cca 2000… no přešla mě chuť, kdyby se to klukovi náhodou zalíbilo, manžel by asi nebyl úplně rád
![]()
@tasa píše:
zkušenost nemám, ale už jen ta představa, angličtina pro 4měsíční dítě…na tom vidíš „serioznost“ tyhle firmy
u nás je to dokonce od 3 měsíců
![]()
@tasa píše:
napsala jsem jak vidím helen doron, pokud tam paní chce jít takto brzy, tak kolektiv dětí nikdy neuškodí dle mého názoru.. serióznost.. dítě se může seznamovat s jazyk kdykoliv, neseriózní mi opravdu nepřipadají a pokud se o tuto problematiku nezajímáš více, asi bych nehodnotila při první dobré.. já jsem nakonec upřednostnila soukromou školku a rodilé mluvčí, tam je to jiná píseň ale ne všude je ta možnost
Jo mimochodem mé dítě tam chodilo asi od roku a půl, podle mě to ale není na naučení jazyku, spíš hra a seznámení s jazykem jiným, každý si musí zvážit co chce a co čeká, a mě syn mluvil v anglické školce ve 4letech. ne tolik zvířátka a podobné ale věci denní potřeby